Χάλκινη στα 100μ. στο ευρωπαϊκό Κ23 στο Μπέργκεν η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου πέτυχε τον πρώτο της στόχο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Μπέργκεν κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. με 11.44.

Η Ελληνίδα χάρισε έτσι στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 34o στην ιστορία της. Μάλιστα έγινε η τρίτη Ελληνίδα που ανεβαίνει στο βάθρο των νικητριών στα 100 μ. μετά τις Κοκλώνη και Καρασταμάτη, που μάλιστα είναι η κάτοχος του ρεκόρ αγώνων.

Για τη σπρίντερ του Αλέξανδρου Μακεδονίας είναι το 2ο χάλκινο μετάλλιο στην καριέρα της σε ευρωπαϊκό Κ23, καθώς ήταν 3η στα 200μ. στην προηγούμενη διοργάνωση το 2023 στο Έσπο της Φινλανδίας.

Παράλληλα, η αθλήτρια χάρισε στην Ελλάδα το 34ο συνολικά μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης, που μεταφράζονται σε 13 χρυσά, 10 ασημένια και 11 χάλκινα μετάλλια.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Στον τελικό του ύψους η Στυλιάνα Ιωαννίδου στο Μπέργκεν της Νορβηγίας
Έγραψε ιστορία η Γέλενα Τοντόροβιτς, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Φορταλέσα στα 31 της χρόνια
Η Ιονέσκου κέρδισε ξανά τον διαγωνισμό τριπόντων του WNBA
Συγκλονίζουν τα λόγια του Πολονάρα για τη λευχαιμία-«Άρχισα να σκέφτομαι "γιατί εγώ; Τι έχω κάνει λάθος;"»
Χάλκινη στα 100μ. στο ευρωπαϊκό Κ23 στο Μπέργκεν η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου
Απίστευτη η Βαλεντίνα Σάββα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 23-Χάλκινη στη Νορβηγία
Ιστορικό πρώτο Ντάιαμοντ Λιγκ για την Ελένα Κουλιτσένκο το Σάββατο
Νεκρός ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ που είχε κάνει ελεύθερη πτώση από τη στρατόσφαιρα-Πέθανε μετά από ατύχημα με paraglide
Αναχωρεί τη αποστολή της ΚΟΕ για το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων
ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση σε αγώνα στο Μπάσταντ μεταξύ Καραμπέλι-Γκαρίν-«Θα τα πούμε έξω, να δούμε αν έχεις τα κότσια»