Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, πέντε παίκτες της ΑΕΚ και ο Αλμέιδα σε ακρόαση από τη ΔΕΑΒ

Μαζικές κλήσεις σε ακρόαση για τα συμβάντα στο «Καραϊσκάκη» έκανε η ΔΕΑΒ.

Βάσει του υλικού που έχει τώρα στα χέρια της (κι ενώ εκκρεμεί η διερεύνηση των καταγγελιών Ρότα και Κοϊτά από την Αστυνομία) η Επιτροπή θα ζητήσει εξηγήσεις από όσους φέρονται να πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια μετά τη λήξη.

Έτσι, ενώπιον της θα βρεθούν τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, πέντε ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και ο Ματίας Αλμέιδα (με άπαντες να κινδυνεύουν με πρόστιμο τουλάχιστον 10.000 ευρώ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει τα εξής:

  1. Καλεί σε ακρόαση, στις 22/04/2025, τις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς και τρείς ποδοσφαιριστές της πρώτης και πέντε ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της δεύτερης, αναφορικά με φαινόμενα βίας - φερόμενη παραβατική συμπεριφορά ποδοσφαιριστών και προπονητή τους και ειδικότερα, για τη συμμετοχή τους σε συμπλοκές, μετά τη λήξη του μεταξύ τους αγώνα στις 13/04/2025 στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης, για την φάση των play off SUPER LEAGUE 1, αγωνιστικής περιόδου 2024/2025.

Τα ανωτέρω προκύπτουν από το Φύλλο Αγώνα και τις Εκθέσεις των Παρατηρητών του αγώνα της διοργανώτριας αρχής και της ΔΕΑΒ, σχετικά έγγραφα της Αστυνομίας, καθώς και σχετικό βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του γηπέδου.

Σημειώνεται ότι αναφορικά με φερόμενες πράξεις βίας σε βάρος δύο ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας, κατά την αποχώρησή τους προς τα αποδυτήρια (μετά από εκ μέρους τους σχετική καταγγελία προς τους παρατηρητές του αγώνα), η ΔΕΑΒ ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. την περαιτέρω διερεύνηση προς εξεύρεση και ταυτοποίηση τυχόν υπαιτίων δραστών, ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024.

  1. Αφού έλαβε υπόψη της:

α) Την έκθεση συμβάντων της Αστυνομίας,

β) Την έκθεση του παρατηρητή της SUPERLEAGUE 2,

γ) Το φύλλο αγώνα,

από τα οποία προκύπτει ότι κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931 Κ19 - ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ Κ19, που διεξήχθη στις 13/04/2025 στο Δημοτικό Αιγάλεω, για τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Κ19, αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, που διοργανώνεται από την SUPERLEAGUE 2, φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας έριξαν πέντε (5) κροτίδες εντός της κερκίδας 12, όπου κάθονταν και επιπρόσθετα, επίσης φίλαθλος της γηπεδούχου ομάδας ευρισκόμενος στην ίδια κερκίδα εκσφενδόνισε προς τον αγωνιστικό χώρο μία (1) πλαστική φιάλη των 500 ml με νερό, το οποίο έπεσε στο κεφάλι του τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας, χωρίς να τον τραυματίσει,

επέβαλε με την υπ’ αριθμό 21/2025 Πράξη της, σε βάρος της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931, την διοικητική κύρωση της διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε επίσημη εθνική διοργάνωση συμμετέχει η ομάδα ποδοσφαίρου Κ19 αυτής.

Εφαρμογή άρθρου 10 του ν.5085/2024».

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, πέντε παίκτες της ΑΕΚ και ο Αλμέιδα σε ακρόαση από τη ΔΕΑΒ
Τρομερό σκηνικό στο «Μακεδονία»: Οπαδοί του ΠΑΟΚ με… μούσι Καντσελιέρι ζήτησαν την παραμονή του Ιταλού και του χρόνου
Με VAR και ημιαυτόματο οφσάιντ η Super League για τα επόμενα τέσσερα χρόνια
Οι Ρότα και Κοϊτά έκαναν επώνυμη καταγγελία για την επίθεση που δέχθηκαν
Παναθηναϊκός: Ξεπέρασε Χένρικσεν και έπιασε Δώνη ο Ιωαννίδης
Απίστευτο ξέσπασμα Γεωργούντζου μετά την ήττα της Καλαμάτας από την Κηφισιά: Πήγα στον άλλο κόσμο και γύρισα
Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός-Νίκησε 1-0 την ΑΕΚ και κατέκτησε το 48ο πρωτάθλημα στην ιστορία του
Πανηγυρισμοί στους δρόμους του Πειραιά για το 48 από τους οπαδούς του Ολυμπιακού!
Με το ένα πόδι στη Super League 1 η Κηφισιά, διπλό ανόδου στην Καλαμάτα με 1-0 στο 90+2
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: «Μάχη» ενστίκτου και ετοιμότητας!