Νέες βολές ΠΑΣΠ κατά ΚΟΠ-«Υποτιμά τις ποδοσφαιρίστριες και τους ποδοσφαιριστές»
11:54 - 24 Μαΐου 2025

Με τον τρόπο της η ΚΟΠ υποτιμάει τις ποδοσφαιρίστριες και τους ποδοσφαιριστές αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) σε νέα απάντηση προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) σχετικά με τους άντρες διεθνείς και τα ίσα δικαιώματα και την ίση μεταχείριση μεταξύ ανδρών και γυναικών στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, εκφράζοντας τη ελπίδα να έρθει η ημέρα που η ΚΟΠ θα εκδώσει ανακοίνωση, και προτάσεις τύπου «έχουν βελτιωθεί», «έχουν διαμορφωθεί», «έχουν αυξηθεί» να αντικατασταθούν με το «είναι ίσες».
Στην τοποθέτησή του, ο ΠΑΣΠ αναφέρει ότι του προκαλεί «μεγάλη έκπληξη» η απάντηση της ΚΟΠ στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο ίδιος και η οποία αποτυπώνει τις θέσεις των ποδοσφαιριστριών ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών όσον αφορά τη διάκριση που υφίστανται σε σχέση με τους άντρες διεθνείς.
Όπως αναφέρει ο ΠΑΣΠ, «με τον τρόπο της η ΚΟΠ υποτιμάει τις ποδοσφαιρίστριες και τους ποδοσφαιριστές, γράφοντας ότι ο ΠΑΣΠ για άλλη μια φορά εκμεταλλεύεται ποδοσφαιρίστριες και ποδοσφαιριστές, εξυπηρετώντας συμφέροντα, τα οποία αδυνατούμε να κατανοήσουμε και αφήνει να νοηθεί ότι οι τελευταίοι είναι άβουλα άτομα».
Σημειώνει ακόμα ότι «οι επιστολές που στάλθηκαν στην Επιτροπή είναι υπογεγραμμένες από τους αρχηγούς της Εθνικής Ανδρών και της Εθνικής Γυναικών».
Σύμφωνα με τον ΠΑΣΠ «στην επιστολή τους οι ποδοσφαιρίστριες κατέγραψαν σειρά προβλημάτων που βιώνουν και η ΚΟΠ με την απάντησή της ουσιαστικά διαψεύδει τη θέση τους», προσθέτοντας ότι «οι αρχηγοί της Εθνικής Γυναικών αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, σε κοπιώδη ταξίδια για να φθάσουν στον προορισμό τους και στην εξόφθαλμη ανισότητα όσον αφορά τις οικονομικές παροχές σε σχέση με τους άνδρες».
Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι η ΚΟΠ απαντά «με γενικότητες» στην επιστολή αυτή. Επίσης εκφράζει την ελπίδα να έρθει η ημέρα που η ΚΟΠ θα εκδώσει ανακοίνωση και προτάσεις τύπου «έχουν βελτιωθεί», «έχουν διαμορφωθεί», «έχουν αυξηθεί» να αντικατασταθούν με το «είναι ίσες».
Επιπλέον, σημειώνει ότι στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι ανέμενε από τους αρχηγούς της Εθνικής Ανδρών να φρόντιζαν να είχαν ενημερωθεί από την Ομοσπονδία για τα πραγματικά γεγονότα και μετά να προβούν σε οποιαδήποτε τοποθέτηση.
«Εγείρεται το ερώτημα, για ποια πραγματικά γεγονότα κάνει λόγο η ΚΟΠ από τη στιγμή που οι αρχηγοί της Εθνικής Ανδρών αναφέρονται στα ποσά που λαμβάνουν από τις υποχρεώσεις τους», αναφέρει ο ΠΑΣΠ.
Διαμηνύει, τέλος, στην ΚΟΠ ότι ως συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών και των ποδοσφαιριστριών θα συνεχίσει να προασπίζεται τα συμφέροντα των μελών της, σημειώνοντας ότι δεν νιώθει την ανάγκη να είναι υποκινητής οποιασδήποτε ενέργειας.
«Οι αποφάσεις μας λαμβάνονται αφού πρώτα προηγηθεί διάλογος και συζήτηση με όλα τα επηρεαζόμενα μέλη μας. Υποκινητής μας είναι η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των μελών μας», καταλήγει ο ΠΑΣΠ.