Oι πιο δαπανηρές μεταγραφές των κυπριακών ομάδων

Το ποσό των 500 χιλιάδων Θα βάλει στα ταμία της η Νέα Σαλαμίνα, μετά και την επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του Ιωάννη Κωστή, στον Ολυμπιακό Πειραιώς.
 
Ο νεαρός μέσος, θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας του Πειραιά, από την 1η Ιουλίου 2020, καθώς την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδα της Αμμοχώστου.
 
Με αφορμή την μεταγραφή του Κύπριου διεθνή, η ΟMADA έψαξε και σάς παρουσιάζει τις πιο δαπανηρές μετεγγραφές ποδοσφαιριστών στην ιστορία των κυπριακών ομάδων.
 
Με την πώληση του Ρόλαντ Σάλαϊ το 2018, από τον ΑΠΟΕΛ στην Φράιμπουργκ, να αποτελεί μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη πώληση από ομάδα της Κύπρου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η παραδοχή Χαρίτου για το παγκόσμιο φαινόμενο στην Ομόνοια
 
Ρόλαντ Σάλαϊ (ΑΠΟΕΛ)
Η πώληση του Ούγγρου πλάγιου επιθετικού, Ρόλαντ Σάλαϊ, στη Φράιμπουργκ αποτελεί την μεγαλύτερη όχι μόνο για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά και για την ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Οι γαλαζοκίτρινοι έβαλαν στα ταμία τους το ποσό των 3,4 εκατομμύριων και έτσι η μεταγραφή του 22χρονου, ποδοσφαιριστή, θα μείνει στην ιστορία.
 
Ο ταλαντούχος εξτρέμ, από το 2014 μέχρι το 2016 ήταν μέλος της ακαδημίας Πούσκας, ενώ το 2016 δόθηκε δανεικός στην Παλέρμο της Ιταλίας για ένα χρόνο. Σκόραρε εννέα φορές σε 29 συμμετοχές.
 
Ακολούθως την επόμενη σεζόν έφθασε στο νησί μας για τον ΑΠΟΕΛ, με τις καλύτερες συστάσεις. Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα των γαλαζοκιτρίνων, ήταν η εξαργύρωση του για την μεταγραφή του στη Μπουντεσλίγκα.
 
Μούσα Μγκούνι (Ομόνοια)
Το 2005 έφθασε στην Κύπρο για την Ομόνοια, μέχρι και το 2008 που η Αλ Σαμπάμπ κατέλαβε το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου στους πρασίνους, για να τον εντάξει στο δυναμικό της.
 
Στις τρεις σεζόν που αγωνίστηκε με το τριφύλλι, βρήκε δίχτυα 28 φορές σε 66 συμμετοχές. Η μεταγραφή του επιθετικού από τη Ζιμπάμπουε, αποτέλεσε την μεγαλύτερη για την ομάδα της Λευκωσίας.
 
Ακολούθως, το 2014 ήρθε και πάλι στην Κύπρο για την Αγία Νάπα και στη συνέχεια έμεινε στο νησί μας, αφού αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό, Ομόνοια Αραδίππου, Καρμιωτισσα και Χαλκάνορα Ιδαλίου.  
 
Γκαστόν Σανγκόι (Απόλλωνας)
Από τους καλύτερους Αργεντινούς που πέρασαν την τελευταία δεκαετία στο νησί μας, ο 34χρονος πλέον επιθετικός, ο οποίος προτωήρθε στο νησί μας το 2007 και έμεινε για τρία χρόνια στον Απόλλωνα.
 
Το 2010 πήρε μεταγραφή στην ισπανική Σπόρτινγκ Χιχόν, με τους κυανόλευκους να βάζουν στα ταμεία τους το ποσό των 800 χιλιάδων.
 
Στην ιβηρική χώρα έμεινε τρεις σεζόν και το 2013 επέστρεψε και πάλι για τους γαλάζιους της Λεμεσού. Συνολικά και τις δύο σεζόν που αγωνίστηκε με τον Απόλλωνα σκόραρε 74 γκολ σε 121 συμμετοχές. Το 2017 ήρθε ξανά στο νησί μας για τη Νέα Σαλαμίνα, ωστόσο κατέγραψε μόλις εφτά συμμετοχές.
 
Κωνσταντίνος Λαϊφης (Ανόρθωση)
Ο 23χρονος Κύπριος, αμυντικός, υπέγραψε το 2016 στον Ολυμπιακό Πειραιώς, με την Ανόρθωση να λαμβάνει το ποσό των 600.000 ευρώ.
 
Ο Κύπριος διεθνής, την ίδια χρονιά μετακόμισε στο Βέλγιο, για να συνεχίσει την καριέρα του στη Σταντάρ Λιέγης, καταγράφοντας μέχρι σήμερα 91 συμμετοχές και σκοράροντας τρία τέρματα.
 
Από το 2014 αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.  
 
Ιωάννης Κωστή (Νέα Σαλαμίνα)
Ο 19χρονος ταλαντούχους μέσος, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την Νέα Σαλαμίνα, υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας στον Ολυμπιακό Πειραιώς, με το προσφυγικό σωματείο να καρπώνεται το ποσό των 500 χιλιάδων.  
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου ολοκλήρωσε μια ιστορική μεταγραφή, αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του συλλόγου.
 
Ο Κύπριος διεθνής θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τους ερυθρόλευκος στο κυπριακό πρωτάθλημα μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδα του Πειραιά από την 1η Ιουλίου το 2020.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ