F1 GP Μπαχρέιν: Ο Πιάστρι κατακτά και το Σακχίρ

Ο Αυστραλός της McLaren δεν προβληματίστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από τους αντιπάλους του και πήρε πρώτος την καρό σημαία μπροστά από τον Ράσελ.

Ο Βρετανός της Mercedes κράτησε οριακά την δεύτερη θέση από τον Νόρις. Ωστόσο θα υπάρξει διερεύνηση από την FIA μετά το τέλος του αγώνα για μια σειρά από προβληματικές λειτουργίες της W16 με τον αριθμό 63. Τρίτος ο Νόρις, μπροστά από τις Ferrari των Λεκλέρ και Χάμιλτον. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της McLaren στον Μπαχρέιν.

Η Pirelli έδινε την στρατηγική των δύο στάσεων ως μονόδρομο. Η μόνη διαφοροποίηση στις επιλογές της ήταν το εάν οι οδηγοί θα χρησιμοποιούσαν και την μαλακή γόμα σε κάποιο από τα τρία stints. Ακριβώς αυτήν τη γόμα επέλεξε η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών για την εκκίνηση. Οι Ferrari, όμως, προτίμησαν τη μέση γόμα.

Ο Πιάστρι ξεκίνησε ιδανικά κρατώντας την πρωτοπορία μετά τη στροφή 3. Πιο πίσω του, όμως, ο Ράσελ είχε ήδη προσπεράσει τον Λεκλέρ χάρη και στην πιο μαλακή γόμα που έφερε. Ο Μονεγάσκος θα έχανε μία ακόμη θέση από τον Νόρις ο οποίος είχε κερδίσει 3 θέσεις μέσα σε λίγα μόλις μέτρα!

Εν τω μεταξύ οι αγωνοδίκες είχαν επιβάλει ποινή 5 δευτερολέπτων στον Νόρις. Η McLaren του Βρετανού είχε κινηθεί πριν την εκκίνηση, βγαίνοντας εκτός του gridbox. Ο Νόρις πίεζε σε εκείνο το σημείο ασφυκτικά τον Ράσελ για την δεύτερη θέση.

Μπροστά ο Πιάστρι είχε ανοίξει διαφορά 3 δευτερολέπτων από τον Ράσελ μέχρι τον 10ο γύρο. Ο Βρετανός μαχόταν με τον Νόρις ο οποίος είχε τον Λεκλέρ 1,7 δευτερόλεπτα πίσω του. Στην 5η θέση είχε ανέβει ο Αντονέλι έχοντας προσπεράσει και τον Γκασλί.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Euroleague: Οι φανέλες των Ναν, Βεζένκοφ, Λάρκιν και Καμπάσο με φόντο την Ακρόπολη
Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ για την απώλεια του κορυφαίου διαιτητή Κώστα Δήμου
Μπαρτζώκας: «Δεν μιλάμε για ατυχία επειδή πέσαμε με τη Ρεάλ...»
Παπανικολάου: «Στόχος να πάμε στο Final 4 και να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα»
Προς sold out και το Ελλάδα-Ιταλία για το FIBA EuroBasket 2025
Ολοκληρώνεται στις 23 Απριλίου η κανονική περίοδος της ECOMMBX Basket LeagueMε τους αγώνες της 27ης αγωνιστικής
Θρίαμβος της Κένυας σε άνδρες και γυναίκες στον Μαραθώνιο Βοστώνης
Τεράστια επιτυχία της Κυπριακής Σκοποβολής-Χάλκινος ο Λεύκιος Μιλτιάδους
Επέστρεψε στην Ελλάδα η χρυσή εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών
Η κλήρωση του Τσιτσιπά στη Μαδρίτη