Πρόσφεραν προστασία στον Παπασταύρου για να μιλήσει, ανοίγουν παλιές υποθέσεις

Συνεχίζεται ο απόηχος για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλαμβάνει δράση και να δίνει οδηγίες για διερεύνηση των καταγγελιών, όχι μόνο του ισχυρού άντρα της Ομόνοιας Σταύρου Παπασταύρου, αλλά και όσων έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και αφορούν στημένα.
 
Εξερχόμενος του Προεδρικού ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, ανέφερε πως ο Πρόεδρος έδωσε οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας για διερεύνηση όλων των καταγγελιών.
 
«Ο Πρόεδρος δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στη διερεύνηση ή να συμβάλει στην προώθηση της διερεύνησης όλων αυτών των ζητημάτων. Εμείς είμαστε κάπως επιφυλακτικοί γιατί είναι  ζητήματα που έχουν συζητηθεί και στο παρελθόν και δεν έχει γίνει οτιδήποτε», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.
 
Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, επανέλαβε την πρόθεση του κόμματος της αντιπολίτευσης να καταθέσει προτάσεις στη Βουλή, που θα αφορούν στη λειτουργία της ΚΟΠ.
 
«Θα προσπαθήσουμε να καταθέσουμε προτάσεις στη βουλή, για ρύθμιση θεμάτων που θα βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της ΚΟΠ. Εκεί θα δούμε, ποια θα είναι η ανταπόκριση από κάθε κομματικό χώρο. Απομένει να τα δούμε στα σώματα του κόμματος και θα τα δώσουμε και στη δημοσιότητα.
 
Το θέμα αυτό δεν είναι σημερινό. Πάει πολλές δεκαετίες, πίσω στον χρόνο. Θα πρέπει  να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας τις ευθύνες που έχουμε έναντι πρωτίστως των φιλάθλων και ευρύτερα της κοινωνίας. Σε ό,τι μας αφορά, είμαστε αποφασισμένοι αυτή τη φορά να πάμε μέχρι τέλους, δεν θα μείνουμε στα μισά του δρόμου», σημείωσε ο κ. Κυπριανού.
 
Παράλληλα, ο Άντρος Κυπριανού, σημείωσε πως πρέπει να διαμορφωθούν δεδομένα τέτοια, που θα επιτρέψουν σε εκείνους που κατέχουν στοιχεία να καταγγείλουν, ώστε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση.
 
«Διότι υπάρχει μια ανησυχία ότι παρόλες τις καταγγελίες που έγιναν δεν προχώρησε η διερεύνησή τους όπως θα έπρεπε. Συζητήσαμε αυτό το θέμα με τον ΠΤΔ. Είπε ότι θα δώσει οδηγίες στον Αρχηγό όλες οι καταγγελίες που έγιναν στο παρελθόν να διερευνηθούν έστω και τώρα, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η άκρη του νήματος», κατέληξε ο Άντρος Κυπριανού.

Σημειώνεται επίσης ότι σε χθεσινοβραδινές του δηλώσεις, ο κ. Κυπριανού ανέφερε, πως «με πολύ μεγάλη έκπληξη άκουσα, μετά τις δηλώσεις του κ. Παπασταύρου, να αντιδρά το ΑΠΟΕΛ. Γιατί ένοιωσε την ανάγκη  να αντιδράσει το ΑΠΟΕΛ;». «Εγώ θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να αντιδράσει. Η αντίδραση προκαλεί ερωτηματικά», πρόσθεσε.

Πρόσφεραν προστασία στον Παπασταύρου

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ερωτηθείς για τις καταγγελίες του ισχυρού άνδρα της Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου, ανέφερε ότι «Να αφήσουμε το θέμα του κ. Παπασταύρου σε ξεχωριστή συζήτηση. Ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης συνάντησε τον κ. Παπασταύρου και τον βεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διερευνήσει τις οποιεσδήποτε καταγγελίες και του είπε ότι δεν θα κουκουλωθεί οτιδήποτε. Τον διαβεβαίωσε ότι θα του παράσχει την οποιαδήποτε προστασία θέλει. Το είπε άλλωστε ο ίδιος ο ΠΤΔ και αυτό περιλαμβάνει και όταν κ. Παπασταύρου. Ο ίδιος ο ΠΤΔ είπε ότι θα παράσχει τη μέγιστη δυνατή προστασία και κάλεσε οποιονδήποτε περιλαμβανομένου του Παπασταύρου να δώκουν τα στοιχεία στις Αρχές. Αρμόδιος για να αποφασίσει είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός, ο Γενικός Εισαγγελέας. Εξέφρασε την αποφασιστικότητα του ΠΤΔ να λάβει μέτρα και παράκληση του Προέδρου όποιος έχει στοιχεία να τα παραδώσει στις διωκτικές αρχές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου