Ιταλία: ο «εφιάλτης» της Γερμανίας σε Euro και Μουντιάλ!

Kαι τώρα οι δυο τους! Η Ιταλία επιβλήθηκε 2-0 της Ισπανίας στο πρώτο της νοκ-άουτ ματς στο Euro 2016 (παίρνοντας έτσι άτυπη ρεβάνς για τη βαριά ήττα στον τελικό του προηγούμενου Euro αλλά και για τον αποκλεισμό της στα προημιτελικά το 2008) και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τουρνουά, εκεί όπου θα κονταροχτυπηθεί με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία.

Η αλήθεια είναι πως καλύτερο ζευγάρι δεν θα μπορούσαν να περιμένουν οι ποδοσφαιρόφιλοι, με τις δύο εθνικές ομάδες να μετρούν μαζί 12 μεγάλα διεθνή τρόπαια (4 Μουντιάλ και 3 Εuro η Γερμανία - 4 Μουντιάλ και 1 Euro η Ιταλία) και να έχουν πάρει μέρος σε μερικές από τις πιο επικές μάχες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

 

Το ερχόμενο Σάββατο (2/7, 22:00) στο "Nouveau Stade de Bordeaux" θα αναμετρηθούν για 34η φορά, με τις προηγούμενες 33 να έχουν βρει 15 φορές νικητές τους Ιταλούς και 8 τους Γερμανούς, ενώ υπάρχουν και 10 ισοπαλίες. Υπάρχει όμως και σημαντική λεπτομέρεια σε αυτό το ζευγάρι που φέρνει σε θέση ισχύος τους γείτονές μας.

 

Όταν Ιταλοί και Γερμανοί κοντράρονται σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, οι "ατζούρι" δεν έχουν χάσει ποτέ, με τον απολογισμό τους σε 8 ματς να είναι 4 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες (σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τρεις φορές, με 2 ματς να έρχονται ισόπαλα και σε ένα η νίκη να καταλήγει σε ιταλικά χέρια). Όλες μάλιστα οι νίκες της Ιταλίας είναι είτε σε ημιτελικό είτε σε τελικό μεγάλου τουρνουά!

 

Το 1970 νίκησε 4-3 την Γερμανία στον ημιτελικό του Μουντιάλ του Μεξικού (στο αποκαλούμενο "ματς του αιώνα") και πέρασε στον τελικό (εκεί δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην καλύτερη Βραζιλιά όλων των εποχών και ηττήθηκε με 1-4), το 1982 θριάμβευσε στον τελικό του Μουντιάλ στη Μαδρίτη και έραψε το τρίτο αστέρι στη φανέλα της, το 2006 νίκησε την Γερμανία μέσα στο σπίτι της με 2-0 και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ (εκεί όπου επικράτησε της Γαλλίας στα πέναλτι), ενώ πριν τέσσερα χρόνια έριξε νέο "χαστούκι" στους Γερμανούς με τον Μάριο Μπαλοτέλι να κάνει το ματς της... καριέρας του (πέτυχε και τα δύο γκολ στο 2-1 των "ατζούρι").

 

Από την πλευρά της η "Νασιονάλμαντσαφτ" έχει μόνο να αντιπαραθέσει (σε μεγάλη διοργάνωση) τη "λευκή" ισοπαλιά για τη φάση των ομίλων του Euro '96, αποτέλεσμα με το οποίο εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά αφήνοντας εκτός τους Ιταλούς (πέρασαν ως 2οι του ομίλου οι Τσέχοι) ενώ στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ νίκησε με 4-1 στην "Allianz Arena" του Μονάχου τον περασμένο Μάρτιο, στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης.

Το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό έφερε και σχετική... ανακούφιση στους φιλάθλους της Γερμανίας καθώς μπόρεσαν να ξορκίσουν μία κατάρα που ήθελε την εθνική τους ομάδα να μην μπορεί να νικήσει τους Ιταλούς για 21 ολόκληρα χρόνια (η αμέσως προηγούμενη επιτυχία της ήταν στις 21 Ιουνίου 1995, ενώ είχαν ακολουθήσει 3 ισοπαλίες και 4 νίκες της Ιταλίας σε επτά ματς).

Αναλυτικά, τα 33 προηγούμενα ποδοσφαιρικά ραντεβού μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας:

 

 

 

Ιταλία - Γερμανία 4-3 (Ημιτελικός Μουντιάλ 1970)

 

Ιταλία - Γερμανία 3-1 (Τελικός Μουντιάλ 1982)

 

Γερμανία - Ιταλία 0-2 (Ημιτελικός Μουντιάλ 2006)

Γερμανία - Ιταλία 1-2 (Ημιτελικός Euro 2012)

 

Γερμανία - Ιταλία 4-1 (Φιλικό, Μάρτιος 2016)

 

Πηγή: www.sport24.gr

 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)