«Έκανε ζημιά ο Παπασταύρου, θα κληθεί να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του»

Δεν έκλεισε το κεφάλαιο των καταγγελιών του πρόεδρου της Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος όπως διαμήνυσε, ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, θα κληθεί αν δώσει κατάθεση και να τεκμηριώσει τα όσα ισχυρίστηκε.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πολίτης, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ανέφερε πως οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Παπασταύρου και οποιουδήποτε προσώπου, κάνουν ζημιά στις έρευνες, ενώ διαμήνυσε πως εάν ο πρόεδρος δεν μεταβεί ο ίδιος στην Αστυνομία για να καταθέσει, θα κληθεί από την Αστυνομία. 

«O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε μία διαπίστωση και έχει απόλυτο δίκιο – είναι γνωστό τοις πάσι ότι αυτό συμβαίνει. Έχει κανέναν που αμφισβητεί, δηλαδή, ότι υπάρχει πρόβλημα στο κυπριακό ποδόσφαιρο; Όσον αφορά τον κ. Παπασταύρου, θα πω ότι ναι, θεωρώ ότι έχει υποχρέωση να δώσει στοιχεία γι’ αυτά που ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης. Θα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει τις πληροφορίες του και να μας δώσει τα στοιχεία, τα όπλα, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη διερεύνηση».

Ο κ. Μιχαηλίδης, ανέφερε επίσης, πως περιμένουν τον κ. Παπασταύρου να έρθει για κατάθεση, και σε διαφορετική περίπτωση θα κλητευθεί να τεκμηριώσει τα όσα κατήγγειλε δημόσια. 

«O άνθρωπος ήρθε από μόνος του εδώ, ήθελε βασικά να μάθει τις διαδικασίες που ακολουθούμε, ήθελε να δει πως προστατεύεται ο ίδιος και άλλα άτομα που πιθανόν να δώσουν πληροφόρηση. Του τα εξηγήσαμε όλα, ποιες είναι οι υποχρεώσεις του, ποιες είναι οι διαδικασίες που μπορούν να ακολουθηθούν, είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση και συζήτηση. Και επειδή πιεζόταν λόγω του ότι θα ταξίδευε στο εξωτερικό, είπε ότι θα σκεφτεί και επιφυλάσσεται όταν θα επιστρέψει να έρθει ξανά κοντά μας. Αλλά επαναλαμβάνω ότι θεωρώ πως ο πιο σωστός τρόπος -αν και δεν θέλω να υποδείξω σε κανέναν πώς θα πρέπει να δίδει τις πληροφορίες του- είναι οι διαδικασίες που έχουμε εξαγγείλει: ορίσαμε συγκεκριμένο αξιωματικό στον οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να δώσει πληροφορίες και δώσαμε τηλέφωνα μέσω των οποίων μπορεί όποιος θέλει να κάνει επώνυμη ή ανώνυμη καταγγελία. Επιπλέον, κάποιος μπορεί να έρθει σε επαφή με μέλος μας, που χαίρει της εμπιστοσύνης του, και να δώσει πληροφορίες. Η εχεμύθεια είναι δεδομένη, να μην ανησυχεί κανένας για την ασφάλειά του, είναι δουλειά δική μας να προστατεύουμε τους πληροφοριοδότες μας. Και θέλω να προσθέσω ότι είναι λάθος να γίνονται δηλώσεις γι’ αυτά τα θέματα, χωρίς να προηγηθεί η ενημέρωση της Αστυνομίας, διότι δίνεται ο χρόνος σε εκείνον που τον αφορούν οι καταγγελίες να λάβει τα μέτρα του, να καταστρέψει στοιχεία κ.ο.κ».

Ερωτηθείς εάν ο κ. Παπασταύρου έκανε ζημιά στις έρευνες με τις δημόσιες καταγγελίες του, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε πως σίγουρα όταν προειδοποιείς, κατά κάποιον τρόπο, κάποιον λέγοντας ότι θα καταγγείλεις αυτά που είπε και έκανε, τότε του δίνεις χρόνο να λάβει μέτρα για την προστασία του".

Σε σχέση με τις επαφές της Αστυνομίας με κλιμάκιο της UEFA, στον απόηχο των κόκκινων φακέλων, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι θα βοηθήσουν άμεσα στη διερεύνηση των υποθέσεων. «Αλλά σίγουρα ήταν μια μεγάλη βοήθεια σε σχέση με την ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και πληροφοριών. Αναπτύξαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων των κόκκινων φακέλων, καθώς και ζητήματα που προκύπτουν από τις πληροφορίες που μας στέλνουν. Πολλές φορές, η UEFA μας δίνει αόριστες πληροφορίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να οδηγηθεί μια έρευνα σε ένα αίσιο τέλος. Συμφωνήσαμε όλοι ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στον τρόπο διερεύνησης και σε άλλες χώρες, όπως και στο ότι είναι μια χρονοβόρα και πολύ δύσκολη διαδικασία. Όμως, σε άλλες χώρες υπάρχει ο νόμος για τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων», συμπλήρωσε. Δυστυχώς, συνέχισε, αυτήν τη στιγμή εμείς δεν έχουμε αυτήν τη δυνατότητα. «Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με την UEFA, θα υπάρχει μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας ώστε εκεί και όπου χρειάζεται να ανταλλάσσουμε πληροφορίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς