«Ενορχηστρωμένη δημοσιότητα για να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν»

Καταιγιστικός ήταν ο πρόεδρος του σωματείου της Ανόρθωσης, Λοΐζος Λοϊζου σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο πολύκροτο θέμα του Φράνσις Ουζόχο.

Ο διοικητικός παράγοντας του σωματείου της «Κυρίας» μίλησε στον Active (107.4 & 102.5) δίνοντας τη δική του θέση για όλα όσα έγιναν μέχρι τώρα, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία πως η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή θα δικαιώσει την Ανόρθωση.

Οι δηλώσεις του:

Για τις εκτιμήσεις του Σωματείου για τις εξελίξεις: «Με τα δεδομένα τα οποία γνωρίζουμε μέχρι στιγμής με την ακύρωση του δελτίου υγείας του ποδοσφαιριστή που έγινε το Σάββατο από τον ΚΟΑ, θεωρούμε πως η Ανόρθωση θα κερδίσει τη δικαστική μάχη. Θα απορριφθεί η ένσταση του Απόλλωνα, γιατί το δελτίο υγείας του παίχτη ήταν νόμιμο. Την ημέρα που αγωνίστηκε ο παίχτης είχαμε ένα νόμιμο δελτίο υγείας. Είναι νομικό το θέμα, θα ασχοληθούν οι δικηγόροι μας».

Γιατί νιώθουν ενοχλημένοι στην Ανόρθωση: «Παρακολουθούμε άναυδοι μια σχιζοφρένια δημοσιότητας για ένα ασήμαντο θέμα. Τι είναι αυτό το δελτίο υγείας το οποίο ανακαλύψαμε; Αμφιβάλλω αν οι δημοσιογράφοι γνώριζαν πως χρειάζεται δελτίο υγείας ένας ποδοσφαιριστής. Εγώ πιστεύω πως αυτή η δημοσιότητα είναι ενορχηστρωμένη για να δημιουργηθεί πίεση για να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Αυτό έγινε σε συνεργασία από ΜΜΕ. Ενορχηστρωμένη από αυτούς που θέλουν το αποτέλεσμα. Όποιοι κι αν είναι αυτοί. Αν νομίζετε πως σε αυτή την κατάσταση έχει ο Απόλλωνας συμφέρον…».

Αν έχει δύναμη ο Απόλλωνας: «Δεν είπα Απόλλωνας. Είπα σε αυτούς που θέλουν να πάρουν το αποτέλεσμα. Μπορεί να θέλουν να υποθάλψουν την Ανόρθωση, μπορεί κάτι άλλο. Οι ενέργειες όλες και αυτή η δημοσιότητα είναι να βλάψουν την Ανόρθωση. Δεν έχω βγει ποτέ σε ραδιόφωνο, δεν το συνηθίζω. Σήμερα ένιωσα τόσο αγανακτισμένος που είπα δεν γίνεται άλλο».

«Για να δούμε που κάναμε την παρανομία. Να το πιάσουμε από την αρχή. Ο Ουζόχο μετεγγράφηκε νόμιμα στην Ανόρθωση; Μάλιστα. Ο Ουζόχο εισήλθε στην Δημοκρατία νόμιμα; Ναι. Ο Ουζόχο έχει νόμιμο διαβατήριο; Ναι. Δεν είναι κανένας παράνομος και δεν έχει γίνει παρανομία στην εγγραφή του. Ο Ουζόχο είχε δελτίο υγείας στην Ισπανία; Μάλιστα. Είχε στο Μουντιάλ που αγωνίστηκε; Μάλιστα. Επομένως σύμφωνα με τα πιο πάνω φαίνεται πως είναι υγιής και η Ανόρθωση δεν τον έφερε σε οποιοδήποτε κίνδυνο. Για να καταλήξουμε πόσο σημαντικό είναι το δελτίο υγείας. Ο παίχτης σύμφωνα με το πρόσφατο ιστορικό του, είναι υγιές. Όποιες εξετάσεις κι αν έκανε στην Κύπρο θα ήταν καθαρές. Όπως προνοεί ο κανονισμός, πρέπει να εκδίδεται νέο δελτίο υγείας. Εκεί όπως φαίνεται έγινε μια παρατυπία όχι μια παρανομία. Θεωρώ πως έγινε παρατυπία και όχι παρανομία. Ο λόγος που έγινε, θεωρώ, ήταν απλώς για να επισπεύσουν οι διαδικασίες. Αν γίνονταν κανονικά, πάλι θα είχε δικαίωμα να παίξει. Δεν έγινε η παρατυπία για να κρύψουμε κάτι, ή γιατί ο παίχτης είχε πρόβλημα. Έγινε για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες. Υπάρχει πάγια τακτική στον ΚΟΑ παρόλο που κλείσουν 14:30 να σου δώσουν υπάλληλο το βράδυ ή 8 το πρωί της άλλης μέρας και να σου εκδώσουν δελτίο υγείας. Δεν θα είχαμε πρόβλημα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε για τον Κυριακό Γιάγκου: «Ήταν υπερβάλλον ζήλος του γιατρού. Δεν το ξέρω αν το γνώριζαν στην Ανόρθωση. Ήταν μια απερισκεψία της στιγμής. Αν το ήξερε πως θα εξελισσόταν έτσι, δεν θα το έπραττε. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Απερισκεψία και υπερβάλλον ζήλος. Ο ποδοσφαιριστής από τη στιγμή που είναι υγιής δεν θα είχες πρόβλημα. Λάθος εξ’ αμελείας. Δεν μπορεί να είναι πρώτη είδηση αυτό το πράγμα. Μόνο αν είναι στοχευμένα για να πλήξει την Ανόρθωση. Είμαστε σοβαροί; Ασχολήθηκε ο κόσμος όλος, σπιλώσαμε το όνομα ενός γιατρού για τους τρεις βαθμούς που χάθηκαν στο γήπεδο; Είχαμε βομβιστικές επιθέσεις στον μακαρίτη τον Κουτσοκούμνη, είχαμε ομολογία ότι είχαμε το πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα και δεν ευαισθητοποιήθηκε κανένα ΤΑΕ και κανένα κράτος. Γιατί δεν είχαμε ανάλογη δημοσιοποίηση; Προσβάλουμε συνέχεια την Ανόρθωση. Προς τι όλη αυτή η δημοσιότητα; Όλοι καταλαβαίνουμε τον λόγο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κοινή γνώμη και να καταδικάσουμε έναν αθώο. Είναι η έκταση που πήρε το θέμα. Δεν την πήρε από μόνη της, κάποιοι την υποκινούν για να βλάψουν την Ανόρθωση».

Αν στελέχη της Ανόρθωσης θα κριθούν για κατάθεση: «Δεν ξέρω. Δεν μιλώ με την Αστυνομία. Έχουμε αφήσει την Αστυνομία ήσυχη να κάνει τη δουλειά της».

Το μήνυμά του: «Όταν έρθει η ώρα θα τα συζητήσουμε. Θα ήθελα να τονίσω και να είναι όλοι βέβαιοι, όταν τα φώτα της δημοσιότητας θα σβήσουν, τα φώτα της Ανόρθωσης δεν θα σβήσουν. Δεν θα κοιμηθούμε. Όλοι οι Ανορθωσιάτες θα αποδώσουν τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Ξέρουν οι Ανορθωσιάτες να εκτιμούν και να τιμωρούν. Θα βρούμε τον τρόπο να προστατέψουμε την ιστορία του Συλλόγου».

Για τον Τάσο Ανδρέου και την ανάρτησή του: «Δεν είναι σε γνώση μου η ανάρτηση του. αισθανόμαστε όλοι το ίδιο πράγμα. Όλοι έχουμε αυτό το συναίσθημα, δεχόμαστε πόλεμο από παντού. Για να βγω σήμερα, το ένιωσα έντομα. Μέχρι που θα πάει αυτό το πράγμα;».

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου