Ευκαιρία για Κύπριους πρωταθλητές το διεθνές μίτινγκ στίβου του Μαΐου-Στην Κύπρο Τεντόγλου και Καραλής
20:02 - 24 Απριλίου 2025

Η διοργάνωση του ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting, στις 23 Μαΐου, στο Τσίρειο, αποτελεί ευκαιρία για τους Κύπριους πρωταθλητές και πρωταθλήτριές να συμμετάσχουν σε αγώνες διεθνούς επιπέδου και να συγκεντρώσουν σημαντικούς βαθμούς, βελτιώνοντας τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη, στο κυνήγι της πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2025 στο Τόκιο, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ) παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης, συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της οποίας παρουσίασε τους χορηγούς του διεθνούς μίτινγκ. Στο Τσίρειο θα βρεθούν μεγάλα ονόματα του διεθνούς στίβου, συμπεριλαμβανομένου του Χρυσού Ολυμπιονίκη, στο άλμα εις μήκος, Μιλτιάδη Τεντόγλου, του Χάλκινου Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή και άλλων ολυμπιονικών και πρωτοκλασάτων αθλητών, από τουλάχιστον 30 χώρες, είπε ο κ. Μάρκαρης, προσθέτοντας ότι θα αγωνιστούν και οι Κύπριοι μεγάλοι πρωταθλητές Μίλαν Τράικοβιτς, Ολίβια Φωτοπούλου, Φίλιππα Φωτοπούλου, Δάφνη Γεωργίου, Αλέξανδρος Πουρσανίδης, Ιωσήφ Κεσίδης, κ.ά.
Η αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ, αφού συγχάρηκε την ΚΟΕΑΣ για την εξαιρετική επιτυχία των τριών προηγούμενων διεθνών μίτινγκ στίβου, είπε ότι «στο ευρύτερο οικοδόμημα του κυπριακού αθλητισμού, ο κλασικός αθλητισμός αποτελεί το ασφαλέστερο θεμέλιο, το σταθερό στερέωμα της πυραμίδας, αλλά και την απόλυτη αριστεία της κορυφής.
Ο εμπορικός διευθυντής της ΕΚΟ Νίκος Σαρδέλλης ανέφερε ανάμεσα σε άλλα πως «ο αθλητισμός αποτελεί κάτι πολύ περισσότερο από μια θεαματική εμπειρία, καθώς έγινε ένας θεσμός που προάγει αξίες, όπως η ευγενής άμιλλα, η προσπάθεια, η πειθαρχία και η αφοσίωση, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της εταιρικής μας φιλοσοφίας και συνοδεύουν κάθε μας ενέργεια στο πλαίσιο της στρατηγικής μας.
Ο διευθυντής μάρκετινγκ ΟΠΑΠ Κύπρου Νίκος Μπενιουδάκης, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι «εδώ και πάνω από 55 χρόνια, η ΟΠΑΠ Κύπρου βρίσκεται δίπλα στην κυπριακή κοινωνία και τον κυπριακό αθλητισμό, επενδύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους".
Κατά τη διάσκεψη Τύπου μίλησαν επίσης ο υπεύθυνος προϊόντων της Φολκσβάκεν Δημήτρης Χρυσοστόμου, ο διευθυντής μάρκετινγκ και ηλεκτρονικού εμπορίου τής Public, Γαβριήλ Σάββα, ο επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των Ocean Basket Μιχάλης Σκορδής και ο διευθυντής δικτύου καταστημάτων της Ελληνική Τράπεζας, Λεμεσού, Χρίστος Αλεξάνδρου.
Ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων Παναγιώτης Τρισόκκας, ως διεθνής καλαθοσφαιριστής που υπήρξε, αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία που έχει για τους Κύπριους αθλητές η στήριξή τους από τον κόσμο και κάλεσε τους Κύπριους φιλάθλους να πάνε στο Τσίρειο.
Ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια Λεμεσού Κυριάκος Τσολάκης, δήλωσε την ετοιμότητα του συλλόγου για μία ακόμα εξαιρετική διοργάνωση. Τους αθλητές της ΚΟΕΑΣ στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Κύπριος Ολυμπιονίκης Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να αγοράσει τα εισιτήριά του και να γεμίσει την κεντρική εξέδρα του Τσιρείου Σταδίου στις 23 Μαΐου.
Ο προπονητής του και προπονητής αρκετών Ολύμπιαν, Αντώνης Γιαννουλάκης, αναφέρθηκε στην τεράστια αξία που έχει για την Κύπρο ένα διεθνές μίτινγκ στίβου. Επισήμανε, δε, την παγκόσμια αναγνώριση που τυγχάνει η ΚΟΕΑΣ από το γενικό περιβάλλον του διεθνούς στίβου και το πόσο σπουδαίο έργο επιτελείται, με τη διοργάνωση τού Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ρίψεων και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τού διεθνούς μίτινγκ. Κάλεσε με τη σειρά του τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο, να παρακολουθήσει και να στηρίξει όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα λάβουν μέρος.
Πηγή: ΚΥΠΕ