«Όσα χρειάζεται το Μακάρειο γίνονται σε δύο μήνες»

Για όλα όσα χρειάζεται να γίνουν στο Μακάρειο έτσι ώστε να μπορέσει η Ομόνοια να χρησιμοποιήσει το γήπεδο, μίλησε ο υπεύθυνος του γραφείου καταπολέμησης βίας στους αγωνιστικούς χώρους, Μιχάλης Ηροδότου, στον Super Sport FM. 

Όπως αναφέρθηκε, σε περίπτωση που το Μακάρειο χρησιμοποιεί η Ομόνοια θα υπάρχουν αγώνες υψηλής επικινδυνότητας και το γήπεδο ως έχει, δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Αναλυτικά:

«Στις 28 Μαΐου 2018 ήρθε επιστολή από τον ΚΟΑ που μας καλούσε να πούμε τις   απόψεις μας για τα έργα που έπρεπε να γίνουν. Δύο μέρες αργότερα, στείλαμε την έκθεση στην οποία αναφέραμε κάποια βελτιωτικά έργα. Στη συνέχεα στάληκε στον ΚΟΑ και στην αρχή αδειοδότησης και τελικά δόθηκε πιστοποιητικό ασφάλειας. Η έκθεση αυτή ήταν πριν ένα χρόνο.

Πέρσι, το Μακάρειο μόνο η Δόξα το χρησιμοποιούσε για αγώνες της Α΄ Κατηγορίας. Οι αγώνες της θεωρούνταν χαμηλής επικινδυνότητας και μπορούσαν να διεξαχθούν κανονικά. Στο συγκεκριμένο στάδιο διεξάγονταν αγώνες χαμηλής επικινδυνότητας. Δεν μπορούσε για ψηλού κινδύνου. Πλέον, σε περίπτωση που το χρησιμοποιεί η Ομόνοια θα υπάρχουν αγώνες υψηλής επικινδυνότητας και το γήπεδο ως έχει, δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Δεν ξέρουμε ποια κερκίδα προτίθενται να δώσουν στους φιλοξενούμενους. Αναμένουμε και εμείς. Στη συνάντηση δεν πρέπει να είναι μόνο η Ομόνοια και η Αστυνομία, αλλά και ο ΚΟΑ που είναι ιδιοκτήτης».

Ποια έργα πρέπει να γίνουν; 

«Το κλειστό κύκλωμα του Μακαρείου είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και ικανοποιούσε ένα μέρος, τις ανάγκες του να είναι γηπεδούχος η Δόξα. Αν όμως δούμε αύριο, ένα γήπεδο με τρεις από τις τέσσερεις κερκίδες, γεμάτες, το κλειστό κύκλωμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Χρειάζεται να αντικατασταθεί και να μπει ένα κλειστό κύκλωμα.

Έχουμε επίσης μια σειρά από εισηγήσεις. Το κέντρο ελέγχου του σταδίου βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τα δημοσιογραφικά. Δεν υπάρχει καμία ηχομόνωση. Εκείνο το κέντρο πρέπει να ηχομονωθεί. Πρέπει να συντηρηθούν οι κερκίδες του σταδίου. Κάποιες είναι εντελώς ακατάλληλες. Θα πρέπει να μας πουν ποια κερκίδα θα δίνουν στο φιλοξενούμενο και θα δούμε τι ανακατασκευή χρειάζεται. Αν θα δίνουν το βόρειο πέταλο, δεν υπάρχουν είσοδοι. Θα πρέπει να δημιουργηθούν εκ νέου είσοδοι στο γήπεδο και θα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες και να είναι ενωμένες με το κύκλωμα. Είναι και το σύστημα του φωτισμού του σταδίου. Χρήζει βελτίωσης εσωτερικά και εξωτερικά. Τουλάχιστον εξωτερικά χρήζει αναβάθμισης. Η αρίθμηση των θέσεων. Δεν υπάρχει αρίθμηση στο διαχωρισμό της κερκίδας. Το μεγαφωνικό σύστημα του σταδίου χρειάζεται βελτίωση, όπως επίσης και το σύστημα με τα εισιτήρια. Επιβάλλεται να συζητηθούν τα κιγκλιδώματα. Οι πάγκοι εμποδίζουν την ελεύθερη θέαση των φιλάθλων. Η χωρητικότητα δεν είναι 9.000 αλλά 4.000. Θα πρέπει να αναβαθμιστούν οι είσοδοι».

Θα προλάβουν να γίνουν τα έργα; 

«Με την εμπειρία που έχω, ναι όλα μπορούν να γίνουν μέσα σε δύο μήνες. Η Ομόνοια έχει στείλει επιστολή για έργα για αναβάθμιση του γηπέδου».

Ποιος θα επωμιστεί το κόστος;

«Δεν είμαι ο αρμόδιος για το ποιος θα τα επωμιστεί. Ο ΚΟΑ πρέπει να είναι σε αυτή στη συνάντηση, αφού τα έργα θα γίνουν στο γήπεδο που του ανήκει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία