«Αθλητής - Προπονητής - Γονείς»-Επιτυχημένο σεμινάριο της ΕΣΔΑ

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ και η εκδήλωση σηματοδότησε την πρώτη δράση του Τομέα Β’ της ΕΣΔΑ. Τη θεματογραφία, ανέπτυξαν δύο ξεχωριστοί ομιλητές, η συμβουλευτική ψυχολόγος με εξειδίκευση στην αθλητική ψυχολογία, Θάλεια Παναγή και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, προπονητής ακαδημιών (UEFA Elite Youth A) και ιδρυτής της GDA Sports, Νεκτάριος Αλεξάνδρου. 

Τον συντονισμό του σεμιναρίου ανέλαβε ο Νικόλας Κουρσάρης, υπεύθυνος του Τομέα Β’ της ΕΣΔΑ και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ο οποίος ευχαρίστησε τους δύο ομιλητές για την πολύτιμη συμβολή τους και στάθηκε στη μεγάλη σημαία των δράσεων, του τομέα του οποίου, έχει την ευθύνη.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από αθλητές, γονείς, προπονητές και φίλους του αθλητισμού, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές εισηγήσεις για τον σωστό τρόπο στήριξης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών μέσα από τον αθλητισμό. 

Στον χαιρετισμό της, η της ΕΣΔΑ, Δρ. Χριστίνα Ιωάννου, ευχαρίστησε θερμά τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, υπογραμμίζοντας τη σημασία των δράσεων της ΕΣΔΑ που στοχεύουν στην ενίσχυση της σωστής ανάπτυξης των παιδιών μέσα σε ένα υγιές και υποστηρικτικό περιβάλλον. Παρουσίασε συνοπτικά το έργο της ΕΣΔΑ και τις πρωτοβουλίες της, όπως το πρόγραμμα επισκέψεων σε Δημοτικά Σχολεία για την προώθηση του «Ευ Αγωνίζεσθαι» από μικρή ηλικία. 

Η Θάλεια Παναγή, στην εμπεριστατωμένη παρουσίασή της, ανέλυσε τον κρίσιμο ρόλο και τις αρμοδιότητες κάθε μέρους του τρίπτυχου «Αθλητής - Προπονητής – Γονείς», δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ξεκάθαρων ρόλων και υγιών σχέσεων για την ανάπτυξη των παιδιών. Τόνισε επίσης τις βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθούν οι γονείς ώστε να γίνουν ουσιαστικοί αρωγοί στη ζωή και την πορεία των παιδιών τους. 

Από την πλευρά του, ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου μοιράστηκε προσωπικές εμπειρίες και βιώματα από την καριέρα του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αργότερα ως προπονητής ακαδημιών. Μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, ανέδειξε τη σημασία της σωστής συνεργασίας ανάμεσα σε αθλητές, προπονητές και γονείς για την καλλιέργεια ενός υποστηρικτικού και αναπτυξιακού περιβάλλοντος. Η ενεργή συμμετοχή του κοινού, με ερωτήσεις και παρεμβάσεις, μετέτρεψε το σεμινάριο σε μια ζωντανή και διαδραστική εμπειρία, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αξία της συζήτησης και της ανταλλαγής απόψεων. 

Δειτε Επισης

Άσφαιροι και άστοχοι οι πράσινοι, αποκλείστηκαν από τον τελικό του Final Four του Άμπου Ντάμπι
Αναχωρεί την Κυριακή η κυπριακή αποστολή για τους 20ούς ΑΜΚΕ στην Ανδόρα
ΒΙΝΤΕΟ: Απαγορεύτηκε η είσοδος στην Etihad Arena σε οπαδούς του Ολυμπιακού επειδή… φορούσαν κελεμπίες
Στις προσωπικότητες θα κριθούν οι αγώνες των Final 4-Η εκτίμηση του Λειβαδιώτη
Πάνω από 1500 φίλαθλοι της Βοσνίας στην Κύπρο για το EuroBasket
Έφυγε από τη ζωή 25χρονη μποξέρ-«Κανένας γιατρός δεν με άκουσε, κανένας δεν με πήρε στα σοβαρά»
Πώς έστηνε τις απάτες με τα ταξίδια η 38χρονη PR-Εξαπάτησε τουλάχιστον 50 άτομα, έβγαλε πάνω από 160.000
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπαίνουν στη μάχη του Final 4
Ο Ουάρντα ταξιδεύει για το Final 4 στο Άμπου Ντάμπι-Στο αεροπλάνο με φίλους του Παναθηναϊκού
Συνεχίζεται η περιοδεία του τροπαίου του FIBA EuroBasket στην Κύπρο