Φουλ επίθεση το ΑΚΕΛ για στημένα, στην αντεπίθεση με Δρομολαξιά ο Αβέρωφ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ στον απόηχο των καταγγελιών για διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου να σηκώνει το γάντι που πέταξε το ΑΚΕΛ, την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε όλες τα εμπλεκόμενα μέρη σε ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο στις 7 Φεβρουαρίου.
 
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση πέρασε στην αντεπίθεση σημειώνοντας πως αφενός τα όσα κατήγγειλε ο ισχυρός άνδρας της Ομόνοιας είναι σημαντικά και επιβάλλεται να διερευνηθούν, αλλά παράλληλα έφερε ως παράδειγμα άλλες υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονταν στελέχη του ΑΚΕΛ.
 
Νωρίτερα σήμερα σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κατήγγειλε ότι Κυβέρνηση, κατεστημένο και παράγκα προσπαθούν να συντηρήσουν τη σαθρή κατάσταση στο ποδόσφαιρο ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία, όπως είπε, συμπεριφέρονται ως φερέφωνα της Κυβέρνησης.
 
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, επανέλαβε την βούληση του Προέδρου για να καθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου. Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα ζητήσει και πλήρη ενημέρωση από τις διωκτικές Αρχές, αλλά και τις αρμόδιες Αρχές του ποδοσφαίρου για τις διαδικασίες και ενέργειες αναφορικά με την προσπάθεια πάταξης και εξάλειψης της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τον Παπασταύρου… η μπάλα στον Σοφοκλέους-Ζητά στοιχεία η Αστυνομία
 
Έντονος ο Αβέρωφ Νεοφύτου
 
Με κατηγορηματικό τρόπο μίλησε στο ΡΙΚ, o Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφορικά με τις καταγγελίες που έγιναν περί κόκκινων φακέλων.
 
«Όταν ο αρμόδιος Υπουργός λέει ότι με αυτό τον νόμο θα μπορούσα να κτυπήσω τους κόκκινους φακέλους, και ζούμε στην Κύπρο, ξέρουμε, όπως και οι άλλες καταγγελίες του προέδρου αθλητικού σωματείου, βεβαίως και πρέπει να διερευνηθούν. Έχει υποχρέωση και ο καταγγέλλων να προσκομίσει τα στοιχεία αλλά έχει ευθύνη και υποχρέωση και το κράτος, είτε αυτός είναι Αβέρωφ, είτε είναι οποιοσδήποτε, να τον φωνάξουν, να δώσει τα στοιχεία. Έχουμε κράτος ή ο καθένας μπορεί να δημιουργεί εντυπώσεις; Εγώ δεν λέω ότι είναι εντυπώσεις, εγώ παίρνω στα σοβαρά αυτά που λένε. Να δώσουν τα στοιχεία και να γίνουν έρευνες. Αν υπάρχουν ύποπτοι να οδηγηθούν στο δικαστήριο».
 
Συνεχίζοντας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, εξαπέλυσε πυρά κατά του ΑΚΕΛ, το οποίο όπως επεσήμανε, αφήνει σκιές για υποθέσεις που δεν εξιχνιάζονται. 
 
«Δεν μπορεί αυτή η τακτική, από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, να αφήνει σκιές. Θα μας ξανά θυμίσουν δηλαδή ότι η μόνη δικαιοσύνη είναι της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ; Υπήρξαν, ναι, υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν και διαπλοκή και διαφθορά, και δεν αφορούν την Πινδάρου, αφορούν την Εζεκία Παπαϊωάννου. Αμφισβήτησαν δίκες δικαστηρίου, έκαναν διαδηλώσεις ότι πρόκειται για πολιτικές καταδίκες. Συνεδρίαζε η κεντρική επιτροπή του ΑΚΕΛ, αθώωνε καταδικασμένους και καταδίκαζε άλλα στελέχη ως υπόπτους. Αυτοί μιλούν για διαφθορά και διαπλοκή».  
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναλαμβάνει δράση ο ΠτΔ για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο-Ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό

Προηγουμένως, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σημείωσε, ότι υπάρχει μια σαθρή κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
«Το κυπριακό ποδόσφαιρο νοσεί. Και νοσεί σοβαρά!», τονίζει ο Στέφανος Στεφάνου.  «Οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη περί εγκληματικών στοιχείων και διεφθαρμένων παραγόντων δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων, το βάθος του κατεστημένου και τη δύναμη της έτσι ονομαζόμενης παράγκας, που καταστρέφουν το κυπριακό ποδόσφαιρο».
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ υποδεικνύει πως παρά την παραδοχή του Προέδρου, δεν ακολούθησε τίποτα ουσιαστικό. «Επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό που έγινε και πριν πέντε χρόνια, όταν έμειναν γράμμα κενό οι με θυμό εξαγγελθείσες προεδρικές δεσμεύσεις ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει αποφασιστικά».
 
«Και τώρα επιχειρείται από τους κυβερνώντες», συνεχίζει ο Στέφανος Στεφάνου, «το κατεστημένο και συγκεκριμένα γνωστά ΜΜΕ φερέφωνα της κυβέρνησης, να ενοχοποιηθούν όλοι όσοι καταγγέλλουν το σαθρό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Έτσι έκαναν κι όταν ο Μάριος Παναγή προέβη στις γνωστές καταγγελίες και τελικά φαγώθηκε από τη διαιτησία και υποχρεώθηκε, εξαιτίας πιέσεων και απειλών, να φύγει από την Κύπρο».
 
«Το ΑΚΕΛ», κατέληξε, «δεν θα αφήσει το θέμα να πέσει στα μαλακά. Ήδη ετοιμάζουμε προτάσεις Νόμου για να νομοθετήσουμε στη Βουλή και θα επιχειρήσουμε, όσο περνά από το δικό μας χέρι και στο πλαίσιο των δικών μας δυνάμεων να κτυπήσουμε το κατεστημένο και τις σαθρές καταστάσεις που υπάρχουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 
 

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ