Συνεχίζεται η περιοδεία του τροπαίου του FIBA EuroBasket στην Κύπρο
10:16 - 22 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται η περιοδεία του τροπαίου του FIBA EuroBasket στην Κύπρο, στο πλαίσιο της ιστορικής για τη χώρα διοργάνωσης Ομίλου του EuroBasket 2025 στη Λεμεσό τον ερχόμενο Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Το τρόπαιο επισκέφθηκε την Τετάρτη, 21 Μαΐου, στη Λευκωσία τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, η οποία αποτελεί τον Main Event Sponsor της διοργάνωσης, ενώ στην πρωτεύουσα θα βρίσκεται και την Κυριακή, 25 Μαΐου, και συγκεκριμένα στο Nicosia Mall (11:00-17:00). Το ιστορικό μπασκετικό έπαθλο συνοδεύει και η μασκότ της διοργάνωσης, ο Marky Mark.
Τις επόμενες μέρες, το τρόπαιο θα βρεθεί και σε διάφορα σημεία της Λεμεσού, εκεί όπου θα εξελιχθεί και όλη η αγωνιστική δράση του γ' ομίλου από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. Την Πέμπτη (22/05), για ένα δίωρο (15:30-17:30) θα είναι στην Μαρίνα Λεμεσού, το Σάββατο (24/05) αρχικά στην οδό Ανεξαρτησίας (09:00-10:30) κι ακολούθως στο MyMall Limassol (11:00-17:00).
Η επίσημη περιοδεία του τροπαίου ξεκίνησε από τις 14 Μαΐου, οπότε και παρουσιάστηκε στην κλειστή αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία», όπου διεξάχθηκαν οι τελικοί του σχολικού προγράμματος «FIBA EuroBasket Goes to School». Από εκεί και πέρα, τις προηγούμενες μέρες, βρέθηκε στο Kings Avenue Mall στην Πάφο, στο MyMall Limassol, στο ιδιωτικό σχολείο Heritage στη Λεμεσό, στο Δημαρχείο Λεμεσού όπου το υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Αρμεύτης και το Δημοτικό Συμβούλιο, και το υψηλότερο κτήριο στην Κύπρο, το One Limassol.
Όπως σημειώνει η ΚΟΠ, το ιστορικό τρόπαιο βρίσκεται στη χώρα, μιας και αποτελεί τη συνδιοργανώτρια του φετινού Ευρωμπάσκετ μαζί με τις Φινλανδία, Πολωνία και Λετονία.
Υπενθυμίζεται ότι στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν δεκαπέντε αγώνες της διοργάνωσης, όπου πέραν από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα λάβουν μέρος οι Εθνικές Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γεωργίας και Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.
Το κοινό μπορεί να αντλεί πληροφορίες στην ειδική σελίδα της FIBA για το trophy tour του EuroBasket 2025: https://www.fiba.basketball/en/events/fiba-eurobasket-2025/trophy-tour
Πέραν των δημόσιων εμφανίσεων, κατά τις οποίες ο κόσμος θα έχει ευκαιρία να φωτογραφηθεί με το τρόπαιο, θα υπάρξουν και εμφανίσεις σε διαδικτυακές και τηλεοπτικές εκπομπές. Η περιοδεία του τροπαίου περιλαμβάνει πέρασμα και από τις τέσσερις διοργανώτριες χώρες, μέχρι να καταλήξει στη Ρίγα της Λετονίας, στην όλη που θα κριθεί στις 14 Σεπτεμβρίου ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ