Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Δήλωσε συμμετοχή στην Α2 ο Ολυμπιακός

  19/07/2019 20:14
Δήλωσε συμμετοχή στην Α2 ο Ολυμπιακός

Δήλωσε συμμετοχή στην Α2 ο Ολυμπιακός

  19/07/2019 20:14

Στις 19:33 στα γραφεία της ΕΟΚ έφτασε το πιο ασυνήθιστο έγγραφο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε αυτό που πριν μερικούς μήνες έμοιαζε αδιανόητο. Ο συλλογος των δεκάδων τίτλων και των εκατομμυρίων φιλάθλων δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Το τελευταίο διάστημα είχε δημιουργηθεί ένα... αλαλούμ για την κατηγορία που θα παίξουν οι Πειραιώτες την νέα σεζόν. Όμως, το SDNA από την πρώτη στιγμή σας είχε ενημερώσει πως οι «ερυθρόλευκοι»... κλειδώνουν στην Α2, καθώς δεν υπάρχει κάποιο «παράθυρο», που να τους κρατάει στην Basket League. Τα πώς και τα γιατί είχαν αναλυθεί στα σχετικά ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, αλλά και μέσω της στήλης «Slam Dunk». Έτσι, ο Ολυμπιακός ήρθε... πρόσωπο με πρόσωπο τον ιστορικό υποβιβασμό του, ύστερα από τις αποφάσεις που έλαβε η διοίκησή του τους τελευταίους μήνες.

Ακόμα και σε περίπτωση αναδιάρθρωσης οι τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης δεν γινόταν να μείνουν στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ, ενώ το ίδιο ίσχυε και σε περίπτωση wild card. Άλλωστε, από τον ΕΣΑΚΕ ξεκαθάρισαν πως η wild card θα δινόταν σε ομάδα της Α2 ή της Β' Εθνικής.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, έκανε το δικό του... σκριν για να δώσει μια μικρή παράταση, ώστε να βρεθεί λύση. Όμως, λύση δεν βρέθηκε, καθώς, όπως ήδη τονίσαμε, δεν υπήρξε τρόπος να μείνει ο Ολυμπιακός στην Basket League. 

Έτσι, οι Πειραιώτες δήλωσαν και επίσημα συμμετοχή στην Α2 Ανδρών και το Κύπελλο Ελλάδας της νέας σεζόν, με έγγραφο που κατέθεσαν στην ΕΟΚ, σε μία απόφαση - σταθμό για το ελληνικό μπάσκετ. Υπενθυμίζεται πως εφόσον τελικά ο Ολυμπιακός παίξει στην Α2, αρχίζει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

Το SDNA αποκαλύπτει το σχετικό, ιστορικό ντοκουμέντο των Πειραιωτών, το οποίο φέρει την υπογραφή του αντιπροέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργου Σκινδήλια και έφτασε στα γραφεία της ελληνικής ομοσπονδίας την Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 19:33 και αναφέρει:

«Κύριοι, 

Με την παρούσα, επισυνάπτουμε τη δήλωση συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών της περιόδου 2019-2020. 

Παρακαλούμε όπως μας επιστρέψετε την παρούσα επιστολή μέσω φαξ με δικόσ ας αριθμό πρωτοκόλλου για την παραλαβή.

Με εκτίμηση,

Για την ΚΑΕ Ολυμπιακός
Γ. Σκινδήλιας
Αντιπρόεδρος».

Στο Κύπελλο Ελλάδας ο Ολυμπιακός δεν θα αρχίσει από τα προημιτελικά, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια. Αντιθέτως, θα μπει στη 2η αγωνιστική της Β' φάσης, ως ομάδα της Α2. Οι κληρώσεις του νέου πρωταθλήματος της Α2 και του Κυπέλλου θα διεξαχθούν στις 19 Αυγούστου.

Πηγή: Sdna.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας