Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα των 21 Ισπανών του πρωταθλήματος

Για τους Ισπανούς στο παρελθόν η Κύπρος δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη, ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων και ειδικότερα την τελευταία δεκαετία, οι παίκτες από την Ισπανία είναι σχεδόν περισσότεροι από τους Κύπριους. 
 
Αναλύοντας κανείς τις χώρες των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα σαλόνια της Α' κατηγορίας, αντιλαμβάνεται εύκολα τη σημερινή εικόνα των ομάδων. 
 
Εννέα Ισπανοί ανήκουν στο ρόστερ της ΑΕΚ, τρεις σε Απόλλων και ΑΕΛ, ενώ στην Ομόνοια αγωνίζονται δύο και ένας στην Ανόρθωση. Ακολούθως Ένωση, Δόξα και Νέα Σαλαμίνα, διαθέτουν στο δυναμικό τους από ένα Ισπανό ποδοσφαιριστή.
 

Η OMADA σάς παραθέτει αναλυτικά από που άρχισαν τις ποδοσφαιρικές τους καριέρες, οι Ισπανοί άσσοι που αγωνίζονται στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ιμανόλ… πέτυχες λαβράκι
 
ΑΕΚ
 
Χουάν Τρουγιόλς (Μαγιόρκα)
Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα το 2009 στην Μαγιόρκα, ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός, ενώ από το 2016 αγωνίζεται με τα χρώματα της ΑΕΚ.

 
Ακοράν (Τενερίφη)
Ο 36χρονος πλέον ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΚ από το 2016 και αποτελεί από τους βασικούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα της Λάρνακας. Άρχισε την καριέρα του το 2001 στην Τενερίφη.

 
Τέτε (Αθλέτικο Μαδρίτη)
Άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα το 2000 στην Αθλέτικο Μαδρίτης, ενώ από το 2015 κατηφόρισε στο νησί μας για τους κιτρινοπράσινους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο παίκτης των 2.500.000 στέλνει... μήνυμα στον Ιδιάκεθ

 
Μικέλ Γκονζάλεθ (Ρεάλ Σοσιεδάδ)
Ο κεντρικός αμυντικός από το 2004 αγωνιζόταν στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, όπου έμεινε εκεί για 13 χρόνια. Από το 2018 ανήκει στην ΑΕΚ.

 

 
Κάρλες Πλάνας (Μπαρτσελόνα)
Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνας και το περασμένο καλοκαίρι ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό της ομάδα της Λάρνακας.


 
Λουίς Σάστρε (Μπαρτσελόνα)
Ο 33χρονος μέσος άρχισε την καριέρα του από τη Μπαρτσελόνα, ενώ το 2019 αποκτήθηκε από την Ουέσκα στην ΑΕΚ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το VAR στην Κύπρο είναι πλέον γεγονός

Τόνιο Ραμίρεζ (Βαλβανέρα)
Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Τόνιο, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Βαλβανέρα, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Ρεάλ Σοσιεδάδ. Από το 2018 είναι κάτοικος Λάρνακας.

Ραούλ Ρουίθ (Σπόρτινγκ Πλάτσα Άργκελ)
Ο εξτρέμ των κιτρινοπράσινων έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Σπόρτινγκ Πλάτσα Άργκελ, ωστόσο προτού κατηφορίσει για τον νησί μας το 2019, αγωνίστηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Νάτσο Κάσες (Κοντέμα)
Ο 31χρονος μέσος της ΑΕΚ, άρχισε την καριέρα του στην Κοντέμα και ακολούθως αγωνίστηκε στην Σπόρτνιγκ Χιχόν. Από το 2017 ανήκει στην ομάδα της Λάρνακας.

Απόλλωνας 

Έκτορ Γιούστε (Φουέντε Άλαμο)
O 31χρονος στόπερ των γαλάζιων της Λεμεσού, άρχισε την καριέρα του από την Φουέντε Άλαμο, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Λας Πάλμας, Γρανάδα και Μαγιόρκα.

Αντριάν Σαρδινέρο (Χετάφε)
Στον νησί μας έφθασε το 2014 για λογαριασμό της ΑΕΛ, ακολούθως μετακόμισε στον Απόλλωνα το 2016. Στην Χετάφε πραγματοποίησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιαννιώτας-Σωφρόνης μια σχέση... αγάπης
 
Ντιέγκο Αγκίρε (Τολέτο)
Φετινή μεταγραφή για την ομάδα της Λεμεσού ο 28χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος άρχισε την καριέρα του από την Τολέτο, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ράγιο Βαγιεκάνο και Σαραγόσα.
 

 

ΑΕΛ

 
Ρούμπεν Χουράδο (Σεβίλλη)
Ο 33χρονος φορ ανήκει στο δυναμικός της ΑΕΛ, από το 2018, ενώ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Σεβίλλη.
 
Τζον Γκαθτανιάγα (Ρεάλ Σοσιεδάδ)
Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής ανήκει από το 2018 στο ρόστερ της ομάδα της Λεμεσού. Άρχισε την καριέρα του από την Ρεάλ Σοσιεδάδ το 2009.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέτοια ΑΕΛ έχει καιρό να δούμε
 
Μάνουελ Τόρες (Μπετίς)
Ο μέσος της ομάδα της Λεμεσού, άρχισε την καριέρα του από την Ρεάλ Μπετίς, ενώ κατηφόρισε στο νησί μας το 2018.
 
Ομόνοια
 
Γιόρντι Γκόμεθ (Μπαρτσελόνα)
Από το 2018 αγωνίζεται στην Κύπρο, με τη φανέλα της Ομόνοιας. Έχει ένα αρκετά πλύσιο βιογραφικό ξεκινώντας από την Μπαρτσελόνα, ενώ στη συνέχεια πέρασε και από την Αγγλία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήκωσε το γάντι η Θύρα 9 και απαντά στους πορτοκαλί- «Θέλουν σημασία»
 
Κριστιάν Μανρίκε (Ράγιο Βαγιεκάνο)
Ο αριστερός ακραίος αμυντικός των πρασίνων ανήκει από το 2018 στο ρόστερ της Ομόνοιας. Άρχισε την καρίερα του από την Ράγιο Βαγιεκάνο.
 
Ανόρθωση
 
Ρούμπεν Ράγιο (Έλτσε)
Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός ήρθε στο νησί μας το 2016 για λογαριασμό της Ανόρθωσης. Άρχισε την καριέρα του το 2005, από την Έλτσε και στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα το 2008.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει στην Ανόρθωση


Nέα Σαλαμίνα

 
Λόπες Ντελγκάδο (Ατλέτικο Μοντέμαρ)
Ο 27χρονος αμυντικός των ερυθρολεύκων από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται στην Κύπρο, ενώ ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα από την Ατλέτικο Μοντέμαρ.
Ένωση
 
Σίτο Ριέρα (Μπαρτσελόνα)
Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδα του Παραλιμνίου, ανήκει στην ομάδα από το 2018. Άρχισε την καριέρα του αγωνιζόμενος στη Μπαρτσελόνα.
 
Δόξα
 
Αλφόνσο Αρτάμπε (Μαγιόρκα)
Ο πρώτος του ποδοσφαιρικός σταθμός στην Κύπρο ήταν ο Ερμής, το 2018, ωστόσο το περασμένο καλοκαίρι ήρθε ξανά στο νησί μας, αυτή την φορά για λογαριασμό της ομάδα της Κατωκοπιάς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος