Ο Λούκας Βάσκεθ αποχώρησε από τη Ρεάλ ύστερα από 18 χρόνια
14:01 - 16 Ιουλίου 2025

Ήταν κοινό μυστικό, έγινε και επίσημο! Η Ρεάλ Μαδρίτης μέσω ανακοίνωσής της αποχαιρέτησε τον Λούκας Βάσκεθ, ο οποίος πλέον είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Ο Ισπανός μπακ-χαφ εντάχθηκε στη «βασίλισσα» το 2007, σε ηλικία 16 ετών, και έπαιξε σε όλα τα τμήματα της ακαδημίας των «μερένγκες». Μετά από μια σεζόν δανεικός στην Εσπανιόλ (2014-2015), έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Ρεάλ τον Σεπτέμβριο του 2015. Έκτοτε, φόρεσε τη λευκή φανέλα σε 402 αγώνες (53 γκολ, 86 ασίστ) σε μια δεκαετία, κατακτώντας συνολικά 23 τρόπαια, μεταξύ των οποίων 5 Champions League.
Σε δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ της Ρεάλ, ο Φλορεντίνο Πέρεθ είπε για τον 34χρονο: «Ο Λούκας Βάθκεθ αντιπροσωπεύει με υποδειγματικό τρόπο τις αξίες της Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που τον έχει καταστήσει έναν από τους πιο αγαπημένους παίκτες των οπαδών μας. Ο Λούκας Βάθκεθ συμβολίζει τη σκληρή δουλειά, την επιμονή, την ταπεινότητα και το πνεύμα νικητή, που είναι απαραίτητα για να πετύχει κανείς με αυτή τη φανέλα. Είναι ένας παίκτης που κερδίζει την αγάπη και την αναγνώριση όλων των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και θα είναι πάντα το σπίτι του».
Όπως ενημέρωσε η ομάδα, την Πέμπτη (17/7) θα λάβει χώρα τελετή προς τιμήν του, παρουσία και του ισχυρού άνδρα της Ρεάλ.
Πηγή: gazzetta