Πριν από μερικές εβδομάδες, η Μπενφίκα του Βαγγέλη Παυλίδη! ηττήθηκε 3-1 από την Μπράγκα στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ Πορτογαλίας. Μετά από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, ο Ζοσέ Μουρίνιο αποφάσισε, η ομάδα του να διανυκτερεύσει στο προπονητικό κέντρο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει τον θυμό του για την απόδοση της ομάδας και την κακή εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του.
Ενόψει της αναμέτρησης με την Πόρτο (14/1, 22:45), ο Πορτογάλος τεχνικός υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενάντια στις επικρίσεις σχετικά με την απόφασή του να κρατήσει τους παίκτες στο προπονητικό. Τόνισε επίσης τη σχέση του με τους παίκτες, στην προεπισκόπηση του «Classico» εναντίον των «δράκων» για το Κύπελλο Πορτογαλίας.
«Ο διάλογος με τους παίκτες πήγε πολύ καλά, αλλά δεν μπορώ να είμαι αυτό που θέλουν. Μιλάω για εκείνους που δεν είναι συνάδελφοί σου, επειδή δεν είναι δημοσιογράφοι, αλλά έχουν απόψεις. Δεν θα με αλλάξουν, ούτε ως άνθρωπο ούτε ως προπονητή. Δεν μπορώ να παίξω άσχημα και να πω ότι έπαιξα καλά. Δεν μπορώ να δεχτώ τη μετριότητα, ούτε από τους άλλους ούτε από τον εαυτό μου. Έφτασα εκεί που είμαι επειδή είμαι ο Μουρίνιο και θα είμαι ο Μουρίνιο μέχρι το τέλος. Αυτές οι κριτικές που μετατράπηκαν σε σαπουνόπερα μέχρι το τέλος δεν είναι απολύτως ακριβείς. Ξέχασαν να αναφέρουν ότι την προηγούμενη μέρα είπα ότι ήθελα πολύ να κερδίσω τον διαγωνισμό για τους οπαδούς, αλλά και λόγω μιας φανταστικής ομάδας παικτών. Αγαπώ αυτούς τους τύπους», τόνισε αρχικά.
«Δεν μπορώ να πετάω άμμο στα μάτια των ανθρώπων. Από την άλλη πλευρά, η σχέση που έχω με τους παίκτες, και η σχέση που έχω πάνω από δύο δεκαετίες, είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που είχα στην καριέρα μου. Δόξα τω Θεώ που δεν μιλάω για το 100% των πρώην παικτών, γιατί κάτι θα πήγαινε στραβά. Οι πρώην παίκτες επικοινωνούν μαζί μου για θέματα καριέρας και προσωπικά πράγματα. Οι παίκτες ηλικίας 25 και 45 ετών που έχουν το ίδιο είδος σχέσης είναι πολύ όμορφοι. Στις μέρες μας, γίνεται πολλή δουλειά όσον αφορά την αντίληψη, με αμφίβολους ανθρώπους, haters , που εμφανίζονται στην τηλεόραση και συχνά είναι ασύμβατοι με τις άλλες επαγγελματικές τους δραστηριότητες», κατέληξε ο Μουρίνιο.
Πηγή: athletiko


