Συνελήφθη ο πρώην καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Απόλλωνα που καταζητείτο

Χειροπέδες στον γνωστό Ντένη (Ιορδάνη) Κωστέκογλου, πρώην καλαθοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, της ΑΕΛ και του Απόλλωνα φόρεσε η Αστυνομία, ο οποίος ερήμην του καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης, ενώ εναντίον του εκκρεμούν τέσσερα εντάλματα σύλληψης. Επιπλέον καταζητείται για δύο νέες υποθέσεις, που διερευνούν οι Ελληνικές Αρχές. Ο 46χρονος συνελήφθη σε πρακτορείο στη Λευκωσία. 

Ο Κωστέκογλου φέρεται ως εγκέφαλος της κομπίνας που στήθηκε σε βάρος δύο προσώπων, στους οποίους έταζαν δάνεια από τράπεζες του εξωτερικού και τους απέσπασαν χιλιάδες ευρώ.
 
Για την υπόθεση, έχουν συλληφθεί άλλα δύο 63χρονοι, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση, εναντίον των οποίων διερευνώνται υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγιναν δυο καταγγελίες στο ΤΑΕ Λεμεσού, από πολίτες που φέρεται να εξαπατήθηκαν, την περίοδο Σεπτεμβρίου 2018 - Μαΐου 2019, στην προσπάθεια τους να λάβουν δάνειο από τραπεζικά ιδρύματα.
 
Συγκεκριμένα, 49χρονος κατήγγειλε πως ο συλληφθείς και ο Κωστέκογλου, του απέσπασαν χρηματικό ποσό 5 χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να αναλάβουν τη δημιουργία εταιρείας για να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, από τράπεζα του εξωτερικού.
 
Την ίδια μέρα, 46χρονος προχώρησε σε καταγγελία αναφέροντας πως οι δυο 63χρονου που τελούν υπό κράτηση, του απέσπασαν 50 χιλιάδες ευρώ με σκοπό να δημιουργήσουν εταιρεία στην οποίαν θα εξασφάλιζε δάνειο 30 εκατομμυρίων ευρώ από τράπεζα του εξωτερικού.
 
Όταν ο παραπονούμενος μετέβη σε συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας του εξωτερικού για να παραλάβει το δάνειο, ενημερώθηκε πως δεν υπήρχε οποιοδήποτε σχετικό αίτημα.
 
Πλούσιο το παρελθόν του Κωστέκογλου
Ο γνωστός καλαθοσφαιριστής, δεν είναι πρώτη φορά που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης καθώς τον Φεβρουάριο του 2018, είχε συλληφθεί μαζί με άλλο ένα πρόσωπο, για κομπίνα που έστησαν σε βάρος 70χρονου επιχειρηματία, από τον οποίο απέσπασαν το συνολικό ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Οι δύο υποσχέθηκαν στον επιχειρηματία αναδιάρθρωση και μείωση των δανείων του, παρουσιάζοντας του πλαστά έγγραφα και αποδείξεις άλλων τραπεζών.
 
Ο πρώην καλαθοσφαιριστής ενεπλάκη και στην πολύκροτη υπόθεση της εξασφάλισης δανείων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)