«Δεν σκέφτομαι καν τη McLaren, δύσκολο να κερδίσουμε και τη Mercedes»

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε κερδίσει τις McLaren πέρσι στον αγώνα του Μόντρεαλ, αλλά το πέτυχε κυρίως εκμεταλλευόμενος τις εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες του αγώνα. Και στις κατατακτήριες, την προηγούμενη μέρα, έχασε την πολ ποζίσιον από τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes, παρότι σημείωσε ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Βρετανό της Mercedes.

Ωστόσο, 12 μήνες μετά, η ανωτερότητα της απόδοσης της McLaren είναι πολύ μεγαλύτερη, ενώ η Red Bull προσπαθεί ακόμα να βγάλει στην επιφάνεια σε σταθερή βάση την ταχύτητα της RB21. Αυτό συμβαίνει σε πίστες με γρήγορες στροφές, όπως είναι η Σουζούκα και η Ίμολα που ο Ολλανδός κέρδισε φέτος – αλλά το Σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ δεν είναι τέτοιο: δίνει έμφαση σε ένα μονοθέσιο σταθερό στα φρένα και ικανό να περνά απρόσκοπτα από τα κερμπς.

Έτσι, ο Μαξ Φερστάπεν δεν θεωρεί ότι μπορεί να απειλήσει τις McLaren αυτό το τριήμερο: “Είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα αυτή τη φορά”, τόνισε. “Αλλά νομίζω πως αν μπορέσουμε να παλέψουμε για ένα βάθρο με τη Ferrari, τη Mercedes, αυτό από μόνο του θα είναι ένα καλό επίτευγμα.

[Οι McLaren] είναι πιο γρήγορες. Δεν το σκέφτομαι καν. Εστιάζω περισσότερο στις άλλες ομάδες. Ξέρω ότι πέρυσι, για παράδειγμα, η Mercedes ήταν πολύ δυνατή εδώ. Αν συγκρίνεις το περσινό με το φετινό, ίσως είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Οπότε, θα είναι αρκετά δύσκολο ήδη να παλέψουμε για το βάθρο”.

Μιλώντας συγκεκριμένα για τη δική του ομάδα αυτο το τριήμερο, ο πρωταθλητής συμπλήρωσε: “Πιστεύω ότι ήδη, σε σύγκριση με πέρυσι, βελτιώσαμε την οδηγησιμότητα του αυτοκινήτου. Δεν έχουμε πια αυτά τα μεγάλα προβλήματα ισορροπίας.

Φυσικά γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας. Οι χαμηλές ταχύτητες, τα κερμπς, οι ανωμαλίες στην άσφαλτο δεν είναι ιδανικές για εμάς. Πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση σε σχέση με πέρυσι. Τώρα απλώς πρέπει να βρούμε λίγη ακόμη συνολική απόδοση”, κατέληξε ο 28χρονος.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Σπουδαίο break με Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και 2-2 για την Οκλαχόμα απέναντι στους Πέισερς
«Δεν σκέφτομαι καν τη McLaren, δύσκολο να κερδίσουμε και τη Mercedes»
Ο Παναθηναϊκός ανεβάζει την πίεση για να κάνει δικό του τον Νίκο Ρογκαβόπουλο
Παρά τα σκαμπανεβάσματα έκανε το 2-0 στα ημιτελικά της Liga Endesa η Ρεάλ
Πύραυλος έπεσε στην πολυκατοικία που μένει ο Δημήτρης Ιτούδης στο Τελ Αβίβ
Ο Ράσελ επιβεβαίωσε την ταχύτητα της Mercedes στον Καναδά με τον πρώτο χρόνο στο FP2
Χουάντσο για τη στάση του στην απονομή στο ΣΕΦ-«Σου δίνει κίνητρο, δείχνεις σεβασμό στον αντίπαλο»
Οι Πέισερς νίκησαν 116-107 τους Θάντερ και προηγούνται με 2-1 νίκες στους τελικούς του NBA
Όλες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής του FIBA EuroBasket 2025
Μεγάλη ανταπόκριση εθελοντικής συμμετοχής στο FIBA Eurobasket 2025