Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα: Ματσάρα με θέα τον τίτλο!

Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος έχει μπει στην τελική της ευθεία και μπορεί εντός συνόρων να μην υπάρχει δράση το σαββατοκύριακο σε επίπεδο Stoiximan Super League, ωστόσο το πρόγραμμα της Κυριακής φιλοξενεί δύο σπουδαίες αναμετρήσεις σε Αγγλία και Ισπανία.

Στις 15:30 στο Emirates, η Άρσεναλ υποδέχεται την Τσέλσι. Μετά την ήττα από τη Γουέστ Χαμ και τις back to back ισοπαλίες με Νότιγχαμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι «κανονιέρηδες» απώλεσαν κάθε ελπίδα τίτλου.

Στο -15 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ η ομάδα του Αρτέτα, διαφορά που δεν καλύπτεται στις 10 αγωνιστικές που απομένουν, ακόμη κι αν η Άρσεναλ έχει ένα ματς λιγότερο. Εκτός Κυπέλλων εντός συνόρων, η μόνη διέξοδος των Λονδρέζων για μια μεγάλη διάκριση είναι το Champions League, όπου βρίσκονται ήδη στα προημιτελικά μετά το συνολικό... 9-3(!) επί της Αϊντχόφεν.

Η Τσέλσι επιχειρεί ένα restart φέτος με τον Έντσο Μαρέσκα στον πάγκο της. Ο Ιταλός τεχνικός έχει σουλουπώσει το περσινό... χάος, δεδομένα οι «μπλε» παρουσιάζονται βελτιωμένοι, ωστόσο έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους για να γίνουν πλήρως ανταγωνιστικοί.

Στην 4η θέση της Premier League για την ώρα η Τσέλσι, που δίνει σκληρή μάχη για να διατηρηθεί εκεί, καθώς Σίτι, Νιούκαστλ και Μπράιτον ακολουθούν σε απόσταση βολής. Σε FA και EFL Cup δεν μπόρεσε να βρει πεδίο διάκρισης η Τσέλσι, που είναι πάντως στα προημιτελικά του Conference League και πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του.

Σπουδαίο Λονδρέζικο ντέρμπι, πιο ισορροπημένο από όσο δείχνουν οι τιμές φαβορί υπέρ της Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» ξέρουν να διαχειρίζονται σωστά τις απαιτήσεις ενός αγώνα, έχουν την καλύτερη άμυνα στη λίγκα, δεν είναι όμως σε τόσο καλή κατάσταση.

Η Τσέλσι τρέχει ένα σερί τεσσάρων νικών και έχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς. Το συνδυαστικό στοίχημα Goal/Goal & Πάλμερ 1+ σουτ στην εστία & Under 5,5 κάρτες σε απόδοση 4.55 στο Bet Builder της Stoiximan.

Ντέρμπι τίτλου στην La Liga, ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, στο Metropolitano (22:00). Οι Καταλανοί είναι στους 57 βαθμούς μαζί με τη Ρεάλ αλλά και ένα ματς λιγότερο, ενώ οι «ροχιμπλάνκος» ακολουθούν μόλις στο -1. Ζόρικη εβδομάδα για την ομάδα του Σιμεόνε, που αποκλείστηκε στα πέναλτι από τους «μερένγκες» στη φάση των 16 του Champions League, ενώ γνώρισε ήττα-σοκ από την Χετάφε στο πρωτάθλημα.

Η Ατλέτικο έχει την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία, είναι πολύ σκληρή και παίζει σε υψηλή ένταση. Οι περισσότεροι χαμένοι βαθμοί της έχουν αιτία την αναποτελεσματικότητα που εμφανίζει συχνά στην επίθεση. Είναι και η μοναδική ομάδα της La Liga που διατηρεί το εντός έδρας αήττητο.

Τελευταία φορά που ηττήθηκε η Μπαρτσελόνα ήταν στις 21 του περασμένου Δεκέμβρη από την... Ατλέτικο. Έκτοτε, η ομάδα του Φλικ τρέχει ένα αήττητο σερί 17 αγώνων για όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 14 νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Μπενφίκα στους 16 του Champions League, έχει την καλύτερη επίθεση μακράν στη La Liga και είναι πράλληλα η πιο αποτελεσματική εκτός έδρας ομάδα της κατηγορίας. Μετράει έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα και με 11 στροφές να απομένουν ως το φινάλε, το ντέρμπι στη Μαδρίτη είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια.

Μεγάλο παιχνίδι στο Metropolitano, για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Η Ατλέτικο είναι σκληρό καρύδι και πεισματάρα, είναι ερώτημα ωστόσο πώς θα διαχειριστεί την πνευματική και σωματική κόπωση από το μεσοβδόμαδο.

Η Μπαρτσελόνα είναι καταπληκτική μεσοεπιθετικά, έχει θέματα στα μετόπισθεν και κάποιες φορές μοιάζει... σοφτ. Το συνδυαστικό στοίχημα 2-3 γκολ & Μολίνα 55+ πάσες & Μπαρτσελόνα Over 2,5 κάρτες σε απόδοση 6.60 στο Bet Builder της Stoiximan.

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Φιορεντίνα-Παναθηναϊκός: Προκλητικός ο Κιν, χαιρετούσε τον Μλαντένοβιτς όταν αποβλήθηκε
Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα: Ματσάρα με θέα τον τίτλο!
Βιγιαρεάλ–Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Ανατροπή, απόδραση και μόνη πρώτη (vid)
Στοπ της Ουνιόν στην Μπάγερν-Νίκη της Άουγκσμπουργκ επί της Βόλφσμπουργκ
Κακό κλίμα ανάμεσα σε παίκτες της Ρεάλ και τον Βινίσιους (pics)
Σάλος στο Μεξικό-Το θρυλικό Estadio Azteca αλλάζει όνομα προκαλώντας την οργή των φιλάθλων
Αναβολή στην επιστροφή του Νειμάρ στην εθνική Βραζιλίας λόγω τραυματισμού
Ο Αλβάρες έγινε πρωτοσέλιδο για τη διπλή επαφή στο πέναλτι και τώρα παίζει για την επίθεση της Λίβερπουλ
Νέα στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης του Μαραντόνα-«Το σπίτι ήταν ένα χοιροστάσιο, μια βρωμιά σπάνιας μορφής»
Χωρίς τον Αλεξάντερ-Άρνολντ στον τελικό του League Cup η Λίβερπουλ