Έγραψε ιστορία ο Σπανούλης- Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Euroleague

Ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε ιστορία: ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague, ξεπερνώντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο!Ήταν θέμα ημερών, όλοι το... έβλεπαν να έρχεται. Από την αρχή της σεζόν άπαντες μετρούσαν αντίστροφα και περίμεναν πότε θα φτάσει το σωστό timing για την μεγάλη μέρα. 

Πριν από το ματς με την Μπαρτσελόνα ο «V-Span» χρειαζόταν 12 πόντους για να ξεπεράσει τον «Λα Μπόμπα» στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πριν από τον αγώνα με τη Φενέρ, ο Λαρισαίος γκαρντ ήθελε 10 πόντους. Όλοι μετρούσαν καλάθι - καλάθι, περίμεναν πότε θα γραφτεί ιστορία μπροστά στα μάτια τους.

Ο «Kill Bill» απέναντι στην ομάδα του άλλοτε μέντορά του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε με 4 πόντους στο δεκάλεπτο και από νωρίς φαινόταν πως το ματς θα αποκτήσει ιστορικό χαρακτήρα, λόγω του επικείμενου ρεκόρ του. Ήταν πια θέμα χρόνου. Στη συνέχεια, ένα τρίποντο ήρθε στο 31' και ο «Σπαν» έφτασε τους 7 πόντους. Στο 36' δε με μια διείσδυση σκόραρε, έφτασε τους 9π. και μαζί ισοφάρισε και τον Ναβάρο. 

Οι 10.000 οπαδοί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Εν τέλει, η σπουδαία επίδοση του επόμενου Euroleague Legend ήρθε στο 38' με τρίποντο και ο κόσμος του χάρισε την αποθέωση. 

Το παιχνίδι σταμάτησε, όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο, συμπαίκτες και αντίπαλοι τον πήραν αγκαλιά. Ο τεράστιος Ζέλικο Ομπράντοβιτς χειροκρότησε ιπποτικά τον άλλοτε παίκτη του. 

 

 

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)