Επανήλθε η Κυβέρνηση-«Το ΑΚΕΛ με συνθήματα κερκίδας ισοπεδώνει και επικρίνει»

Επανήλθε η Κυβέρνηση στην αντιπαράθεση με το ΑΚΕΛ για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παναγιώτη Σεντώνα, ο οποίος κατήγγειλε το ΑΚΕΛ πως αντιμετωπίζει το ζήτημα με συνθηματολογία και ισοπέδωση.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Σεντώνας, όλοι γνωρίζουν πως η κατάσταση στο ποδόσφαιρο νοσεί εδώ και δεκαετίες. «Την ώρα που Κυβέρνηση και θεσμοί δημιουργικά εργάζονται για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος, το ΑΚΕΛ με συνθήματα κερκίδας ισοπεδώνει και επικρίνει», είπε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φουλ επίθεση το ΑΚΕΛ για στημένα, στην αντεπίθεση με Δρομολαξιά ο Αβέρωφ
 
Η Κυβέρνηση, ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος, αξιοποιώντας την εμπειρογνωμοσύνη του κατ’ εξοχήν αρμόδιου διεθνούς οργάνου, της UEFA, και σε αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, επεξεργάζεται λύσεις για επίλυση του σοβαρού και σύνθετου αυτού προβλήματος.
 
«Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει στις 7 Φεβρουαρίου ευρείας σύσκεψης για την κατάσταση στα γήπεδα ποδοσφαίρου, σε σχέση με την εφαρμογή των προνοιών της νομοθεσίας για την κάρτα φιλάθλου. Κατά τη διάρκεια αυτής της σύσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει και πλήρη ενημέρωση από τις διωκτικές Αρχές, αλλά και τις αρμόδιες Αρχές του ποδοσφαίρου για τις διαδικασίες και ενέργειες αναφορικά με την προσπάθεια πάταξης και εξάλειψης της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναλαμβάνει δράση ο ΠτΔ για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο-Ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό
 
«Επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στην απαλλαγή από την σαθρή αυτή κατάσταση οφείλουν σεβόμενοι τους θεσμούς και το κράτος δικαίου, να συνεργαστούν με τις Αρχές και να παραδώσουν σε αυτές όλες τις πληροφορίες που κατέχουν», υπογράμμισε.
 
Το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με τον κ. Σεντώνα, και σε αυτό το θέμα, επιβεβαιώνει τη στάση άρνησης που το χαρακτηρίζει. «Υπενθυμίζουμε πως το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα που πολέμησε και συνεχίζει να πολεμά την κάρτα φιλάθλου, την οποία αυτή η Κυβέρνηση εισήγαγε με επιτυχία και η οποία από την ημέρα εφαρμογής της, ουσιαστικά εξάλειψε τη βία στα γήπεδα», κατέληξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τον Παπασταύρου… η μπάλα στον Σοφοκλέους-Ζητά στοιχεία η Αστυνομία
 
«Βεβαρημένο μητρώο»
Στις δηλώσεις Σεντώνα απάντησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, λέγοντας ότι «το μόνο που ακούμε μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα είναι δικαιολογίες για να μην κάνουν τίποτα σχετικά με τη σαθρή κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Και όχι μόνο αυτό. Επιχειρούν να στοχοποιήσουν αυτούς που καταγγέλλουν τα κακώς έχοντα».
 
«Το μητρώο της κυβέρνησης και στο συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ βεβαρημένο. Ανέξοδες δηλώσεις και δεσμεύσεις από το 2015 και καμία απόφαση ή ενέργεια προς την κατεύθυνση εξυγίανσης του ποδοσφαίρου. Η κυβέρνηση ασφαλώς θα κριθεί από τις πράξεις της. Οι μέχρι σήμερα δηλώσεις της ενισχύουν τις αμφιβολίες μας», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»