Ένα ρόστερ... γεμάτο Ελλάδα στην Ανόρθωση

Ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι μεγάλο μέρος του ρόστερ της Ανόρθωσης προέρχεται από την Ελλάδα, ή έχει θητεύσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο σύνολο, διψήφιος αριθμός στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια έχει σαν κοινό σημείο αναφοράς την Ελλάδα. Ο Γεωργιανός προπονητής επέλεξε ποδοσφαιριστές που θεώρησε πως ταιριάζουν απόλυτα στο πλάνο του, από μια αγορά που την γνωρίζει πολύ καλά.

Η ομάδα της Αμμοχώστου έχει τέσσερις Ελλαδίτες ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της. Αυτοί είναι οι Γιώργος Γκαλίτσιος, Γιώργος Μανθάτης, Θεόδωρος Βασιλακάκης και Νίκος Καλτσάς. Οι δύο πρώτοι έχουν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο Καλτσάς έχει θητεία στον Παναθηναϊκό, Βέροια και Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Βασιλακάκης αγωνίστηκε σε Ξάνθη και Ατρόμητο.

Επιπρόσθετα, ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει την τύχη να διαθέτει παίκτες στο φετινό ρόστερ του με εμπειρία και παραστάσεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο τα προηγούμενα χρόνια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η λύπη του Μαργκάσα και η αυστηρότητα του Τιμούρ

Ο διεθνής Γεωργιανός τερματοφύλακας Γκιόργκι Λόρια αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό Πειραιώς και ΟΦΗ, ο Γεβγκέν Σελίν σε Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης, ο Κωστάκης Αρτυματάς έπαιξε στην Κέρκυρα ως δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ για μια σεζόν, ενώ ο Ρούμπεν Ράγιος αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στον Αστέρα Τρίπολης για δύο σεζόν.

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ έπαιξε στον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2012/2013, ενώ στη συνέχεια ήταν μέλος και του ρόστερ του Παναθηναϊκού. Στο «τριφύλλι» των Αθηνών αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία για δύο σεζόν, κατακτώντας και ένα Κύπελλο Ελλάδος το 2014.

Ο Νικόλας Εγγλέζου ανήκε για πολλά χρόνια στο ρόστερ της ΑΕΚ Αθηνών, με την οποία είχε ελάχιστες συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ πριν επαναπατριστεί στο νησί μας, για λογαριασμό της Νέας Σαλαμίνας.

Ένας άλλος νυν ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα, έχει πέρασμα από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Αντώνη Γιωργαλλίδη, ο οποίος έπαιξε στον Πλατανιά τη σεζόν 2013/14, με 32 συμμετοχές στο σύνολο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς