Μεγάλη νίκη ΑΕΚ επί ΠΑΟΚ, «απόδραση» ΟΣΦΠ, νίκες για Άρη-Ατρόμητο στη Super League Ελλάδας
09:15 - 03 Φεβρουαρίου 2025
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έρικ Λαμέλα, η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια την Κυριακή στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ελληνικής Super League.
Ο Αργεντινός αστέρας σκόραρε δις για να δώσει στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα τη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παρά την αναταραχή λόγω των πιθανών αποχωρήσεων των Λιβάι Γκαρσία και Νίκλας Ελίασον.
Ο Λαμέλα σκόραρε στο 36’ ένα γκολ για χάιλαϊτ κι ίσως από τα καλύτερα της σεζόν, αλλά και στο 48’ - εκεί με λίγη δόση τύχης. Οι παίκτες του Πάολο Καστορίνα ευτύχησαν να μειώσουν γρήγορα με τον Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα (52’), έχασαν ευκαιρίες στη συνέχεια, αλλά εν τέλει ηττήθηκαν και βρέθηκαν 10 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή.
Το παρθενικό γκολ του Χρήστου Μουζακίτη με την πρώτη ομάδα ήταν αυτό που έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 1-0 μέσα στο «Λάμπρος Κατσώνης» επί του Λεβαδειακού.
Ο 19χρονος σκόραρε στο 85ο λεπτό και χάρισε στην ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το «τρίποντο». Που θα μπορούσε να είχε έρθει νωρίτερα αν ο Τσικίνιο σε δυο περιπτώσεις δεν έβλεπε τις προσπάθειές του να σταματούν στα δοκάρια. Αρκετά επικίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, λύγισε στην πίεση στο φινάλε.
Πραγματοποιώντας μια μεστή εμφάνιση, ο Άρης πέρασε νικηφόρα από το «Απόστολος Νικολαΐδης», επικρατώντας με 1-0 της Athens Kallithea.
Ο Χάμζα Μεντίλ στο 22ο λεπτό έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, σε ένα σημαδιακό παιχνίδι (τρία χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Αλκιβιάδη Καμπανού), κρατώντας την εντός στόχων. Ήθελε αλλά δεν μπόρεσε η Athens Kallithea που θα αναζητήσει αλλού βαθμούς για την παραμονή.
Πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να βρεθεί στις θέσεις 5-8 πέτυχε ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, χάρη σε πέναλτι του Αμρ Ουάρντα στο 36ο λεπτό.
Οι Περιστεριώτες ήταν καλύτεροι ενώ το έργο τους έγινε πιο εύκολο στο τελευταίο ημίωρο και μετά την αποβολή του Επαμεινώνδα Παντελάκη. Λίγα πράγματα από την ομάδα του Γιάννη Πετράκη που μετά από πολύ καιρό βρέθηκε εκτός της πρώτης οκτάδας - εκεί ανέβηκε πια ο Ατρόμητος.