cbn celebrity-logo inbusiness-news-logo LOGO-PNG-108

Σκάνδαλο με την κληρονομιά του Ντιέγκο Μαραντόνα-Πώς οι αδερφές του διώκονται για απάτη

Οι δύο αδερφές του και ο δικηγόρος του Ντιέγκο Μαραντόνα βρέθηκαν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης. Την Πέμπτη (18/9), δικαστήριο της Αργεντινής διέταξε την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων δύο αδελφών και του δικηγόρου του αστέρα του ποδοσφαίρου που πέθανε το 2020, καθώς και τριών άλλων ατόμων, για φερόμενη δόλια διαχείριση της επωνυμίας «Μαραντόνα».  

Δικαστήριο στο Μπουένος Άιρες αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες στον πρώην δικηγόρο του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, και σε δύο από τους βοηθούς του για φερόμενη δόλια διαχείριση του εμπορικού σήματος «Ντιέγκο Μαραντόνα» και των παραγώγων του, τα οποία, σύμφωνα με τα παιδιά του Αργεντινού ποδοσφαιριστή, θα έπρεπε να τους είχαν μεταβιβαστεί μετά τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου. Δύο από τις αδερφές του ειδώλου, η Ρίτα και η Κλαούντια Μαραντόνα, καθώς και ένας συμβολαιογράφος, διώκονται ως συνεργοί στην υπόθεση.

Η εντολή δήμευσης που διέταξε το δικαστήριο ανέρχεται σε δύο δισεκατομμύρια πέσος, ή περίπου 1,34 εκατομμύρια ευρώ, για όλους τους κατηγορούμενους. Το δικαστήριο έκρινε ότι η εμπορική εταιρεία που δημιούργησε ο κ. Μόρλα για τη διαχείριση της επωνυμίας ήταν απλώς μια βιτρίνα και ότι ο Μαραντόνα «συνέχισε να ασκεί έλεγχο» στα περιουσιακά του στοιχεία κατά τη στιγμή του θανάτου του. Υπό αυτές τις συνθήκες, αναφέρει το έγγραφο, τα περιουσιακά στοιχεία, είτε ενσώματα είτε άυλα, «επιστρέφουν αμέσως στους κληρονόμους του», στην προκειμένη περίπτωση στα παιδιά του.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2021, όταν δύο από τις κόρες του Μαραντόνα, η Ντάλμα και η Τζιανίνα, κατηγόρησαν τον Μόρλα και τους άλλους κατηγορούμενους για οικειοποίηση της επωνυμίας. Τα άλλα τρία παιδιά του ποδοσφαιριστή αργότερα εντάχθηκαν στην κατηγορία ως πολιτικώς ενάγοντες.

Θυμίζουμε ότι ο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου 2020, από καρδιοαναπνευστική κρίση και πνευμονικό οίδημα, σε μια κατοικία στο Τίγκρε, βόρεια του Μπουένος Άιρες, όπου ανάρρωνε από νευροχειρουργική επέμβαση.

Η δίκη για το εμπορικό σήμα λαμβάνει χώρα παράλληλα με τις διαδικασίες για τον προσδιορισμό της ευθύνης αρκετών επαγγελματιών υγείας στον θάνατο του Μαραντόνα. Μια πρώτη δίκη ακυρώθηκε τον Μάιο, μετά από αμφισβήτηση ενός από τους δικαστές, κατηγορούμενου για συμμετοχή σε ένα μη εξουσιοδοτημένο ντοκιμαντέρ σχετικά με την υπόθεση.

Η ημερομηνία της νέας δίκης δεν είναι ακόμη γνωστή. Οκτώ επαγγελματίες - γιατροί, ένας ψυχίατρος, ένας ψυχολόγος και νοσηλευτές - αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», που σημαίνει αμέλεια που διαπράχθηκε εν γνώσει ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο. Αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης μεταξύ 8 και 25 ετών.

Πηγή: atletiko

;