«Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον σαν αυτόν»

Την εξαργύρωση των κόπων, της δουλειάς και της επιτυχίας του στη διετή θητεία του στην ΑΕΚ βιώνει ο Ιμανόλ Ιδιακέθ μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Σαραγόσα. Ο τοπικός Τύπος επιδίδεται σε καθημερινή βάση σε προσωπογραφίες του Βάσκου, ο οποίος λόγω της απασχόλησής του στην Κύπρο είχε βγει εκτός… ραντάρ των συμπατριωτών του.

Στην προσπάθεια να καταγράψουν όσο το δυνατόν ακριβέστερα την εξέλιξή του στο διάστημα της απουσίας του από την Ισπανία, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. αποτάθηκαν σε δύο «δικούς τους»: τον Νάτσο Κάσες και τον Τσάβι Ρόκα.
 
«Όλη στη Σαραγόσα θα απολαύσουν τη θητεία του Ιμανόλ Ιδιακέθ. Έχει μια πολύ όμορφη προπονητική φιλοσοφία, αυτή τη χρονιά η ΑΕΚ είχε πάντοτε περισσότερη κατοχή από τον αντίπαλό της και πόνταρε πάντα στο άνοιγμα του παιχνιδιού από πίσω, με πολλή κινητικότητα και δυναμισμό. Είναι μια φιλοσοφία που κάνει τον ποδοσφαιριστή ν’ απολαμβάνει το παιχνίδι, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση.

Παίζαμε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και δύο φουλ μπακ, οι οποίοι μολονότι έδιναν βάθος ήταν πιο επιθετικοί από τους συνηθισμένους ακραίους. Ο Ιμανόλ είναι έτοιμος για την πίεση και την πρόκληση που συνοδεύουν τη Σαραγόσα, διότι και στην Κύπρο υπάρχουν αυτά τα στοιχεία.

Η διαφορά είναι πως εδώ ο ορίζοντας είναι από τη μια μέρα στην επόμενη και ο κόουτς έζησε στην Κύπρο στιγμές δύσκολες και άλλες πολύ όμορφες. Στην Ισπανία η πίεση είναι μεγαλύτερη σε ό,τι αφορά το χρόνο, τουλάχιστον για μια σειρά αγώνων, για έναν ή δύο μήνες. Εδώ είναι πιο υποφερτή
», σχολίασε ο Ισπανός μέσος της ΑΕΚ.

Ρόκα: «Είναι έτοιμος»
«Παρακολουθούσα τον Ιμανόλ από τότε που ξεκίνησε στη Ρεάλ. Είναι δύσκολο να βρεις σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό κόσμο κάποιον με την ικανότητα να εργάζεται και ταυτόχρονα είναι σε θέση να εκτιμά το περιβάλλον και το σύνολο. Αν έχει κάτι, αυτό είναι ο εξαιρετικός χαρακτήρας του. Και, όπου δεν υπάρχουν δυνατότητες και χρήματα, με καλή ομαδική δουλειά μπορείς να πετύχεις πράγματα.

Αντιλαμβάνεται το παιχνίδι με επίκεντρο την μπάλα, τη δημιουργία, την κατοχή και την πρωτοβουλία και θέλει οι ομάδες του να είναι έτσι. Διαβάζει καλά τον αντίπαλο, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του, εργάζεται με διαφορετικά τακτικά συστήματα, δεν έχει μόνο ένα σύστημα, αν και στην Κύπρο για μια σειρά από λόγους έπαιζε με τρία στόπερ. Μπορεί όμως να προσαρμοστεί στις περιστάσεις.

Όταν ήλθε στην ΑΕΚ, ήθελε να κάνει καλή δουλειά για να κάνει το άλμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Ισπανίας, διότι είχε ήδη πολλή εμπειρία στη Σεγούνδα Β. Τώρα έφτασε η ώρα γι’ αυτό το άλμα και τον βλέπω έτοιμο», συμπλήρωσε ο πρώην τεχνικός διευθυντής των Λαρνακέων

Δειτε Επισης

Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»