Αποκάλυψη Ναδάλ για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: «Έμαθα δέκα λεπτά πριν ότι θα κρατήσω τη δάδα»

Το παρασκήνιο μίας από τις πιο ιστορικές στιγμές που εκτυλίχθηκε, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, αποκάλυψε ο Ραφαέλ Ναδάλ, μιλώντας στο podcast, «Served with Andy Roddick», του πρώην τενίστα Άντι Ρόντικ.

Ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά στιγμιότυπα, η λαμπαδηδρομία κατά την οποία ο Ζινεντίν Ζιντάν παρέδωσε τη δάδα στον Ραφαέλ Ναδάλ. Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, την παραδίδει σε ένα από τους τρεις Goat του παγκόσμιου τένις.

zidanerafa

Ο Ισπανός δήλωσε ότι δεν γνώριζε σχεδόν καμία λεπτομέρεια για το τι επρόκειτο να κάνει μέχρι 10 λεπτά νωρίτερα. «Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο των διοργανωτών, με ρώτησε αν ήθελα να συμμετάσχω στην τελετή. Είπα ναι, το δέχτηκα ως πραγματική τιμή», είπε ο Ναδάλ.

«Εκείνη η μέρα ήταν ξεχωριστή. Κανονικά, θα πήγαινα με την ισπανική ομάδα στο σκάφος, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούσα. Έφτασα εκεί χωρίς να ξέρω τι θα συμβεί. Περίμενα περίπου μισή ώρα σε ένα μικρό δωμάτιο. Φτάνοντας εκεί επικράτησε χάος λόγω της πολυκοσμίας και της βροχής. Όταν άρχισα να περπατάω προς τη σκηνή, μου εξήγησαν ότι επρόκειτο να πάρω τον πυρσό. Ήμουν νευρικός. Πριν ανέβω τις σκάλες, περίμενα περίπου δύο λεπτά να γίνει, και μετά άρχισα να λέω στον εαυτό μου ότι δεν είναι ώρα για κλάματα, είναι ώρα να το απολαύσεις» είπε περιγράφοντας τη στιγμή.

Τελειώνοντας, έπλεξε το εγκώμιο του Φέντερερ, τονίζοντας πως οι μάχες τους στο court έμοιαζαν με παιχνίδι σκάκι.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Ιστορικό πρώτο Ντάιαμοντ Λιγκ για την Ελένα Κουλιτσένκο το Σάββατο
Νεκρός ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ που είχε κάνει ελεύθερη πτώση από τη στρατόσφαιρα-Πέθανε μετά από ατύχημα με paraglide
ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση σε αγώνα στο Μπάσταντ μεταξύ Καραμπέλι-Γκαρίν-«Θα τα πούμε έξω, να δούμε αν έχεις τα κότσια»
Προπονητής Νάγκετς για Βαλαντσιούνας: «Σούπερ ευλογημένοι και ενθουσιασμένοι που τον έχουμε»
Χάλκινο μετάλλιο για τον Παύλο Κοντίδη στο Grand Slam του Λος Άντζελες
Η νέα παγκόσμια τάξη, ο Σίνερ, ο Αλκαράθ και oι οκτώ γίγαντες που κέρδισαν όλα τα Grand Slam
Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο σκοτώθηκε σε τροχαίο σε ηλικία 114 ετών
Δημόσια συγγνώμη και απολογία προς Γ. Χρυσοστόμου και Γ. Ιωαννίδη-Απόσυρση αναρτήσεων για ΚΟΕ από την Action In Sports
Έμαθαν αντιπάλους οι τέσσερις εκπρόσωποι του κυπριακού Χάντμπολ στην Ευρώπη
Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Κοντίδης στο Grand Slam του Λος Άντζελες