Σε ένα καθηλωτικό ματς που έσπασε καρδιές και είχε συνολικά εννέα γκολ (!), η Ιταλία έριξε στο καναβάτσο το Ισραήλ γράφοντας το τελικό 5-4 στο 91ο λεπτό και απέκτησε αβαντάζ στη μάχη για την κατάληψη της 2ης θέσης στον όμιλό της, που δίνει εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ μέσω αγώνων μπαράζ.
Πολύ σκληρή για να πεθάνει! Η Ιταλία βρέθηκε από τον παράδεισο του υπέρ της 4-2 στην κόλαση του 4-4 δεχόμενη δύο γκολ από το Ισραήλ μέσα σε τρία λεπτά, όμως εκείνος που είπε την τελευταία λέξη ήταν ο Σάντρο Τονάλι, με τον μέσο της Νιούκαστλ να γράφει το τελικό 5-4 για την σκουάντρα ατζούρα στο 91ο λεπτό και να την κρατάει ολοζώντανη στη μάχη της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ μέσω της κατάληψης της 2ης θέσης στον 9ο προκριματικό όμιλο.
Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο στα ισάριθμα ματς που βρέθηκε ο Ρίνγκιο στον πάγκο της έχοντας πάρει τη σκυτάλη από τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, με τους ατζούρι να παίρνουν ένα χρυσό τρίποντο σε ένα ματς που βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ και στο οποίο υπέστησαν το σοκ της ισοφάρισης στο 90′.
Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 με το αυτογκόλ του Λοκατέλι και το πρώτο γκολ του Κεν στο ματς, ενώ στο δεύτερο μέρος το Ισραήλ προηγήθηκε με 2-1 στο Ντέμπρετσεν αλλά οι ατζούρι απάντησαν με τρία γκολ, από τους Κεν, Πολιτάνο και Ρασπαντόρι (2-4).
Με το ματς να έχει μπει στην τελική ευθεία όλα έμοιαζαν τελειωμένα όμως η άμυνα της Ιταλίας προδόθηκε δύο φορές για να γίνει το 4-4 μέσα σε τρία λεπτά, για να έρθει να λυτρώσει την ομάδα του ο Τονάλι στο 90+1′ αρνούμενος να δει τη χώρα του να μένει εκτός τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου για τρίτη διαδοχική φορά.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς, αναμφίβολα ξεχώρισε η τεσσάρα της Κροατίας επί του Μαυροβουνίου, με την Χρβάτσκα να κάνει το “4 στα 4” στον 12ο προκριματικό όμιλο και να γίνεται το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση πιάνοντας στην κορυφή την Τσεχία (έχει ματς περισσότερο).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
2ος όμιλος
Κόσοβο – Σουηδία 2-0 (26′ Ρεχμπετσάζ, 42′ Μουρίκι)
Ελβετία – Σλοβενία 3-0 (18′ Ελβέντι, 33′ Εμπολό, 38′ Εντόι)
3ος όμιλος
Λευκορωσία – Σκωτία 0-2 (43′ Άνταμς, 65′ αυτ. Βολκόφ)
Ελλάδα – Δανία 0-3 (32′ Ντάμσγκααρντ, 62′ Κρίστενσεν, 81′ Χόιλουντ)
9ος όμιλος
Ισραήλ – Ιταλία 4-5 (16′ αυτ. Λοκατέλι, 52′ 90′ Ντ. Πέρετζ, 87′ αυτ. Μπαστόνι, / 41′ 54′ Κεν, 59′ Πολιτάνο, 81′ Ρασπαντόρι, 90+1′ Τονάλι)
12ος όμιλος
Κροατία – Μαυροβούνιο 4-0 (35′ Γιάκιτς, 51′ Κράμαριτς, 85′ αυτ. Κουκ, 90+2′ Πέρισιτς)
Γιβραλτάρ – Νησιά Φερόε 0-1 (68′ Άγκναρσον)
Πηγή: Σπορτ24
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: