Επτάψυχη Ισπανία, λύγισε την Αυστραλία στη 2η παράταση και φορτσάρει για το χρυσό

Μπορεί η «ρόχα» να βρέθηκε στριμωγμένη στα σχοινιά, αλλά… ξεγλίστρησε και επικρατώντας 95-88 της συγκινητικής Αυστραλίας στη δεύτερη παράταση, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Μαρκ Γκασόλ, που… μιμήθηκε τον αδερφό του και τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους κι ενώ κράτησε όρθια την ομάδα του στα δύσκολα. Καθοριστικός στη δεύτερη παράταση ο Γιουλ (17 πόντοι, 6 ασίστ), από… κοντά και ο Ρούμπιο (19 πόντοι, 12 ασίστ, 7 ριμπάουντ).

Ωραίος και… μοιραίος για τους Boomers ο Πάτι Μιλς, ο οποίος σημείωσε 34 πόντους, αλλά αστόχησε σε μία βολή στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Πάλεψαν οι Κέι (16 πόντοι, 11 ριμπάουντ), Μπόγκουτ (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Αργεντινή ή Γαλλία ο αντίπαλος της ομάδας του Σκαριόλο στον κυριακάτικο τελικό.

Το ματς
 
Η Ισπανία ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, με τις πρώτες επιθέσεις της να εκδηλώνονται από τον φορμαρισμένο Ρούμπιο. Με τρίποντο του Χ. Ερνάνγκομεθ, η ομάδα του Σκαριόλο ξέφυγε με +5 (11-6 στο 4’). Εντούτοις, οι Αυστραλοί ανέβασαν ρυθμούς επιθετικά και με δύο διαδοχικά τρίποντα, πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά στο σκορ (11-12 στο 5’).

Στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα, με τους Boomers να βρίσκουν περισσότερες λύσεις. Παρ’ όλα αυτά, η «ρόχα» ήταν αυτή που έκλεισε την πρώτη περίοδο έχοντας βραχεία κεφαλή (22-21), με τον Γιουλ να ευστοχεί σε buzzer beater τρίποντο από τα 8 μέτρα.

Η δεύτερη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στην Αυστραλία, που «έπνιξε» με την άμυνά της την Ισπανία, η οποία έμεινε άποντη για 4 περίπου λεπτά. Με σερί 6-0, το συγκρότημα του Λεμάνις, απέκτησε «αέρα» 5 πόντων (22-27 στο 14’) και ανέτρεψε τελείως το μομέντουμ του αγώνα.

Μάλιστα, οι Boomers απομακρύνθηκαν με +8 (24-32 στο 15’) και απέκτησαν αυτοπεποίθηση. Ένα τρικ του Σκαριόλο, που επέλεξε ζώνη 3-2, έφερε αποτελέσματα για τη «ρόχα», η οποία βρήκε κάπως ρυθμό μέσα από την άμυνα και πλησίασε στο φινάλε του ημιχρόνου (32-37).

Η Αυστραλία μπήκε… φουριόζα στην τρίτη περίοδο και με πρωταγωνιστή τον Μιλς και με κρυφό χαρτί τον Κέι, έφτασε σε διψήφια διαφορά (39-50 στο 25’). Κάπου εκεί όμως ήρθε η αντίδραση των Ισπανών, που βελτίωσαν την αμυντική λειτουργία τους και κάλυψαν το χαμένο έδαφος (47-52 στο 28’).

Από την άλλη, οι παίκτες του Λεμάνις απώλεσαν τελείως τη συγκέντρωσή τους και το καθαρό μυαλό που είχαν, με συνέπεια να κάνουν συνεχόμενες λανθασμένες επιλογές στην επίθεση και να χάσουν τη διαφορά που είχαν «χτίσει». Με τον Ρούμπιο να παίρνει μπρος, η Ισπανία πλησίασε στο -4 (51-55 στο 30’) και έδειξε να ξυπνάει από το λήθαργο.
 
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)