Από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού... στα μπλεξίματα με την Αστυνομία

Πρώην καλαθοσφαιριστές, διοικητικοί παράγοντες, ποδοσφαιριστές, μποξέρ. Πρόσωπα του αθλητισμού, τα οποία ενεπλάκησαν σε υποθέσεις που τους οδήγησαν ενώπιον Δικαστηρίου ή ακόμη και στη φυλακή.

Απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, παρατυπίες σε δελτία υγείας ποδοσφαιριστών, απόπειρα φόνου, και ναρκωτικά, είναι μερικά από τα παραπτώματα.
 
Η ιστοσελίδα μας, omada.com.cy, καταγράφει περιπτώσεις προσώπων από το χώρο του αθλητισμού που απασχόλησαν την Αστυνομία. 

Το man to man στον Κωστέκογλου από τις Αρχές
Για άλλη μια φορά, στις 24 Μαΐου 2019, η Αστυνομία εκδίδει ανακοίνωση με την οποία ζητά τη βοήθεια του κοινού με σκοπό να εντοπιστούν τα ίχνη του γνωστού Ντένη (Ιορδάνη) Κωστέκογλου, ο οποίος καταζητείται για νέα μεγάλη απάτη.
 
Ο Κωστέκογλου, πρώην καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, της ΑΕΛ και του Απόλλωνα, οδηγήθηκε για διάφορες υποθέσεις ενώπιον Δικαστηρίου, ωστόσο βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 
Εναντίον του Κωστέκογλου, 46 ετών, εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης και καταζητείται από τις Αρχές, καθώς φέρεται ως εγκέφαλος της κομπίνας που στήθηκε σε βάρος δύο προσώπων, στους οποίους έταζαν δάνεια από τράπεζες του εξωτερικού και τους απέσπασαν χιλιάδες ευρώ.
Για την υπόθεση, έχουν συλληφθεί άλλοι δύο 63χρονοι, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση, εναντίον των οποίων διερευνώνται υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγιναν δυο καταγγελίες στο ΤΑΕ Λεμεσού, από πολίτες που φέρεται να εξαπατήθηκαν, την περίοδο Σεπτεμβρίου 2018 - Μαΐου 2019, στην προσπάθεια τους να λάβουν δάνειο από τραπεζικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, 49χρονος κατήγγειλε πως ο συλληφθείς και ο Κωστέκογλου, του απέσπασαν χρηματικό ποσό 5 χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να αναλάβουν τη δημιουργία εταιρείας για να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, από τράπεζα του εξωτερικού.

Την ίδια μέρα, 46χρονος προχώρησε σε καταγγελία αναφέροντας πως οι δυο 63χρονοι που τελούν υπό κράτηση, του απέσπασαν 50 χιλιάδες ευρώ με σκοπό να δημιουργήσουν εταιρεία στην οποίαν θα εξασφάλιζε δάνειο 30 εκατομμυρίων ευρώ από τράπεζα του εξωτερικού.

Όταν ο παραπονούμενος μετέβη σε συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας του εξωτερικού για να παραλάβει το δάνειο, ενημερώθηκε πως δεν υπήρχε οποιοδήποτε σχετικό αίτημα.

Ο γνωστός καλαθοσφαιριστής, δεν είναι πρώτη φορά που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης καθώς τον Φεβρουάριο του 2018, είχε συλληφθεί μαζί με άλλο ένα πρόσωπο, για κομπίνα που έστησαν σε βάρος 70χρονου επιχειρηματία, από τον οποίο απέσπασαν το συνολικό ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Οι δύο υποσχέθηκαν στον επιχειρηματία αναδιάρθρωση και μείωση των δανείων του, παρουσιάζοντας του πλαστά έγγραφα και αποδείξεις άλλων τραπεζών.
 
Ο πρώην καλαθοσφαιριστής ενεπλάκη και στην πολύκροτη υπόθεση της εξασφάλισης δανείων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.
 
Ο αθλητικός παράγοντας πίσω από τα 10 κιλά κάνναβης
Μετά από μεγάλη επιχείρηση που έστησε η ΥΚΑΝ κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε  39χρονος αθλητικός παράγοντας του Απόλλωνα, ιδιοκτήτης εταιρείας, ο οποίος συνελήφθη στις 22 Ιανουαρίου 2019 για υπόθεση δέκα κιλών κάνναβης.

Τα ναρκωτικά, που ήταν συσκευασμένα σε δυο ταχυδρομικά δέματα, εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο άλλης ευρωπαϊκής χώρας και είχαν προορισμό την Κύπρο. Σε συνεννόηση με τις κυπριακές Αρχές, έγινε ελεγχόμενη παράδοσή τους και αφού αντικαταστάθηκαν από ομοιώματα, παραδόθηκαν σε εταιρεία μεταφορών που τα εισήγαγε για λογαριασμό της εταιρείας του 39χρονου.
 
Ακολούθως, τα δέματα μεταφέρθηκαν στα γραφεία της εταιρείας του αθλητικού παράγοντα, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Ανακρινόμενος, αρνήθηκε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ συνεχίζει να επιμένει στον ισχυρισμό του, ότι δηλαδή παρέλαβε τα δέματα για λογαριασμό άγνωστου του προσώπου.
 
Στο Δικαστήριο, ο αστυνομικός ανακριτής της υπόθεσης σημείωσε ότι, «σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο ύποπτος φέρεται να ασχολείται με την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Κύπρο, σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα».
 
Ανέφερε ακόμη πως, από τη μελέτη των πρώτων τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, που παραλήφθηκαν, προκύπτει ότι ο ύποπτος υπέπεσε σε σοβαρές αντιφάσεις στις δυο ανακριτικές καταθέσεις που του λήφθηκαν.

Τα μπλεξίματα Ανδρέα Παντελή
Σε δύο διαφορετικές περιόδου θήτευσε στον προεδρικό θώκο της Ανόρθωσης ο Ανδρέας Παντελή, ισάριθμες φορές αποχώρησε αφού πρώτα είχε πλεχτεί η Αστυνομία. Στην πρώτη του θητεία όλα έγιναν τον Νοέμβριο του 2008, εν μέσω της συμμετοχής στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ανδρέας Παντελή κατηγορήθηκε από επτά μέλη του συμβουλίου για υπεξαίρεση χρημάτων.

Την καταγγελία έκαναν ο εκτελεστικός διευθυντής της Ανόρθωσης Ντίνος Τουμαζής και τα μέλη του Συμβουλίου Αντώνης Δημητρίου, Πανίκος Παναγιώτου, Σάββας Κάκος, Ευγένιος Χαμπουλλάς, Ξενής Τουμάζου και Χρήστος Γεράνης και σύμφωνα με αυτή έλλειπαν από τα ταμεία 1.300.000 ευρώ, που προέρχονταν από εισπράξεις και εισφορές στο σωματείο.
 
Ο Ανδρέας Παντελή συνελήφθη από την κυπριακή Αστυνομία στο τέλος Νοεμβρίου - αφέθηκε ελεύθερος τις επόμενες ημέρες-, ενώ η παρουσία του στον προεδρικό θώκο της ομάδας της Αμμοχώστου έληξε την 1η Δεκεμβρίου με την εξής ανακοίνωση εκ μέρους του: «Κύριοι, ο κάτωθι υπογεγραμμένος Ανδρέας Παντελή διά της παρούσης μου δηλώνω ότι παραιτούμαι άμεσα από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου Ανόρθωσις Αμμοχώστου. Περαιτέρω δηλώνω ότι αναλαμβάνω να επιστρέψω στο σωματείο κάθε ποσό το οποίο ήθελε προκύψει ως οφειλόμενο από εμένα, κατόπιν άμεσου ελέγχου των οικονομικών του σωματείου από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο, καθώς επίσης και την άμεση επιστροφή οποιωνδήποτε επιταγών του σωματείου εκδόθηκαν επ' ονόματι μου και/ή που έχω ή θα περιέλθουν στην κατοχή μου. Λευκωσία 1/12/2008, Ανδρέας Παντελή».
 
Η υπόθεση με το δελτίο υγείας του Ουζόχο
Έντεκα χρόνια μετά ο Aνδρέας Παντελή περνά και πάλι από ανακρίσεις σχετικά με την καταγγελία του Απόλλωνα για το δελτίο υγείας του Φράνσις Ουζόχο και το ενδεχόμενο παρατυπίας.
 
Για την υπόθεση είχε συλληφθεί αρχικά ως ύποπτος ο Δρ. Κυριακός Γιάγκου, αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης, ενώ στη συνέχεια χειροπέδες φόρεσαν άλλα δύο πρόσωπα, εκ των οποίων η μια λειτουργός στον ΚΟΑ.
Εναντίον του Γιάγκου είχαν εκδοθεί διατάγματα προσωποκράτησης, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών, ενώ στη συνέχεια ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία η οποία αποφάσισε να τον παραπέμψει ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Η Αστυνομία καταχώρησε την υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου και ο Κυριακός Γιάγκου όπως και τα άλλα δύο πρόσωπα, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
 
Υπόθεση Σήφη
Στο εδώλιο του ψευδοδικαστηρίου βρίσκεται ο Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης, που υπήρξε αντιπρόεδρος του σωματείου ΑΠΟΕΛ. Συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο στα κατεχόμενα από τις κατοχικές αρχές κατόπιν πληροφοριών από την κυπριακή Αστυνομία η οποίον τον καταζητούσε για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου, που διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018, και για υπόθεση ναρκωτικών.

Αξιολογώντας πληροφορίες που έφθασαν ενώπιον της η Αστυνομία, ενημέρωσε την Δικοινοτική Ομάδα η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τις κατοχικές αρχές, όπου στη συνέχεια «αστυνομικοί» εντόπισαν το Σήφη σε πολυκατοικία στην Αμμόχωστο.  

Στην κατοχή του Σήφη, εντοπίστηκε όπλο και αριθμός σφαιρών τα οποία κατασχέθηκαν και ως εκ τούτου δικάζεται στα κατεχόμενα και για παράνομη κατοχή και μεταφορά οπλισμού και ακολούθως θα εξεταστεί κατά πόσο θα παραδοθεί στις Κυπριακές Αρχές.   

Τον Σήφη ενέπλεξε στις δύο υποθέσεις ο ένας εκ των κατηγορούμενων που καταδικάστηκε τόσο για την υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά του Ροδοθέου όσο και για την υπόθεση ναρκωτικών, ο οποίος τον έδειξε ως ηθικό αυτουργό.

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:Οι πληροφορίες που έφεραν τη σύλληψή του Σήφη και ο μάρτυρας που τον «έκαψε»


Πολυετή φυλάκιση στον Έλληνα
 Δύο συν τρία χρόνια φυλάκιση επιβλήθηκαν στον επιχειρηματία και πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ Μάριος Έλληνα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.
 
Στις 20 Ιανουαρίου 2018 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε στον Μάριο Έλληνα άλλα τρία χρόνια ποινή φυλάκισης, ενώ τον Οκτώβριο του 2017 είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση για απάτη από την οποία τσέπωσε 1,5 εκ. ευρώ.

 

Σε ότι αφορά τη δεύτερη υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε, πρόκειται για υπόθεση υπεξαίρεσης 2,7 εκατομμυρίων το 2006-2010 από περίπου 10 παραπονούμενους και εταιρείες, για επενδύσεις στη Γερμανία, τάζοντας τους ότι τα κεφάλαια τους ήταν εγγυημένα και ότι θα λάμβαναν ψηλά επιτόκια.
 
Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη ως μετριαστικό παράγοντα, το γεγονός ότι ο κ. Έλληνας παραδέχθηκε ενοχή και ότι κάποιοι από τους παραπονούμενους αποζημιώθηκαν. Επιπρόσθετα, λήφθηκε υπόψη ότι δεν διώχθηκε ποινικά ο Γερμανός χρηματιστής που ήταν συνεργάτης του.
 
Επίσης στην εταιρεία του επιχειρηματία επιβλήθηκε πρόστιμο 80 χιλιάδες ευρώ.
 
Καταδίκη ποδοσφαιριστών για κοκαΐνη
Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Κακουργιοδικείου Λάρνακας σε βάρος τριών προσώπων, εκ των οποίων οι δυο ήταν πρώην ποδοσφαιριστές Κυπριακών ομάδων, για υπόθεση εμπορίας ενός κιλού κοκαΐνης.

Ο 37χρονος Julius Conteh Σιέρα Λεόνε, ο οποίος ανήκε στο δυναμικό της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου ενώ στο παρελθόν είχε φορέσει επίσης τις φανέλες ομάδων από τη Γερμανία και το Βέλγιο, καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2016 σε δύο χρόνια φυλάκιση.

Ο 26χρονος ομοεθνής του Ibrahim Bunduka, ο οποίος τη διετία 2005-2007 αγωνιζόταν στην εφηβική ομάδα της Ανόρθωσης, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση. Επίσης, ποινή 5 χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο στον τρίτο της παρέας, Bassirou Lare, από το Τογκό.   

Και οι τρεις κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν ενοχή στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εισαγωγής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που ακούστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, στη φάκα της αστυνομίας «έπεσε» πρώτα ο ένας εκ των δυο ποδοσφαιριστών, στο δωματίου του οποίου εντοπίστηκε το «εμπόρευμα», ενώ στη συνέχεια τα «βρήκε» με την Αστυνομία και ακολούθησε ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών.   

Μετά από οδηγίες που έλαβε ο πρώτος από το δεύτερο ποδοσφαιριστή, τα ναρκωτικά τοποθετήθηκαν σε κάδο απορριμμάτων σε κοντινό σημείο από το ξενοδοχείο.

Στη συνέχεια το «εμπόρευμα» παρέλαβε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής ο οποίος και το παρέδωσε στον τρίτο της παρέας, ο οποίος τον ανέμενε σε πολυκατοικία της περιοχής, ενώ πρόκειται για το πρόσωπο που τα έφερε στην Κύπρο έναντι της αμοιβής των 3 χιλιάδων ευρώ.   

Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Γιάννης Πολυχρόνης, ανέφερε στο δικαστήριο ότι οι πελάτες τους αναγκάστηκαν να το κάνουν λόγω οικονομικών προβλημάτων.   
 
Στο κελί για… ξυλοδαρμό
Μπλεξίματα με τις Αρχές είχε τον Ιούνιο του 2016 δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιπρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας που εδρεύει στην Ελεύθερη Αμμόχωστο, ο οποίος φόρεσε χειροπέδες σε σχέση την υπόθεση ξυλοδαρμού 41χρονου στην Αγία Νάπα.

Ο 46χρονος, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι επιχειρηματίας, είχε οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου και είχε διαταχθεί η κράτηση του για δύο μέρες.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία της Αστυνομίας, ο 41χρονος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τα ξημερώματα της 11ης Ιουνίου 2016, ενώ οδηγούσε το μοτοποδήλατό του στην Αγία Νάπα, δέχθηκε επίθεση από δύο πρόσωπα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να τραυματιστεί σοβαρά και το μοτοποδήλατό του να υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην αθλητικός παράγοντας, ήταν το πρόσωπο που φέρεται να έδωσε τις εντολές στους δυο άγνωστους για να ξυλοκοπήσουν τον 41χρονο.

Ο Φαλκονέττι, το χασίς και οι σικέ αγώνες
16 Μαΐου 1987: Ανάμεσα σε τρεις συλληφθέντες για υπόθεση ναρκωτικών, βρισκόταν και ο ποδοσφαιριστής της ΕΠΑ, Χριστάκης Φιλίππου, άλλως Φαλκονέττι.

Όπως μετέδιδαν οι εφημερίδες, η αστυνομία κατόπιν πληροφοριών, διεξήγαγε έρευνα στο διαμέρισμα του ποδοσφαιριστή στη Λευκωσία, όπου εντοπίστηκε σε μια τσέπη σακακιού, μικρή ποσότητα ρητίνης κάνναβης καθώς επίσης και δυο γραμμάρια ρητίνης στο ασανσέρ της πολυκατοικίας του. 

Τότε, είχε δημιουργηθεί σάλος αφού η αστυνομία μιλούσε για «μεγάλο δίκτυο σπείρας που διακινεί και εμπορεύεται χασίς και ρητίνη κάνναβη» ενώ διεξήγαγε απανωτές έρευνες σε διάφορους χώρους σε Λευκωσία και Λάρνακα.

Τελικά, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής, είχε κατηγορηθεί γραπτώς για να κλητευθεί στη συνέχεια ενώπιον Δικαστηρίου, και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος.

Κέρδισε στην αντεπίθεση ο Φαλκονέττι
5 Μαΐου 1994: «Φαλκονέττι και Ηλία εμπλέκονται στα σικέ», «Βρωμιά και δυσωδία το ποδόσφαιρό μας», «Νέα στοιχεία για την απόπειρα δωροδοκίας προέκυψαν χθες ενώπιον του Τ.Α.Ε. Αμμοχώστου», έγραφε στο πρωτοσέλιδο της καθημερινής εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να προσφύγει στο δικαστήριο ζητώντας αποζημιώσεις για δυσφήμηση. 

Η εφημερίδα έγραφε:
-«Ο ποδοσφαιριστής του Άρη Τάκης Φιλίππου Φαλκονέττι, ο οποίος αναφέρθηκε από τον προπονητή της Ανόρθωσης Ανδρέα Μουσκάλλη σαν το πρόσωπο που προσέγγισε τον Κέννυ Ντάϊερ του Εθνικού για να έχει μειωμένη απόδοση στο μάτς με τον Απόλλωνα. Τον Φαλκονέττι κατονόμασε στον κ. Μουσκάλλη, ο ίδιος ο Κέννυ»

-«ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ: ΜΕΤΑ ΤΟΝ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ»
«Εμπλέκεται κι ο Φαλκονέττι στους μεσάζοντες . . .»
-«Στο μεταξύ ψες πάλι ο τηλεοπτικός σταθμός "ΑΝΤ1" μετέδωσε ότι στην κατάθεσή του ο προπονητής της Ανόρθωσης κ. Ανδρέας Μουσκάλλης στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ανέφερε ότι ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Κέννυ Ντάϊερ του είπε ότι τον πλησίασε ο ποδοσφαιριστής του Άρη Λεμεσού Τάκης Φιλίππου (Φαλκονέττι) και ζήτησε απ' αυτόν να έχει μειωμένη απόδοση στον αγώνα Εθνικού - Απόλλωνα. Αυτό είναι ένα νέο στοιχείο που βγαίνει στη δημοσιότητα και που αφορά την υπόθεση δωροδοκίας.»
-«Κέννι: Δεν κατονομάζει τον Φαλκονέττι»
-«Ενώ ο Κέννι Ντάϊερ στην χθεσινή του κατάθεση στο ΤΑΕ Αμμοχώστου δεν ανέφερε τ' όνομα του Φαλκονέττι (δέχθηκε ανώνυμο τηλφώνημα είπε), το ανακριτικό έργο για την υπόθεση δωροδοκίας ποδοσφαιριστών στον αγώνα Εθνικού Άχνας - Απόλλωνα, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με τη λήψη κατάθεσης από τον Γιώργο Κωνσταντίνου του Πεζοπορικού.»
-«Μετά την κατάθεση που θα δώσει σήμερα ο ίδιος ο παίκτης του ΠΟΛ, ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στην Γενική Εισαγγελία για να αποφασίσει τα περαιτέρω».
-«Μετά την κατάθεση Κέννι δεν υπάρχει υπόθεση εναντίον του παίκτη του Άρη, ούτε βέβαια και εναντίον παράγοντα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, όπως λέχθηκε αρχικά.»
Στην απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε ότι, «τα επίδικα δημοσιεύματα δεν συνιστούν σχόλια αλλά μόνο ισχυρισμούς γεγονότων. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει εφαρμογή η υπεράσπιση του εντίμου σχολίου».
«Η δυσφημιστική δήλωση έγινε υπό μορφή επανάληψης, έγινε αναφορά στην πηγή της και ο δηλώσας πίστευε στην αλήθεια της» ανέφερε το Δικαστήριο για να τονίσει ότι επιβαρυντικοί παράγοντες είναι ο τρόπος και η μεγάλη έκταση της δημοσίευσης.

Μετά από δικαστική μάχη, ο ποδοσφαιριστής κέρδισε αποζημιώσεις, με το δικαστήριο να επισημαίνει ότι η εφημερίδα  ότι δεν προέβη σε καμία απολογία, ούτε σε προσφορά για επανόρθωση.

Ακολούθησαν εξ αρχής την ίδια γραμμή υποστηρίζοντας μέχρι τέλους τον ισχυρισμό ότι τα δημοσιεύματα περιείχαν την αλήθεια και επέμεναν στην υπεράσπιση του εντίμου σχολίου.

Επίσης, το Δικαστήριο επεσήμανε ότι η δικαιολογία την εφημερίδας «ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο για να ελέγξουν το περιεχόμενο δημοσιευμάτων δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή ως ελαφρυντικό και η αποτυχία τους να ασκήσουν έλεγχο συνιστούσε αμέλεια».

Το Δικαστήριο έλαβε επίσης υπόψη στον καθορισμό των αποζημιώσεων το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα αυτά επηρέασαν τη διοίκηση ποδοσφαιρικού σωματείου στο να μην ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή.

Αφετέρου, θεωρήθηκε ως ελαφρυντικό το γεγονός ότι προηγουμένως είχαν δημοσιευθεί παρόμοια δημοσιεύματα τόσο από άλλες εφημερίδες όσο και ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο Φαλκονέττι κέρδισε αποζημιώσεις ύψους 1.750 λιρών.

Τα ανεξόφλητα εντάλματα του μποξέρ
Στις Κεντρικές φυλακές οδηγήθηκε, για ανεξόφλητα εντάλματα, 22χρονος μποξέρ της Εθνικής Κύπρου, ο οποίος συνελήφθη στο Δικαστήριο, αφού είχε βρεθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου κάθισε στο εδώλιο, κατηγορούμενος για οχλαγωγία. Το Δικαστήριο τελικά καταδίκασε τον 22χρονο σε χρηματικό πρόστιμο ύψους 250 ευρώ, ποσό το οποίο πλήρωσε άμεσα. Ωστόσο, ο νεαρός συνελήφθη από την Αστυνομία για ανεξόφλητα εντάλματα για τροχαίες παραβάσεις, ύψους 750 ευρώ. Ως εκ τούτου οδηγήθηκε στην φυλακή μέχρι την εξόφληση των προστίμων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ:
 

Δειτε Επισης

Χωρίς τον πρώτο του σκόρερ στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-Χάνει και ευρωπαϊκά ο Ελ Αραμπί
Στα «κυανόλευκα» ο Φίλιπ Κουν
Έναρξη διαδικασίας προσφορών για τη διαχείριση του οικήματος
Θλίψη στην Ανόρθωση για το θάνατο του Χαράλαμπου Κανάρη-«Ένας άνθρωπος που δεν χάλαγε χατίρι σε κανένα»
Κεκλεισμένων και απαγόρευση μετακίνησης οπαδών για Απόλλωνα από Αθλητικό δικαστή
Το χρέος της Ανόρθωσης, το μήνυμα σε Οκκά και η αποκάλυψη Πραστίτη για Πριέτο
«Πεντακάθαρο το γκολ του Λόπες, δεν ξέρω τι θα γίνει με Οκκά»
Ικανοποιημένος παρά την ήττα από την Πάφο ο Γκούλα-«Μία στιγμή έκρινε το αποτέλεσμα»
«Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι οι παίκτες δίνουν ότι έχουν στο γήπεδο»
Ασταμάτητο το τρένο της Πάφου-Πέρασε από Λεμεσό με γκολάρα Κορέια