Ο φαύλος κύκλος της διαιτησίας, το νέο μέτωπο και ο ετοιμοπόλεμος Σοφοκλέους

Όταν βλέπεις κάθε εβδομάδα, μετά το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, τη διαιτησία να βρίσκεται στο επίκεντρο, σου έρχεται στο μυαλό η παροιμία «τι είχες Γιάννης, τι είχα πάντα». Μια παροιμία που ταιριάζει με την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Πριν καλά-καλά κατευνάσουν τα πνεύματα από τους κόκκινους φακέλους και την βομβιστική επίθεση στον διαιτητή Αντρέα Κωνσταντίνου, που έφερε ξεσηκωμό και διακοπή του πρωταθλήματος για μία αγωνιστική, άναψαν και πάλι τα αίματα μετά το ντέρμπι στην Αρένα μεταξύ της ΑΕΚ και της ΑΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζει αντεπίθεση από τα... ένδεκα βήματα ο Σοφοκλέους-Μιλά δημόσια

Συναντήσεις επί συναντήσεων, αποφάσεις και μέτρα, ήταν το σκηνικό που επικρατούσε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ λίγες ώρες πριν την κάθοδο κλιμακίου της UEFA στην Κύπρο, την ερχόμενη Δευτέρα, φαίνεται να ανοίγει νέο μέτωπο με φόντο την διαιτησία.

Μετά την ήττα από την ομάδα της Λάρνακας, η διοίκηση της ΑΕΛ εμφανίστηκε ετοιμοπόλεμη και αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα (26/1) έκτακτη συνεδρία, ώστε να κλειδώσει τα επόμενα της βήματα, αφού μετά τον αγώνα στην Λάρνακα οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού θεωρούν ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.

Η λεμεσιανή ομάδα προανήγγειλε καταγγελία προς την UEFA, στην οποία θα κατατεθεί DVD για τα διαιτητικά λάθη σε βάρος της ΑΕΛ στα τελευταία παιχνίδια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτός εαυτού ο Σοφοκλέους, εισέβαλε φωνάζοντας στα αποδυτήρια

O ισχυρός άνδρας της ομάδας της Λεμεσού, Ανδρέας Σοφοκλέους, θα παραχωρήσει δημοσιογραφική διάσκεψή, στην οποία θα μιλήσει για τα διαιτητικά λάθη, καθώς και για τον Κώστα Καπιτανή τον οποίο δείχνει ως υπαίτιο για τους ορισμούς των διαιτητών στα ματς της ομάδα του.

Είναι γεγονός πως, μετά το όσα έλαβαν χώρα στο κυπριακό ποδόσφαιρο και τη διακοπή, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά. Και πάλι μετά από ένα ντέρμπι, οι διαμαρτυρίες και οι φωνές για τη διαιτησία βρίσκονται στο επίκεντρο.

Αναμφισβήτητα, τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ταλαιπωρούν και «πληγώνουν» ανεπανόρθωτα το άθλημα και εύλογα διερωτάται κάποιος μέχρι που θα φθάσει αυτή η κατάσταση και πότε θα επανέλθουν οι… παλιοί καλοί καιροί. Τότε, δηλαδή, που οι οπαδοί έβλεπαν και ευχαριστιούνταν το ποδόσφαιρο, αφού οι τωρινή κατάσταση όχι μόνο απομακρύνει τον κόσμο, αλλά αντί να οδηγεί ένα βήμα μπροστά το κυπριακό ποδόσφαιρο το στρέφει ένα βήμα πίσω.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα η ΑΕΛ-Ετοιμάζει... τεκμήρια για UEFA

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως οι σκέψεις της ΚΟΠ για κάθοδο ξένων διαιτητών στα κρίσιμα παιχνίδια, είναι όλο και πιο αναγκαία και με την κατάσταση που επικρατεί είναι θέμα χρόνου η υλοποίηση του μέτρου.

Οι φωνές και οι αποφάσεις της ΑΕΛ άναψαν… νέες φωτιές στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αφού με βάση τις προαναγγελίες την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται νέες «φουρτούνες», ενόψει και των δημόσιων καταγγελιών που θα προβεί ο Ανδρέας Σοφοκλέους. Στο μεταξύ ο γενικός αρχηγός της λεμεσιανής ομάδας, Θεόδωρος Αντωνίου, μετά το ντέρμπι στην Αρένα, άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο της αποχώρηση της ΑΕΛ από το πρωτάθλημα.

Μετά και τα όσα ειπώθηκαν από επίσημα χείλη της ομάδας της Λεμεσού, φαίνεται πως η ΑΕΛ ακολουθήσει τα χνάρια της Ομόνοιας, αφού και το τριφύλλι είχε δηλώσει πως θα χτυπήσει την πόρτα της UEFA σε μια προσπάθεια να δικαιωθεί.

Με τα τεκταινόμενα των τελευταίων εβδομάδων στο κυπριακό ποδόσφαιρο εύλογα συμπεραίνει κάποιος πως πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο που δεν έχει τελειωμό. Οι κόκκινοι φάκελοι, οι βομβιστικές επιθέσεις, και οι φωνές για τη διαιτησία, είναι αυτά που κυριαρχούν στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο πέραν του ντόρου που δημιουργείται για κάποιες μέρες δεν φαίνεται οι αρμόδιοι να βρίσκουν αποτελεσματικές λύσεις που θα βάλουν φρένο στα κακώς έχοντα.

Το ζήτημα είναι μέχρι που θα φθάσει αυτή κατάσταση…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ