Αναλαμβάνει δράση ο ΠτΔ για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο-Ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό

Νέα προεδρική παρέμβαση στον απόηχο του σάλου σε σχέση με τη διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο και τις καταγγελίες για τα στημένα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει ευρεία σύσκεψη στο προεδρικό στις 7 Φεβρουαρίου.
 
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν πέραν του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Δικαιοσύνης όλες οι εμπλεκόμενες Αρχές, με τον πρόεδρο να ζητά πλήρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τον Παπασταύρου… η μπάλα στον Σοφοκλέους-Ζητά στοιχεία η Αστυνομία
 
Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ανέφερε ότι κατά τη διάρκειά της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει και πλήρη ενημέρωση από τις διωκτικές Αρχές, αλλά και τις αρμόδιες Αρχές του ποδοσφαίρου για τις διαδικασίες και ενέργειες αναφορικά με την προσπάθεια πάταξης και εξάλειψης της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
Παράλληλα είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί οποιονδήποτε κατέχει στοιχεία για παράνομες ενέργειες στο χώρο του ποδοσφαίρου να συνεργαστεί με τις διωκτικές αρχές.
 
Υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε δήλωση για την αναγκαιότητα κάθαρσης του ποδοσφαίρου, προ ημερών, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΕΑΚ για τους άριστους αθλητές, λαμβάνοντας υπόψη τους 80 τόσους κόκκινους φακέλους για υποψία χειραγωγημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο, που εστάλησαν από την ΟΥΕΦΑ τα τελευταία χρόνια, τις βομβιστικές ενέργειες κατά ανθρώπων του ποδοσφαίρου, αλλά και τις καταγγελίες παραγόντων ομάδων. Πρόσθεσε ότι, όπως είπε ο Πρόεδρος, η οποία κάθαρση θα πρέπει να επέλθει μέσα από τις δέουσες ενέργειες και διαδικασίες των θεσμοθετημένων Οργάνων και Αρχών, όπως προνοούν οι νομοθεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
«Για αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί για άλλη μια φορά οποιονδήποτε κατέχει στοιχεία και προβαίνει σε καταγγελίες για τέτοιες παράνομες ενέργειες, να συνεργαστεί με τις διωκτικές Αρχές, έτσι ώστε να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα», ανέφερε.
 
Διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα παρέχει τη μέγιστη δυνατή προστασία σε οποιονδήποτε συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Σε ερώτηση για τις πρόνοιες της νομοθεσίας όσον αφορά το θέμα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «το βασικό και αυτό συζητείται και λέγεται διαχρονικά, όχι σήμερα, είναι κάποιοι ή όποιοι κατέχουν οποιαδήποτε στοιχεία να τα καταθέσουν στις αρμόδιες διωκτικές Αρχές».
 
«Γνωρίζετε ότι για να μπορέσουμε να εμπεδώσουμε και την ασφάλεια και την αποφασιστικότητα της Πολιτείας, έχει οριστεί ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας, ο Διευθυντής του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων με τον βαθμό του Ανώτερου Αστυνόμου ως το άτομο που θα χειρίζεται αυτές τις υποθέσεις. Οποιοσδήποτε λοιπόν έχει την οποιαδήποτε πληροφορία τον καλούμε να ενημερώσει τον διευθυντή του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου της Αστυνομίας και να βεβαιώσουμε ότι η Πολιτεία θα είναι παρούσα και θα στηρίξει τις οποιεσδήποτε προσπάθειες για την πάταξη της διαφθοράς», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι το θέμα των τροποποιήσεων στο νόμο, όπως έχει ψηφιστεί, για τις παρακολουθήσεις, είναι ένα μόνο μέρος. Συμπλήρωσε ότι όπως έχει πει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε δηλώσεις του, οι τροποποιήσεις αυτές δεν δίνουν τη δυνατότητα να υπάρξουν παρακολουθήσεις χωρίς να προκληθούν νομικά προβλήματα και θέματα στη διαδικασία.
 
«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει μελετήσει το θέμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάρει τις αποφάσεις του για τις περαιτέρω ενέργειες και ανάλογα θα ενημερωθείτε», είπε.
 
Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ και κατά πόσο η σύσκεψη στις 7 Φεβρουαρίου ήταν ήδη προγραμματισμένη,  ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η σύσκεψη αυτή είχε προγραμματιστεί πριν την επίσκεψη των εκπροσώπων της ΟΥΕΦΑ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τύχει ενημέρωσης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις συναντήσεις και τις συσκέψεις που είχε».

Ανέφερε τέλος ότι μετά την σύσκεψη της 7ης Φεβρουαρίου στην οποία θα παραστεί και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, σίγουρα θα υπάρξουν δηλώσεις.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια