Οι παιχταράδες που... λύγισαν από τους τραυματισμούς!

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς στάθηκε άτυχος για άλλη μια φορά στην καριέρα του και το gazzetta.gr ξεχώρισε τους παιχταράδες που... λύγισαν από σοβαρούς τραυματισμούς

Η μοίρα συνεχίζει να παίζει άσχημο παιχνίδι στον ΝτεΜάρκους Κάζινς, ο οποίος υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα χάσει όλη τη σεζόν. Ακόμα ένας σοβαρός τραυματισμός για έναν τόσο ποιοτικό παίκτη όσο ο Boogie για τον οποίο έδειξε την στήριξη του σύσσωμο το ΝΒΑ.

Ο σταρ των Λέικερς δεν είναι ο μοναδικός παιχταράς που στάθηκε άτυχος κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αφού τα παραδείγματα είναι πολλά.

Το gazzetta.gr μάζεψε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, με την ευχή ο Κάζινς να επιστρέψει στα παλιά καλά χρόνια των Κινγκς και των Πέλικανς (πριν τραυματιστεί) και να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Nτέρικ Ρόουζ

Εντάξει ο Ρόουζ ακόμα το παλεύει και μάλιστα έχει κάνει μερικά εξαιρετικά ματς, όπως η 50άρα με τη φανέλα των Τίμπεργουλβς. Όμως η μοίρα και σε αυτόν έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Συνεχώς ο D-Rose αντιμετωπίζει προβλήματα με τα γόνατα του. Ένας παιχταράς που υπέστη τον πρώτο του σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο το 2012 στο ματς των Μπουλς με τους Σίξερς. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν ήταν ποτέ ο ίδιος, ενώ φαινόταν πόσο πολύ πρόσεχε και σκεφτόταν το κάθε του πάτημα στο παρκέ.

Ίσως το μεγαλύτερο what if στην ιστορία του ΝΒΑ. Μιλάμε για τον νεότερο MVP της λίγκας που έδειχνε έτοιμος να φτάσει στην κορυφή, ωστόσο δεν είχε την απαραίτητη τύχη

Είναι μεγάλος πολεμιστής γιατί συνεχίζει παρόλο που δεν σταματά να συναντά δυσκολίες, αλλά τα καλύτερα του χρόνια έχουν περάσει

Στα χρόνια των Μπουλς ήταν απολαυστικός. Μια... σφαίρα που μπορούσε να σπάσει το μέση του 2 και 3 φορές στον αέρα και να αφήσει τη μπάλα στο καλάθι.

Γιάο Μινγκ

Ο κορυφαίος Ασιάτης στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο Γιάο πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, αλλά κράτησε για λίγο. Τα πόδια του και ειδικά τα γόνατα του τον πρόδωσαν, αντιμετωπίζοντας προβλήματα σε πόλη την καριέρα του. Έγινε 8 φορές All Star και βοήθησε να διαδοθεί το άθλημα στην Κίνα και γενικότερα στην Ασία. Ένας εκ των κορυφαίων σέντερ που έχει δει το μπάσκετ, σκοράροντας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Ο γίγαντας με το Νο.1 στην πλάτη αναγκάστηκε να χάσει 250 ματς στα τελευταία του 6 χρόνια στο ΝΒΑ με προβλήματα στα πόδια και τους αστραγάλους. Αποσύρθηκε στα 30 του με 19 πόντους και 9.2 ριμπάουντ μέσο όρο. Έπαιξε και στα 82 ματς της regular season μόνο 2 φορές στα 8 χρόνια της καριέρας του. Θα μπορούσε να πάει πολύ ψηλότερα.

Πένι Χάρνταγουεϊ

Όταν ήταν υγιής ο Πένι, άνηκε στους κορυφαίους παίκτες της λίγκας. Συνέθεσε ένα τρομερό δίδυμο με τον Σακίλ το 1993 και μέτρησε 19.7 πόντους, 6.6 ασίστ και 4.6 ριμπάουντ στις πρώτες του 4 σεζόν στη λίγκα. Βοήθησε το Ορλάντο να φτάσει στους τελικούς το 1995.

All Star παίκτης που όμως τα γόνατα του δεν τον κράτησαν στο επίπεδο που επιθυμούσε ο ίδιος. Αναγκάστηκε να χάσει αρκετά ματς και τελικά έγινε ανταλλαγή στους Σανς το 1999. Πάλεψε πολύ με τα θέματα που είχε στα γόνατα στη συνέχεια της καριέρας του, αλλά τελικά κατάφερε να ξεκινήσει σε 180 ματς εκ των 362 συνολικά στο Φοίνιξ. Αν δεν ήταν τόσο άτυχος, θα βρισκόταν πολύ παραπάνω στην ιεραρχία των κορυφαίων ever.

Mπράντον Ρόι

Ένα ατόφιο ταλέντο. Ένα από τα μεγαλύτερα what if του μπάσκετ. Ακόμα και ο Κόμπι Μπράιντ υποκλίθηκε στην αξία του. Ο Μπράντον Ρόι έδειξε την ποιότητα του από την πρώτη σεζόν.

Κέρδισε το βραβείο του rookie of the year και όλα έδειχναν πως θα αφήσει εποχή. Από το 2008 μέχρι το 2010 έπαιξε σε 3 σερί Αll Star Game πριν τραυματιστεί στο γόνατο στα playoffs του 2010. Από εκείνο το σημείο και μετά ποτέ δεν ήταν ο παλιός καλός Ρόι

Τη σεζόν 2011-12 αντιμετώπισε πρόβλημα και στα 2 γόνατα και ξεκίνησε βασικός μόλις 28 ματς. Έχασε την επόμενη σεζόν και αποσύρθηκε τελικά μετά από ένα αποτυχημένο comeback το 2013.

Φανταστείτε πόσο υπέροχη ομάδα θα είχαν οι Μπλέιζερς με υγιείς του Όντεν και Ρόι, βάζοντας στην εξίσωση τους Λίλαρντ και Όλντριτζ.

 

Γκραντ Χιλ

Το Νο.3 στο draft του 1994 και rookie της σεζόν. Άφησε υποσχέσεις με τα όσα έδειξε την πρώτη χρονιά και οι περισσότεροι πίστεψαν πως θα κυριαρχήσει στη λίγκα για πάρα πολλά χρόνια.

Έπαιξε σε 5 All Star Game όταν βρισκόταν στους Πίστονς σε σύνολο 6 σεζόν και έχασε μόλις 25 ματς εκείνα τα χρόνια, μετρώντας 21.6 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 6.3 ασίστ

Αλλά όλα άλλαξαν όταν πήγε στο Ορλάντο. Έπαιξε σε μόλις 4 ματς την πρώτη του σεζόν και συνολικά σε μόλις 196 με τους Μάτζικ.

Οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να φτάσει εκεί που μπορούσε, στην κορυφή δηλαδή. Τα χρόνια των Πίστονς ήταν εξαιρετικά, εκεί όπου τον λάτρεψαν αρκετοί άνθρωποι που ασχολούνται με το ΝΒΑ.

Μπιλ Ουόλτον

Είναι στο Hall Of Fame, αλλά η καριέρα του σίγουρα θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ καλύτερα. Οι σοβαροί τραυματισμοί στα γόνατα τον έκαναν να χάσει 3 ολόκληρες σεζόν και αμέτρητα ματς.

Νο.ι του draft το 1974. Ο ηγέτης που οδήγησε τους Μπλέιζερς στο μοναδικό τους πρωτάθλημα το 1977, εκεί όπου αναδείχθηκε MVP των τελικών.

Στο δεύτερο πρωτάθλημα του, στους Σέλτικς το 1986 είχε συμπληρωματικό ρόλο. Έπαιξε μέχρι τα, αλλά συνολικά αγωνίστηκε μόλις 10 γεμάτες σεζόν, εξαιτίας των τραυματισμών του στα πόδια.

Από τον Ουόλτον φάνηκε η... κατάρα των Μπλέιζερς. Αυτό που θα ακολουθούσε στη συνέχεια με Μπούι, Ρόι, Όντεν.

Γκρεγκ Όντεν

Μπήκε στο ΝΒΑ με εξαιρετικές συστάσεις, αλλά τα γόνατα του πάντα ήταν πρόβλημα. Ο Γκρεγκ Όντεν αποτέλεσε το Νο.1 του draft το 2007, ξεπερνώντας τον Κέβιν Ντουράντ που βρέθηκε στο Νο.2.

Ποτέ δεν μπόρεσε να κρατηθεί μακριά από τραυματισμούς ο Γκρεγκ. Αγωνίστηκε σε μόλις 82 ματς στο ΝΒΑ σε 5 σεζόν λόγω των προβλημάτων στα γόνατα.

Με το Οhio State έκανε παπάδες, όμως δεν μας έδειξε ποτέ τι θα μπορούσε να κάνει στο ΝΒΑ, λόγω της ευπάθειας του στους τραυματισμούς.

Σίγουρα όλοι περίμεναν να εξελιχθούν διαφορετικά τα πράγματα για αυτό το ταλαντούχο παιδί.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)