Αναχωρεί τη αποστολή της ΚΟΕ για το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων

Αναχωρεί αύριο Σάββατο η αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για τη Βόρεια Μακεδονία ενόψει του 17ου Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων (EYOF).

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΚΟΕ, Ελένη Κουκουμά, η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί στα Σκοπιά από τις 20 μέχρι τις 26 Ιουλίου 2025.

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν 4000 αθλητές από 48 χώρες.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θα λάβει μέρος στους αγώνες με αποστολή 46 αθλητών, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε εννέα από τα 15 αθλήματα του αγωνιστικού προγράμματος. Ο αριθμός των 46 αθλητών αποτελεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή της Κυπριακής αποστολής στην ιστορία των αγώνων.

Στην διοργάνωση συμμετέχουν εννέα Αθλητικές Ομοσπονδίες που είναι: Γυμναστική, Επιτραπέζια Αντισφαίριση (πρώτη φορά), Κολύμβηση, Μπάτμιντον, Ποδηλασία, Σκοποβολή, Στίβος, Τάεκβοντο (πρώτη φορά) και Τζούντο. Το αγώνισμα της Γυμναστικής θα διοργανωθεί στο Όσιγιεκ της Κροατίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της κυπριακής αποστολής θα αναχωρήσει αύριο από το αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση για την Αθήνα (κάποια μέλη θα μετάβουν την επόμενη μέρα, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων). Από την Αθήνα η αποστολή θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και οδικώς θα μεταβεί στα Σκοπιά.

Οι αθλητές θα συνοδεύονται από τη Διοικητική ομάδα (1), την Ιατρική ομάδα (2),τη Δημοσιογραφική ομάδα (1). Σε αυτήν περιλαμβάνονται επίσης οι Υπεύθυνοι Συνοδοί κάθε αθλήματος (1), οι Προπονητές (14), οι Φυσιοθεραπευτές Ομοσπονδιών (1), Διαιτητές/Κριτές (2) και ο Young Ambassador που συμμετέχει σε πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Συνολικά η αποστολή αποτελείται από 69 μέλη.

Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή των Young Ambassadors, το Πρόγραμμα European Young Olympic Ambassador (EYOA) στοχεύει στην ενίσχυση των Ολυμπιακών αξιών μεταξύ των νεαρών αθλητών συμμετέχοντας στο EYOF.

Κατά τη διάρκεια του EYOF 2025 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για 7η φορά από το 2016 στο πλαίσιο του υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ολυμπιακού Πολιτισμού και Κληρονομιάς της EOC. Το Πρόγραμμα EYOA επενδύει σε μια ομάδα νέων που εμπνέονται από τον αθλητισμό και τις Ολυμπιακές αξίες και επιθυμούν να συνεισφέρουν στην οικοδόμηση μιας ισχυρής βάσης βασισμένης στην αξία για τη διεθνή αθλητική κοινότητα.

Φέτος η EYOA θα συγκεντρώσει 50 νέους που μοιράζονται το ίδιο πάθος, ενέργεια, κίνητρο και που προσπαθούν να εμπνεύσουν οι νέοι αθλητές να ακολουθούν τις Ολυμπιακές αξίες εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Οι νεαροί αθλητές έχουν υψηλές προσδοκίες και είναι έτοιμοι να δείξουν την αθλητική τους αριστεία με στόχο να αναδείξουν την χωρά μας.  Σε τέτοιες διοργανώσεις οι αθλητές  έχουν την ευκαιρία για νέες εμπειρίες, αλλά και να εξελιχθούν.

Δειτε Επισης

Ιστορικό πρώτο Ντάιαμοντ Λιγκ για την Ελένα Κουλιτσένκο το Σάββατο
Νεκρός ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ που είχε κάνει ελεύθερη πτώση από τη στρατόσφαιρα-Πέθανε μετά από ατύχημα με paraglide
Αναχωρεί τη αποστολή της ΚΟΕ για το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων
ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση σε αγώνα στο Μπάσταντ μεταξύ Καραμπέλι-Γκαρίν-«Θα τα πούμε έξω, να δούμε αν έχεις τα κότσια»
Προπονητής Νάγκετς για Βαλαντσιούνας: «Σούπερ ευλογημένοι και ενθουσιασμένοι που τον έχουμε»
Χάλκινο μετάλλιο για τον Παύλο Κοντίδη στο Grand Slam του Λος Άντζελες
Ο σκακιστής που έφερε λογική στο χάος της Τσέλσι
Η νέα παγκόσμια τάξη, ο Σίνερ, ο Αλκαράθ και oι οκτώ γίγαντες που κέρδισαν όλα τα Grand Slam
Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο σκοτώθηκε σε τροχαίο σε ηλικία 114 ετών
Δημόσια συγγνώμη και απολογία προς Γ. Χρυσοστόμου και Γ. Ιωαννίδη-Απόσυρση αναρτήσεων για ΚΟΕ από την Action In Sports