Η Σουτιέσκα απέδειξε το αυτονόητο στη Σλόβαν και έστειλε μήνυμα σε ΑΠΟΕΛ

Προβάδισμα πρόκρισης για τον Β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. εκεί όπου περιμένει ο ΑΠΟΕΛ) απέκτησε η Σουτιέσκα, ισοφαρίζοντας στο 95’ τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και φεύγοντας με το «χρυσό» 1-1 από τη Σλοβακία.

Παρόλο ότι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και απώλεσαν μεγάλες ευκαιρίες για να τελειώσουν το παιχνίδι, οι πρωταθλητές Μαυροβουνίου έκαναν την έκπληξη και έχουν τον πρώτο λόγο ενόψει του επαναληπτικού, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 17 Ιουλίου στο Νίκσιτς.

Η αλήθεια είναι ότι στο άκουσμα του ζευγαριού, όλοι ανεξαιρέτως βιάστηκαν να… χαρίσουν την πρόκριση στη Σλόβαν, η οποία στα χαρτιά έμοιαζε ως το ακλόνητο φαβορί.

Οι αναλύσεις για το μπάτζετ, το νέο γήπεδο και την ανωτερότητα των Σλοβάκων έδιναν και έπαιρναν τις προηγούμενες μέρες. Έλα όμως που στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζουν πάντα τα φαβορί κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα μέσα στο γήπεδο.

Ιδιαίτερα στις διπλές αναμετρήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οποιοδήποτε ίχνος υποτίμησης ή επιπολαιότητας παρουσιάσεις, είναι πολύ πιθανό να το πληρώσεις με αποκλεισμό.   

Το κίνητρο για τη Σουτιέσκα είναι τεράστιο αφού εκτός από τα οικονομικά οφέλη που θα καρπωθεί, θα επιχειρήσει να προκριθεί για πρώτη φορά στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πρόκειται για μια αρκετά άπειρη ομάδα στην Ευρώπη, η οποία έχει στο ρόστερ της μόνο δύο μη-Μαυροβούνιους παίκτες. Αξίζει να σημειωθεί είναι μόλις η τέταρτη φορά που εξασφαλίζει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η παρθενική της εμφάνιση ήταν τη σεζόν 2013-14, όταν είχε αποκλειστεί στον δεύτερο γύρο από τη Σέριφ Τιρασπόλ (σ.σ. 1-1 εκτός και ήττα 0-5 εντός).

Την επόμενη χρονιά, 2014-15, κληρώθηκε ξανά με τους Μολδαβούς στον ίδιο γύρο και γνώρισε δύο ήττες, 2-0 εκτός και 0-3 εντός κι έτσι αποκλείστηκε.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, 2018-19 έμεινε εκτός διοργάνωσης από μια παλιά γνώριμη του ΑΠΟΕΛ, την Αστάνα, αφού ηττήθηκε με 1-0 στο Καζακστάν και 0-2 στο Μαυροβούνιο.

Παρόλο ότι το αποτέλεσμα δεν την ευνοεί, η Σλόβαν στα μάτια του περισσότερου κόσμου παραμένει το φαβορί κι αυτό κάνει το έργο της ακόμη πιο δύσκολο ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, οι γαλαζοκίτρινοι θα πρέπει να είναι πολύ προετοιμασμένοι και διπλά προσεκτικοί για τους αντιπάλους τους, με τους Μαυροβούνιους να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι σε τέτοια παιχνίδια δεν χωράει ίχνος υποτίμησης προς καμιά ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου