Άγγιξε τον τίτλο η ΑΕΚ, έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών επί του Κεραυνού

Ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην ECOMMBX Basket League βρίσκεται η Πετρολίνα ΑΕΚ, η οποία στο δεύτερο τελικό της σειράς κέρδισε εκτός έδρας με 87-83 τον Κεραυνό και έκανε το 2-0 στη σειρά των παιχνιδιών, με την πρωταθλήτρια να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Σύμφωνα με την ΚΟΚ, κoρυφαίοι για το διπλό των «κιτρινοπρασίνων» οι Taveion Marquice Hollingsworth (24 πόντους, 1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ) και Reed Nottage (18 πόντους, 3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ).

H Πετρολίνα ΑΕΚ έκανε αρχή στον αγώνα με καλάθια τον Nottage και Bell (0-4), με τον Κεραυνό να παίρνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στο 4' μετά τη βολή του Horton (13-12). Οι γηπεδούχοι στο 5' ήταν μπροστά με έξι πόντους (20-14) μετά τις δυο βολές του Taylor και στο 9' η διαφορά έφθασε τους οκτώ (31-23) μετά τις δυο βολές του Πασιαλή. Το λέι απ του Bell διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (31-25).

Στο 13' με τη βολή του Hagins η ομάδα του Στροβόλου προηγείτο με 39-35, για να ακολουθήσει σερί εννέα πόντων για το συγκρότημα της Λάρνακας που στο 16' με τις δυο βολές του Hollingsworth είχε προβάδισμα με πέντε πόντους (39-44). Οι «κιτρινοπράσινοι» στη συνέχεια του δεύτερου δεκαλέπτου διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ και μάλιστα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι αποστάσεις ήταν στους εννέα πόντους, μετά το τρίποντο του Bell (49-58).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλά στο τρίτο δεκάλεπτο και τρεισίμιση λεπτά μετά την έναρξη της περιόδου πλησίασαν στον έναν πόντο μετά τις δυο βολές του Πασιαλή (59-60), ενώ στο 28' μετά τις δυο βολές του Στυλιανού πήρε προβάδισμα δυο πόντων (68-66). Ακολούθησε δίποντο του Diggs και τρίποντο του Στυλιανού, για να διαμορφωθεί το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου με το λέι απ από τον Spalding στο 29' (71-70).

Το παιχνίδι ανταγωνιστικό και στο τέταρτο δεκάλεπτο με τη διαφορά να είναι στους δύο πόντους στο 38' μετά τη βολή του Horton (81-83). Ακολούθησαν λίγα δευτερόλεπτα μετά δίποντο του Nottage και βολή του Hollingsworth προς το φινάαλε του παιχνιδιού για να πάρουν οι φιλοξενούμενοι το πάνω χέρι (81-86), με τον Κεραυνό να μειώνει στους τρεις (83-86) με βολές του Dreznjak. Το τελικό 87-83 γράφτηκε με βολή από τον Hollingsworth.

Δεκάλεπτα: 31-25, 49-58, 71-70, 83-87.

Κεραυνός (Μιχάλης Κακιούζης): Horton 14, Mιχαήλ 12 (2), Φ. Τίγκας 14 (3), Dreznjak 6 (1), Taylor 13 (1), Hagins 4, Πασιαλής 8, Στυλιανού 8 (2), Παυλίδης 4.

Πετρολίνα ΑΕΚ (Χριστόφορος Λειβαδιώτης): Hollingsworth 24 (1), Βell 16 (2), Σιμιτζής 7, Nottage 18 (3), Spalding 9 (1), Diggs 8 (2), Γιανναράς, Σιζόπουλος, Λοϊζίδης, Hunt 5 (1).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

F1: Οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν για τον Φερστάπεν και του χάρισαν τη νίκη στην Ίμολα
Άγγιξε τον τίτλο η ΑΕΚ, έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών επί του Κεραυνού
Παγκόσμιο ρεκόρ στα 35χλμ. βάδην ο Στάνο
ΒΙΝΤΕΟ: Τρομακτικό ατύχημα του Τσουνόντα στην Ίμολα εκεί όπου σκοτώθηκε ο Σένα το 1994
«Υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της Ζάλγκιρις ο Γκος»
Η εκδίκηση της Νέας Υόρκης, ένα ξέφρενο πάρτι και ο μεγάλος «εχθρός»
Με πολλές διακρίσεις επέστρεψε η κυπριακή ομάδα Fudokan Karate από την Πολωνία
Η BC Partners απέσυρε το ενδιαφέρον για την εξαγορά του 30% της Euroleague
Πέφτει η αυλαία των playouts στην Greek Basket League
Αργυρός τελικά ο Κοντίδης-Αναγνώρισε λάθος στην πρώτη κούρσα και αποσύρθηκε οικειοθελώς