Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε φόρα και δεν λέει να σταματήσει. Τελευταίο της θύμα ήταν η Φλαμένγκο στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, με τους Παριζιάνους να επικρατούν με 2-1 στα πέναλτι χάρη στις τέσσερις αποκρούσεις του Σαφόνοφ στη ρωσική ρουλέτα και να πανηγυρίζουν το έκτο τους τρόπαιο μέσα στο 2025.
Με την επιτυχία αυτή έγιναν μόλις η τρίτη ποδοσφαιρική ομάδα ανδρών στον 21ο αιώνα που πήρε τόσα πολλά τρόπαια μέσα σε ένα έτος, μετά από την Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα το 2009 και την Μπάγερν του Φλικ το 2020, με τον Λουίς Ενρίκε να δείχνει πάντως την κλάση του και εκτός γηπέδου.
Luis Enrique as a PSG coach 🤯🇪🇸🧠
— Ligue 1 English (@Ligue1_ENG) December 17, 2025
🏆 2024/25 Coach of the Year
🏆 UEFA Champions League
🏆 Ligue 1 McDonald’s (2)
🏆 UEFA Super Cup
🏆 Coupe de France (2)
🏆 Trophée des Champions (2)
🏆 FIFA Intercontinental Cup pic.twitter.com/nOhai8Hx2G
“Ανάλυσα και μελέτησα τη Φλαμένγκο. Είχε μια εξαιρετική σεζόν, κερδίζοντας πολλούς τίτλους και παίζοντας με πολύ σταθερό τρόπο. Πέρασε αρκετό χρόνο με έναν εξαιρετικό προπονητή στις τάξεις της και είχε πολλές επιτυχίες.
Αυτός ο τίτλος ήταν δύσκολος και πολύ σημαντικός για εμάς. Χρειάστηκε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να νικήσουμε την Φλαμένγκο.
Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να πάνε στην Ευρώπη και να παίξουν απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο”, τόνισε ο Αστουριανός, βγάζοντας ουσιαστικά το καπέλο στον συνάδελφό του, Φιλίπε Λουίς, που έφτασε ένα βήμα από το να οδηγήσει την “Φλα” στην κατάκτηση τρίτου τίτλου μέσα στη χρονιά μετά από το Copa Libertadores και το Brazileirao.
Πηγή: sport24.gr


