O Στεφ Κάρι έγραψε ξανά ιστορία στην τρίποντη καταιγίδα των Γουόριορς

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στους Σακραμέντο Κινγκς τα ξημερώματα της Παρασκευής (14/3) επικρατώντας θριαμβευτικά με 130-104 για το NBA και κάνοντας... πάρτι για την ιστορική βραδιά του Στεφ Κάρι.

Ο κατά πολλους κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών, «έσπασε» το φράγμα των 4.000 τριπόντων και φυσικά έγινε ο πρώτος που το καταφέρνει στα χρονικά, με το Γκόλντεν Στέιτ να κυμαίνεται σε... ανάλογους ρυθμούς για να συντρίψει το Σακραμέντο.

Με 22/39 τρίποντα και με 56.4% τελείωσαν το παιχνίδι οι «πολεμιστές», έχοντας μάλιστα για πρώτο σκόρερ τον Ντρέιμοντ Γκριν με 23 πόντους, 4/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και τους Κουμίνγκα (18 πόντοι), Μούντι (17 πόντοι, 4/6 τρίποντα), Χιλντ (16 πόντοι, 4/6 τρίποντα) να ακολουθούν σε απόδοση. Ο Κάρι έμεινε στους 11 πόντους με 2/6 από τα 7.25μ. όμως ήταν το πρόσωπο του αγώνα με την ιστορία που έγραψε.

Για τους Κινγκς που δεν κατάφεραν να φανούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, ο Ντεμάρ Ντερόζαν διασώθηκε με 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ο Κίον Έλις πρόσθεσε άλλους 18 με 7/12 σουτ.

Στο 37-28 ανέβηκαν οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς κάνοντας άλμα πρώτης εξάδας της Δυτικής Περιφέρειας, την ώρα που οι Σακραμέντο Κινγκς μένουν στο 33-31 της 9ης θέσης και παραμένουν σε... αναμμένα κάρβουνα για τη μάχη της πρώτης δεκάδας.

Τα δωδεκάλεπτα: 30-18, 61-51, 96-83, 130-104

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

BCL: Ώρα Final-4 για την ΑΕΚ κόντρα στην πανίσχυρη Μάλαγα στην «καυτή» Sunel Arena
Πρωτάθλημα και άνοδος στη Basket League για την Μύκονο, 86-76 τη Μεγαρίδα
Ολυμπιονίκης του ράγκμπι έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε από τρένο
Το σενάριο που βάζει φωτιά στο ΝΒΑ: Μετά το φιάσκο στα πλέι οφ, οι Λέικερς ονειρεύονται τριάδα Λεμπρόν, Ντόντσιτς και Αντετοκούνμπο
Euroleague: Ανακοινώθηκαν οι οκτώ διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο Final Four του Άμπου Ντάμπι
Στην τελική φάση των πλέι οφ για όγδοη διαδοχική χρονιά ο Κεραυνός
Οι πέντε που έχουν τέσσερα συνεχόμενα Final Four
Τόσα εισιτήρια θα πάρουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο Final Four του Άμπου Ντάμπι
Οι ώρες των αγώνων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Final Four της EuroLeague στο Άμπου Ντάμπι
Το Ρολάν Γκαρός μοιράζει 56 εκατ. ευρώ-«Ζαλίζουν» τα ποσά που θα πάρουν οι νικητές