Πρόγραμμα και ανάλυση: Έτσι θα σωθούν ΠΑΟΚ και ʼρης

Τα βλέμματα ήταν στραμμένα σε Ρόδο και Λήμνο. ΠΑΟΚ και Άρης είχαν μπροστά τους δύο πρόωρους τελικούς, όμως τα αποτελέσματα δεν ευνόησαν. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού οι ήττες από Ήφαιστο και Κολοσσό κράτησαν τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης στις τελευταίες θέσεις της Basket League και διατηρούν ενεργό και... τρομακτικό το «φάντασμα» του υποβιβασιμού στην Α2.

Μπορεί να εκκρεμεί το παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Ιωνικό (1/3, 16:45), όμως προκύπτει μία εικόνα ενόψει της συνέχειας και σίγουρα οι πιθανότητες λιγοστεύουν με κάθε νέα ήττα. 

Σε πρώτη φάση, είναι προφανές πως και οι δύο ιστορικοί σύλλογοι θα κυνηγήσουν τον Πανιώνιο (6-13), που βρίσκεται μία νίκη πιο πάνω αλλά και στο πρόγραμμά τους για τις εφτά τελευταίες αγωνιστικές της Regular Season. Επίσης, η Λάρισα του 7-12 μπαίνει στο στόχαστρο, ενώ η λογική λέει πως το ίδιο θα συμβεί και με τον ηττημένο του Ηρακλής - Ιωνικός. 

Για να συμβεί πάντως αυτό, τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Άρης, πρέπει άμεσα να μαζέψουν νίκες και να «σημαδέψουν» παιχνίδια. Ο Δικέφαλος του Βορρά υποδέχεται Περιστέρι, Πανιώνιο, Λαύριο και Ηρακλή σε ματς που δεδομένα έχουν την ταμπέλα του «do or die», ενώ πρέπει σίγουρα να κυνηγήσει το διπλό και στο Ρέθυμνο. Τα ματς με ΑΕΚ και Προμηθέα σε ΟΑΚΑ και Πάτρα θα βρουν τη ομάδα του Κώστα Μέξα σε ρόλο απόλυτου αουτσάιντερ. Με βάση το πρόγραμμα πάντως, είναι προφανές πως ο ΠΑΟΚ κρατά την τύχη στα χέρια του και μπορεί να κυνηγήσει με αξιώσεις τις τέσσερις ή πέντε νίκες που χρειάζεται για την παραμονή.

Η κατάσταση δεν απέχει πολύ και στη λίστα του Άρη. Το σύνολο του Σάββα Καμπερίδη ξέρει ότι η νίκη είναι μονόδρομος στα εντός έδρας ματς με Ήφαιστο και Ρέθυμνο, καθώς και στα παιχνίδι με ΑΕΚ και Προμηθέα, που έχουν σαφώς υψηλότατο δείκτη δυσκολίας λόγω της ποιότητας των δύο ομάδων. Από εκεί και πέρα, η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στο «Σοφία Μπεφόν» είναι σίγουρα ματς χωρίς αύριο για τους Θεσσαλονικείς, ενώ θεωρητικά ο Άρης μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη νίκη στο παιχνίδι με το Λαύριο, που είναι ήδη βαθμολογικά αδιάφορο, τουλάχιστον σε ότι αφορά την υπόθεση της παραμονής του στη Basket League.

Φυσικά, πολλά θα κριθούν και από την πορεία των άλλων ομάδων και κυρίως της Λάρισας και του Πανιωνίου, που βρίσκονται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ, του Άρη και συνολικά των ομάδων που θα παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή:

ΠΑΟΚ:

ΠΑΟΚ - Περιστέρι
Ρέθυμνο - ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ - Λαύριο
Προμηθέας - ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ - Ηρακλής

ΑΡΗΣ:

Άρης - Ήφαιστος 
Περιστέρι - Άρης
Άρης - Ρέθυμνο
Πανιώνιος - Άρης
Άρης - ΑΕΚ
Λαύριο - Άρης
Άρης – Προμηθέας

ΛΑΡΙΣΑ:

Λάρισα - Κολοσσός
Ήφαιστος - Λάρισα
Λάρισα - Περιστέρι
Ρέθυμνο - Λάρισα
Λάρισα - Πανιώνιος
ΑΕΚ - Λάρισα
Λάρισα - Λαύριο

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:

Λαύριο - Πανιώνιος
Πανιώνιος - Προμηθέας
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
Πανιώνιος - Άρης
Λάρισα - Πανιώνιος
Πανιώνιος - Ιωνικός
Παναθηναικός - Πανιώνιος