Ο ΠΑΟΚ σάρωσε ξανά τον ΑΟ Θήρας και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους τελικούς

Την πρόκριση στους τελικούς της Volley League Γυναικών εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά υπέταξε με 3-0 σετ τον ΑΟ Θήρας στο ΔΑΠΠΟΣ και έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε σε εξαιρετική κατάσταση την Ντρπα (15 π.), και την Τερζόγλου (13 π.) και ζευγάρωσε τις νίκες της απέναντι στον ΑΟ Θήρας έπειτα το 3-0 της πρώτης μεταξύ τους αναμέτρησης.

Στους τελικούς, ο ΠΑΟΚ θα βρεί απέναντί του τον Ολυμπιακό, που νίκησε με 3-0 σετ τον Παναθηναϊκό στο Μετς και έκανε επίσης το 2-0 στη σειρά.

Τα σετ: 0-3 (16-25, 23-25, 23-25).

Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Ματέο Φρέσκι): Μπέτσεβα (0/5 επ., 50% υπ. – 00% άριστες), Μιχάλιεβιτς 6 (6/30 επ.), Μόσερ 17 (13/35 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 55% υπ. – 24% άριστες), Δημητριάδη 5 (3/13 επ., 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 5 (3/7 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Παπαγεωργίου 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ) / Ξηντάρα (λ, 71% υπ. – 21% άριστες), Σαουλίδου (λ), Αδαμοπούλου, Μπιέρια 11 (9/27 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 53% υπ.-12% άριστες).

Π.Α.Ο.Κ. (Χρήστος Πάτρας): Γιάσπερ 11 (8/19 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 70% υπ.-25% άριστες), Βαν Ντε Βίβερ (0/2 επ.), Μπάκα 11 (9/30 επ., 2 μπλοκ, 72% υπ.-32% άριστες), Τερζόγλου 13 (9/15 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Κριβοσίσκα 6 (5/11 επ., 1 μπλοκ), Ντρπα 15 (13/38 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Ξανθοπούλου (λ, 50% υπ.-30% άριστες), Κλέπο, Αρμουτσή, Καραφουλίδου.

Για τον δεύτερο αγώνα για τις θέσεις 5-8, η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 σετ τον Άρη, απαντώντας με το ίδιο νόμισμα για την ήττα στο πρώτο παιχνίδι, και έστειλε τη σειρά σε τρίτο ματς, στο Ολυμπιακό Χωριό το Σάββατο (12/4). Κορυφαία για την Ένωση ήταν η Έντουαρντς με 18 πόντους.

Την πρόκριση στους αγώνες που οδηγούν στα Κύπελλα Ευρώπης της σεζόν 2025-2026 πήρε ο Πανιώνιος, ο οποίος νίκησε στην Νέα Σμύρνη με 3-1 σετ τη Θέτιδα και έκανε το 2-0 στις νίκες στη μεταξύ τους σειρά. Έτσι η ομάδα της Νέας Σμύρνης περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, που θα είναι ο νικητής από το ζευγάρι της ΑΕΚ με τον Άρη.

Τέλος, ο Μίλωνας έκανε το μπρέικ απέναντι στη Λαμία, νικώντας την με 3-0 σετ και όλα θα κριθούν στον τρίτο, καθοριστικό, αγώνα στη Νέα Σμύρνη.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Το καλάθι του Χαλιμπάρτον απέναντι στον Αντετοκούνμπο που έφερε τον αποκλεισμό των Μπακς
Οι παίκτες της Φενέρ έριξαν στο τζακούζι τον Γιασικεβίτσιους μετά την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague
«Δώσαμε στη Ρεάλ την ευκαιρία να βρει αυτοπεποίθηση μέσα από τα λάθη μας»
Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη-Τον «λύγισε» η Ρεάλ και μείωσε σε 2-1 τη σειρά
«Ό,τι και να πω ξέρω ότι θα μεταφραστεί αλλιώς, μακάρι να έπαιζα ακόμα»
Αποκλείστηκαν από τους Πέισερς στο τελευταίο δευτερόλεπτο οι Μπακς-Χαμός στο φινάλε με τον Αντετοκούνμπο
Δεν θα παίξει στη Ρώμη ο Τζόκοβιτς-Με δύο παιχνίδια στο χώμα πάει στο Roland Garros
Θλίψη στην Ομόνοια-Έφυγε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μιχαλάκης Χριστοφή
Διθύραμβοι Μπεκάλι για Ηλία Χαραλάμπους-«Θα μείνει μαζί μου μέχρι να πεθάνω»
Επέμβαση στο γόνατο και τέλος η σεζόν για Ρούντιγκερ