Από τον Ράις με... αγάπη στην 6αδα

Η Ζαλγκίρις πούλησε ακριβά το τομάρι της αλλά ο Παναθηναϊκός είχε την ποιότητα να κλειδώσει την τεράστια νίκη με 96-94 που τον κρατά γερά στην 6άδα! Φανταστικός ο Ράις.

Ήταν ο ορισμός της «must win» αναμέτρησης. Η νίκη έπρεπε να έρθει πάση θυσία για τον Παναθηναϊκό και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν παίζει κανένα ρόλο η εμφάνιση ή η «πραγματική» εικόνα στο παρκέ. Αν η εξίσωση εξαρτιόταν αποκλειστικά από αυτά, το «τριφύλλι» ίσως δεν είχε αρκετές ελπίδες για τη νίκη, ειδικά με βάση όσα έκανε μέχρι το 26'.

Σε εκείνο το σημείο γύρισε ο διακόπτης: Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους 20-9 και πήρε το προβάδισμα, μαζί με την απαραίτητη ψυχολογία για να επιβάλλει τον ρυθμό της και να φτάσει τελικά στη νίκη (96-94 με αρκετό άγχος στο τέλος), που την ανέβασε στο 12-8 και την διατήρησε σταθερά στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Regular Season.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η μεγάλη βραδιά του Ταιρίς Ράις (20 πόντοι, 6 ασίστ), ενώ ο Νικ Καλάθης σημείωσε σχεδόν αθόρυβα ακόμα ένα νταμπλ νταμπλ (14 πόντοι, 11 ασίστ). Συνεπέστατος ξανά ο ΝτεΣόν Τόμας (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ), έδωσε λύσεις για ακόμα μία φορά ο Ιωάννης Παπαπέτρου (10 πόντοι), ξανά ανεβασμένος ο Γιώργος Παπαγιάννης (13 πόντοι με 6/6 δίποντα και 5 ριμπάουντ).

Το «τριφύλλι» έκανε το 2/2 στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» του 2020 στην Euroleague και πλέον περιμένει την Βιλερμπάν (24/1, 21:30) για την 21η «στροφή» της διοργάνωσης.

Πηγή:sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)