Με ένα μετάλλιο για την Κύπρο ολοκληρώθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΣΑΜΠΟ

Το πέμπτο μετάλλιο της ιστορίας της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, Εφήβων και Παίδων στο ΣΑΜΠΟ κατέκτησε την Κυριακή (27/4) η Κύπρος με τον Θεόδωρο Ξενόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, ο 15χρονος παλαιστής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 88kg στην Κατηγορία Παίδων (Κ-16) με τους αγώνες της οποίας ολοκληρώθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Κύπρος, 23-27 Απριλίου.

Ο Ξενόπουλος έχασε στον πρώτο αγώνα όμως ο Ρώσος αθλητής που τον κέρδισε έφτασε στον τελικό, με αποτέλεσμα ο Κύπριος αθλητής να μπει στα ρεπεσάζ και με αποφασιστική νίκη επί του Ουκρανού αθλητή να κατακτήσει το ένα εκ των δύο χάλκινων μεταλλίων.

Κατά το παρελθόν, στην ίδια διοργάνωση αργυρό μετάλλιο είχε κερδίσει η Δομινίκη Παπαλούκα (2023) και χάλκινο οι Κύπρος Ανδρέου (2015), Σοφία Ασβεστά (2015) και Μαριλένα Πάγκαλου (2013). Ο Ξενόπουλος, γεννημένοW στις 5 Ιανουαρίου 2010, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο χώρο των μαχητικών σπορ και μάλιστα φέτος βραβεύτηκε ως ο Καλύτερος Έφηβος αθλητής στο ΣΑΜΠΟ στις ετήσιες βραβεύσεις Εφήβων / Νεάνιδων της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

To 2024 o Ξενόπουλος ήταν 7ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων.

«Ολοκληρώσαμε τη διοργάνωση με τον καλύτερο τρόπο αφού μπορούμε να πούμε ότι είχαμε επιτυχία τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Και οι 26 αποστολές έμειναν ευχαριστημένες από τη φιλοξενία, αφού δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα όσον αφορά στη διαμονή, τις διακινήσεις και το γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων», σημειώνει ο Μάριος Ανδρέου, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας ΣΑΜΠΟ και υπεύθυνος της διοργάνωσης.

«Θέλω να ευχαριστήσω το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Δήμο Λεμεσού και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για την υποστήριξη. «Μπορούμε να πούμε ότι η φετινή ήταν η καλύτερη από όλες τις μεγάλες, διεθνείς διοργανώσεις που έχουμε φιλοξενήσει όλα αυτά τα χρόνια από το 2013. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει τόσο η Παγκόσμια όσο και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αναθέτοντάς μας τόσο μεγάλες διοργανώσεις, αποδεικνύει και το υψηλό οργανωτικό επίπεδο που έχουμε ως Κύπρος», σημειώνει ο κ. Ανδρέου που θεωρείται ο «πατέρας» του ΣΑΜΠΟ στην Κύπρο, καθώς ο ίδιος κέρδισε μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2001 ως φοιτητής τότε στη Ρωσία, πριν καν ιδρυθεί Ομοσπονδία ΣΑΜΠΟ στην Κύπρο.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λεμεσού έλαβαν μέρος 606 αθλητές/τριες από 26 αποστολές.

Πλέον στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας υπάρχουν τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών και Εφήβων/ Νεανίδων, σε Τουρκμενιστάν και Ταϊλάνδη, αντίστοιχα, που θα γίνουν το Φθινόπωρο. Από τους αγώνες του επόμενου διαστήματος θα διαφανεί εάν η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στις δύο αυτές διοργανώσεις.

Τις επόμενες εβδομάδες η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί σε διεθνείς αναπτυξιακούς αγώνες στη  Βουλγαρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τρίτη μέρα χωρίς κούρσα στο Παγκόσμιο του Qingdao, όπου βρίσκεται ο Κοντίδης
Η Εθνική Κύπρου στο δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA 2027
Αρχίζουν οι τελικοί στην Basket League ανάμεσα σε ΑΕΚ και Κεραυνό
Απίθανος Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θέλω πιο σκληρό παιχνίδι στο NBA και περισσότερο... bullying» (vid)
Για δεύτερη μέρα δεν έγιναν ιστιοδρομίες στο Qingdao λόγω καιρού
Ξεπουλήθηκαν τα εισιτήρια για τον αγώνα Ελλάδας-Ιταλίας για το FIBA EuroBasket
Ιστορική συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του FIBA World Cup 2027
Αρχίζουν οι πρώτες προκριματικές ιστιοδρομίες στο Qingda-Στη μάχη και ο Κοντίδης
Η Ιντιάνα ισοπέδωσε το Κλίβελαντ και έκανε το 3-1 στην σειρά
Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος αθλητής της Μονακό