Η επεισοδιακή αποχώρηση, το αντίο στους ΑΠΟΕΛίστες και το τριετές με Απόλλωνα

Τη φημολογία που τον ήθελε να μετακομίζει στο «Κολόσσι» για λογαριασμό του Απόλλωνα επιβεβαίωσε ο Εμίλιο Ενσούε, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους κυανόλευκους μέχρι τον Μάιο του 2022.
 
Ο διεθνής με την Ισημερινή Γουινέα επιστρέφει στην Κύπρο για δεύτερη φορά μετά το… επεισοδιακό πέρασμά του από τον ΑΠΟΕΛ.
 
Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος στον ένα χρόνο παρουσίας του στους γαλαζοκίτρινους, έδειξε ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα αφού οι δυνατότητες σε συνδυασμό με το πάθος που βγάζει στο γήπεδο, τον καθιστούν ως ένα… εκρηκτικό από κάθε άποψη αμυντικό.
 
Η αλήθεια είναι ότι ο 29χρονος δέθηκε αρκετά με τον κόσμο των πρωταθλητών, ωστόσο όλα τέλειωσαν κάπως άδοξα αφού το συμβόλαιό του διεκόπη μονομερώς στις 28 Φεβρουαρίου 2019, μετά από σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο είχε υποπέσει.
 
Μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής έρευνας που διέταξε ο ΑΠΟΕΛ, πολλά γράφτηκαν και άλλα τόσα ακούστηκαν για το τι πραγματικά συνέβη (σ.σ. οι πληροφορίες ήθελαν το περιστατικό ν’ αφορούσε τον Ενσούε και τον τεχνικό των γαλαζοκιτρίνων, Πάολο Τραμετσάνι), ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να μην υπερασπιστεί τη θέση του ενώπιον της σχετικής επιτροπής.
 
Παρ’ όλα αυτά μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram επέλεξε να στείλει ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο των πολυπρωταθλητών, θέλοντας να ευχαριστήσει όλους όσους τον υποστήριξαν.
 
«Έχει γίνει γνωστό ότι δεν είμαι πλέον μέλος του ΑΠΟΕΛ και είμαι στεναχωρημένος που το λέω, είναι αλήθεια. Αγαπώ τον σύλλογο, αγαπoύσα να φορώ αυτή την φανέλα και τα χρώματα της και πάντα έδινα τα πάντα για τους οπαδούς.Ήταν τιμή για μένα να παίζω για εσάς και να σας εκπροσωπώ. Τίποτα δεν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα από ένα γκολ και μια νίκη στο γαλαζοκίτρινα. Εύχομαι στους συμπαίκτες μου τα καλύτερα και επιτυχίες στο μέλλον.Θέλω να πω αντίο σε ανθρώπους που συνεχώς με υποστηρίζουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου. Ευχαριστώ», είχε αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ενσούε.
 

Ο ποδοσφαιριστής προπονείται εδώ και καιρό ατομικά (σ.σ. η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν στις 25 Μαρτίου 2019 στο φιλικό της χώρας του κόντρα στη Σαουδική Αραβία), ούτως ώστε να βρεθεί στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας ενόψει της νέας σεζόν. 

Στον Απόλλωνα είναι ενήμεροι για την αγωνιστική απραξία του παίκτη, ωστόσο ποντάρουν πολλά στην όρεξή του για δουλειά και τα κίνητρα που ενδέχεται να έχει απέναντι στον ανταγωνιστή τα τελευταία χρόνια για τον τίτλο, ΑΠΟΕΛ.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή γνωρίζει από πρώτο χέρι τι μπορεί να προσφέρει ο Ενσούε – κυρίως στο επιθετικό παιχνίδι του Απόλλωνα – κι αυτό το μαρτυρούν τα 11 γκολ που είχε πετύχει στην προηγούμενη θητεία του στην Κύπρο. 

Γι’ αυτό τον λόγο και στις δηλώσεις του πριν τον αγώνα με την Κάουνο Ζαλγκίρις προέτρεψε τα νέα αποκτήματα να δουλέψουν στο μέγιστο βαθμό, αν θέλουν να κερδίσουν μια θέση στην ενδεκάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια