Με τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη η Κύπρος το 2026-27, από ποιους γύρους ξεκινούν οι ομάδες
11:59 - 14 Μαρτίου 2025

Οριστικά με τέσσερις ομάδες θα βρίσκεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2026-27 η Κύπρος, μετά τον αποκλεισμό της Πάφου από την Γιουργκόρντεν, για τους «16» του Conference League.
Ο πρωταθλητής της επόμενης σεζόν θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και θα χρειάζεται μια πρόκριση για μπει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ ο κυπελλούχος θα ξεκινήσει από τον πρώτο προκριματικό του Europa League.
Επίσης, η δεύτερη και η τρίτη ομάδα στη βαθμολογία, θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους από τον δεύτερο προκριματικό του Conference League.
Οι 10.562 βαθμοί που μάζεψε η Κύπρος από τις ευρωπαϊκές πορείες των Πάφου, Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ, είναι η καλύτερη της πενταετίας και έφεραν τη χώρα μας στην 19η θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ με 27.537 βαθμούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: