Καμπανάκι για την Εθνική Ελλάδας, καθάρισε ο Γιάννης

Το σκληρό παιχνίδι των Δομινικάνων και η κακή περιφερειακή άμυνα της Εθνικής για 30+ λεπτά χτύπησαν καμπανάκι στη «γαλανόλευκη» παρά την νίκη (87-75), που είχε την υπογραφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Χρήσιμο φιλικό παιχνίδι για την Εθνική στο τουρνουά «Atlas» στην Κίνα. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου επικράτησε των Δομινικανών και θα δώσει το τελευταίο της «τεστ» της Τρίτη (27/8) απέναντι στη Βενεζουέλα. Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προβλημάτισε για σχεδόν 34' με την απόδοσή του και χρειάστηκε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να το... κουβαλήσει μέχρι το θετικό αποτέλεσμα. 

Οι Δομινικανοί, παρά τις μεγάλες απουσίες τους (Καρλ Άντονι Τάουνς, Αλ Χόρφορντ, Τζέιμς Φελντέιν δεν θα κατέβουν στο Παγκόσμιο), σε ένα παιχνίδι με πολλές επαφές, νεύρα, αλλά και αρκετά τρίποντα έδειξαν στην Εθνική κάποιες από τις αδυναμίες της, οι οποίες εντοπίστηκαν κυρίως στην περιφερειακή άμυνα. Η ποιότητα της Ελλάδας, όμως, ήταν εκείνη που μίλησε στο φινάλε και έφερε την νίκη, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να ευστοχεί σε ένα σουτ - μαχαιριά στο 34', το οποίο στην ουσία «τελείωσε» και το ματς. MVP ο ορεξάτος «Greek Freak» (26π.), βοήθησαν ξανά αρκετά ο ανεβασμένος Γιώργος Παπαγιάννης (12π.), ο Γιώργος Πρίντεζης (11π.), που είναι εξαιρετικός στην προετοιμασία και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (10π.). Νέα αποθέωση από τους 4.000 Κινέζους στις εξέδρες για την Ελλάδα και τον «Greek Freak», δεν αγωνίστηκε ο Αντώνης Κόνιαρης, γιατί ταλαιπωρείται από φαρυγγίτιδα.

Το παιχνίδι άρχισε με... back-to-back τάπες του Γιάννη, αλλά συνολικά η ελληνική άμυνα είχε πολλά προβλήματα. Οι Δομινικανοί με σκληρό μπάσκετ, πολλές επαφές, περιφερειακό σουτ και υψηλό ρυθμό φάνηκαν ανταγωνιστικοί στο ξεκίνημα (13-18 στο 6'). Ο «Greek Freak» έπαιζε... 1vs5 (14π. στο δεκάλεπτο), ο Νικ Καλάθης βρήκε σκορ έξω από τα 6,75μ. στο τρανζίσιον και με ένα 9-0 σερί η Εθνική άλλαξε την κατάσταση (22-18 στο 7'). Τα νεύρα των διεθνών φάνηκαν στο επεισόδιο που πήγε να δημιουργηθεί με τον Αντετοκούνμπο και τον Σαντιέλ Ρόχας, λίγο πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου (24-21). 

Με τους ανεβασμένους Γιώργο Πρίντεζη - Γιώργο Παπαγιάννη να δίνουν το ρυθμό, η Ελλάδα άρχισε να «χτίζει» προβαδίσματα (39-31 στο 15' και 41-35 στο 17'), με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να χρησιμοποιεί την second unit. Όμως, οι Δομινικανοί συνέχισαν να βρίσκουν τα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση (11π. ο Βίκτορ Λιζ) και να... παίζουν με το μυαλό των Ελλήνων και μείωσαν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (48-47 στο ημίχρονο). Χαρακτηριστικό είναι πως στο 20' το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετρούσε 11 λάθη. 

Οι παίκτες του Νέστορ Γκαρσία με σταθερά σκληρό (και συχνά αντιαθλητικό παιχνίδι)... πείραζαν το μυαλό της Εθνικής και στην επανάληψη, ενώ οι παίκτες του Σκουρτόπουλου τα είχαν «βάλει» και με τους διαιτητές. O MVP του ΝΒΑ έβρισκε σκορ με όποιον τρόπο ήθελε και το προβάδισμα δεν άλλαζε χέρια (60-52 στο 27'). Όμως, τα προβλήματα στη «γαλανόλευκη» περιφερειακή άμυνα άφηναν... ανοιχτή τη συνέχεια (66-61 στο 30').

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε επιθετικές πρωτουβλίες, αλλά τα τρίποντα των Δομινικανών τους κρατούσαν στο παιχνίδι (70-69 στο 33'). Με ένα «μικρό» ξέσπασμα, καλή άμυνα και ένα σημαντικό τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη η «γαλανόλευκη» πήρε ξανά τον έλεγχο στα χέρια της (75-69) και το σερί της έφτασε μέχρι το 10-0 (80-69 στο 36'), με το δίδυμο Γιάννη - Πρίντεζη να «καθαρίζει». Από εκεί και μετά τίποτα δεν άλλαξε, μέχρι και την τελική νίκη (87-75), η οποία ήρθε μαζί με χρήσιμα συμπεράσματα.

Τα Δεκάλεπτα: 24-21, 48-47, 66-61, 87-75,

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 5, Καλάθης 7, Μπουρούσης 2, Παπαγιάννης 12, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 6, Παπαπέτρου 10, Βασιλόπουλος 3, Αντετοκούνμπο Γ. 26, Αντετοκούνμπο Θ. 2

Δομινικανή Δημοκρατία (Γκαρσία): Πένα 3, Μεντόζα 13, Λιζ 13, Ρόχας 16, Σουέρο 2, ΝτεΛεόν 2, Βάργκας 2, Ραμόν 3, Σολάνο 5, Ρόμπερτς 7, Γκαρσία 3, Μοντέρο 6

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...