Έντονη αντίδραση ΑΕΛ για το πρόγραμμα του Final 4-«Ο ένας ημιτελικός θα διεξαχθεί σε άδειες κερκίδες»

Έντονη είναι η αντίδραση της ΑΕΛ, όσον αφορά στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για το Final 4 για το Κύπελλο ECOMMBX στην καλαθόσφαιρα, με την ομάδα της Λεμεσού να αναφέρει πως ο ημιτελικός ορίστηκε καθημερινή και αποκλείει τους οπαδούς να βρεθούν στις κερκίδες.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΕΛ αναφέρει πως «η απόφαση για διεξαγωγή του ημιτελικού του Final 4 την Πέμπτη, 10 Απριλίου, στις 16:00 ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς λανθασμένων ενεργειών που δείχνουν πλήρη αδιαφορία προς την ομάδα μας και τον φίλαθλο κόσμο της Λεμεσού. Μετά και τον ορισμό του αγώνα Κυπέλλου για την προημιτελική φάση το περασμένο Σάββατο, την ίδια ώρα που αγωνιζόταν τόσο η ποδοσφαιρική ΑΕΛ όσο και η ομάδα φουτσαλ, καθιστώντας αδύνατη την παρουσία των οπαδών μας, τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με ακόμη μια έκδηλα λανθασμένη απόφαση».

Συνεχίζοντας, στην ανακοίνωση προστίθεται πως «ο ορισμός του Final 4 σε εργάσιμη μέρα και ώρα όχι μόνο αποκλείει τους Λεμεσιανούς από το να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας, αλλά καταδικάζει και τον ένα από τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης να διεξαχθεί μπροστά σε άδειες κερκίδες, την ώρα που η χώρα προετοιμάζεται για το “Ευρωμπάσκετ”. Αυτό δεν είναι γιορτή του μπάσκετ αλλά αδικία προς το άθλημα και τους ανθρώπους του. Η ομάδα μας πρότεινε ο δεύτερος ημιτελικός να διεξαχθεί την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 19:00, σε μια ώρα που θα επέτρεπε στους φιλάθλους να παραστούν και να στηρίξουν την προσπάθεια των αθλητών στο παρκέ. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε (αφού από την στιγμή που ορίζεται ένας αγώνας απαιτείται συναίνεση των ομάδων για να γίνουν αλλαγές) με αποτέλεσμα ο αγώνας να μεταφερθεί απλώς μία ώρα αργότερα, στις 17:00, λύση που παραμένει ανεπαρκής και ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα ουσιώδες».

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΕΛ πρόσθεσε πως «η διοίκηση της ομάδας μας διαμαρτύρεται έντονα για τα 2 συνεχόμενα περιστατικά που ουσιαστικά αποκλείουν την παρουσία οπαδών μας και καλεί όλα τα αρμόδια πρόσωπα και όργανα να εξετάζουν όλες τις παραμέτρους ΠΡΙΝ να ορίζονται αγώνες αφού είναι ξεκάθαρο ότι από την στιγμή που ορίζεται ένας αγώνας οι αλλαγές είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αφού τα συμφέροντα των ομάδων και η απαίτηση για ομοφωνία αποτρέπουν τις αλλαγές όσο δικαιολογημένες και να είναι. Και κάτι τελευταίο, η απόφαση για διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης ημέρα Πέμπτη (αντί Παρασκευή που είναι η παραδοσιακή μέρα διεξαγωγής διεθνώς για ευνόητους λόγους) προδιάγραφε εξαρχής ότι ο ένας από τους 2 αγώνες ήταν καταδικασμένος να είναι χωρίς ουσιαστική παρουσία φιλάθλων. Δυστυχώς στην περίπτωση αυτή ήταν ο δικός μας αγώνας και στερεί από το μεγάλο μπασκετικό κοινό που ακολουθεί την ΑΕΛ αλλά και νεαρά παιδιά των ακαδημιών και μαθητές την δυνατότητα παρακολούθησης μιας πολύ σημαντικής διοργάνωσης που η ομάδα μας δηλώνει το παρόν της μόνο για δεύτερη φορά τα τελευταία 15 χρόνια».

Καταλήγοντας, η ΑΕΛ επεσήμανε ότι «η καλαθόσφαιρα αξίζει καλύτερη μεταχείριση. Οι ομάδες και οι φίλαθλοι αξίζουν σεβασμό. Εάν συνεχίσουμε να πορευόμαστε έτσι, με προχειρότητα και μικροσυλλογικές επιδιώξεις, πώς θα μπορέσει να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη και πρόοδος του κυπριακού μπάσκετ; Δεν χρειάζονται πολλά. Απλά προγραμματισμός, συναίνεση, κοινός νους και αγάπη για το μπάσκετ, ώστε να οραματιστούμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον».

Δειτε Επισης

Τσιτσιπάς-Κόρντα 2-0: Πρόκριση στα προημιτελικά του Barcelona Open για τον Έλληνα τενίστα
Αρχική συμφωνία για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στην Πάφο
Η Καρολίνα Πελενδρίτου συμμετείχε σε πρόγραμμα για ενδυνάμωση έφηβων κοριτσιών
Φαβορί για να αναλάβει την Μπλάκμπερν ο Ρούνεϊ
ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά Γιαννακόπουλου: «Οφείλει να συμμορφώνεται με τους νόμους»
Πήρε εισιτήρια για τον τελικό κυπέλλου πετόσφαιρας γυναικών η θύρα 9-Αποφασίστηκε για κεκλεισμένων των θυρών
FIBA Europe Cup: Ραντεβού με την ιστορία για τον ΠΑΟΚ στην Ισπανία
Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα playoffs της EuroLeague
Τεντόγλου και Καραλής στο EKO Cyprus International Athletics Meeting 2025 στη Λεμεσό τον Μάιο
Προκυρήχθηκε διαγωνισμός για αναβάθμιση του «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό