Οριστικό: Διακοπή του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Basket League

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εξετάζοντας όλα τα νεότερα δεδομένα που έχουν προκύψει με την πανδημία του κορονοϊού, και σε συνέχεια επαφών με την FIBA και με άλλες Εθνικές Ομοσπονδίες, καθώς βέβαια και με τα σωματεία της ΟΠΑΠ Basket League, έχει αποφασίσει όπως τερματίσει οριστικά το πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Basket League αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα θα παραμείνουν σε προσωρινή διακοπή μέχρι την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020. Εάν κριθεί απαραίτητο αναλόγως και της εξέλιξής της πανδημίας, θα υπάρξει οριστική διακοπή και άλλων πρωταθλημάτων για την φετινή αγωνιστική περίοδο.   

Αναφορικά με το θέμα της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Basket League, αυτό θα απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Για την πιο πάνω εξέλιξη και την σοβαρότητα που λαμβάνει το θέμα της πανδημίας, ο Πρόεδρος της ΚΟΚ Ανδρέας Μουζουρίδης, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ίσως την μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε απέναντι μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Ο ιός του κορονοϊού αποτελεί επίσημα πανδημία και η προστασία της υγείας όλων μας, αποτελεί την μοναδική προτεραιότητα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στα σωματεία μας για το θέμα επανέναρξης του πρωταθλήματος καθώς και της περιόδου που αυτό θα μπορέσει να γίνει, κάτι που αντιλαμβανόμαστε πλήρως. 

Για τον λόγο αυτό, έχουμε πάρει την πολύ δύσκολη απόφαση όπως το πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Basket League 2019-2020 τερματιστεί οριστικά, ενώ όσο αφορά το μέλλον των υπόλοιπων πρωταθλημάτων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020.

Θα ήθελα να καλέσω και εγώ με την σειρά μου όλο τον κόσμο να συμμορφωθεί με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση, για την προστασία όλων μας. Τις επόμενες μέρες ας μείνουμε όλοι σπίτι για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και όλους όσους αγαπάμε. Πρωταθλητές θα είμαστε όλοι, εάν βγούμε αλώβητοι από την δύσκολη αυτή δοκιμασία που περνάει η χώρα μας».

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)