Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Καίει» τον Κωνσταντίνου ο παρατηρητής-Ανακρίσεις και στο επίκεντρο τα τηλέφωνα

  13/02/2020 11:23
«Καίει» τον Κωνσταντίνου ο παρατηρητής-Ανακρίσεις και στο επίκεντρο τα τηλέφωνα

«Καίει» τον Κωνσταντίνου ο παρατηρητής-Ανακρίσεις και στο επίκεντρο τα τηλέφωνα

  13/02/2020 11:23
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, σε σχέση με τον ύποπτο χειραγωγημένο αγώνα μεταξύ Οθέλλου και Αγίας Νάπας, για τον οποίο συνελήφθησαν και βρίσκονται υπό κράτηση ο διαιτητής Αντρέας Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Δημήτρης Μασιάς.
Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων από διάφορους  ποδοσφαιριστές και παράγοντες του Οθέλλου, καθώς και από πρόσωπα από το περιβάλλον των δύο υπόπτων, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα Μασιά και Κωνσταντίου, από τα οποία θα διαφανεί κατά πόσο οι δύο είχαν ύποπτες επαφές μεταξύ τους.
 
Παράλληλα, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται και βίντεο από το καζίνο στην Πύλα στο οποίο μετέβη ο Δημήτρης Μασιάς για να συναντήσει τον πρόεδρο του Οθέλλου, όπου του ζήτησε να «κανονίσει να χαρίσει στην ομάδα της Αγίας Νάπας, η οποία διεκδικεί με περισσότερες αξιώσεις την άνοδό της στην Α’ κατηγορία», έναντι του ποσού των δέκα χιλιάδων ευρώ.
 
Σε ανοικτή γραμμή με τους ανακριτές βρίσκεται και η ΚΟΠ, η οποία από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε με την Αστυνομία, ώστε να συμβάλει στις έρευνες με σκοπό την πάταξη της διαφθοράς.
 
Αρμόδια επιτροπή της ΚΟΠ εξέτασε το βίντεο από τον αγώνα, ενώ σχετική έκθεση ετοίμασε και ο παρατηρητής. Βέβαια αυτά μπορεί να θεωρούνται δευτερευούσης σημασίας για την ποινική έρευνα, ωστόσο πρόκειται για καθοριστικά κομμάτια του παζλ της υπόθεσης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρατηρητής του αγώνα «καίει» τον Αντρέα Κωνσταντίνου, αναφέροντας στην έκθεση του πως κακώς υποδείχθηκε πέναλτι στο 97ο λεπτό και πως δεν έπρεπε για την εν λόγω φάση δόθηκε κόκκινη κάρτα στον αναπληρωτή τερματοφύλακα. Επίσης, στην έκθεση του ο παρατηρητής αναφέρει πως η εννιάλεπτη καθυστέρηση που δόθηκε ήταν υπερβολική.

Παράλληλα, σε ότι αφορά τις αναφορές κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, πως στον αγώνα υπήρχε δεύτερος παρατηρητής ο οποίος αποχώρησε στο 70ο λεπτό, φαίνεται πως επρόκειτο για τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Μπέρτραντ Λαγιέκ, ο οποίος βρισκόταν εκεί στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στους αγώνες κατά του Σαββατοκυρίακου, Δεν είχε καμία ευθύνη να συντάξει έκθεση του αγώνα, ενώ νωρίτερα ήταν σε άλλο αγώνα και αποχώρησε για να μεταβεί σε άλλο.

Στο μεταξύ, η ΚΟΠ σήμερα συνεδριάζει για τις εξελίξεις και σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναμένεται να διαγράψει τον διαιτητή.
 

Στο μικροσκόπιο και άλλοι κόκκινοι φάκελοι
Στο μεταξύ, οι ανακριτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν και παλαιότεροι φάκελοι με στημένους αγώνες, αφού ο Αντρέας Κωνσταντίνου ήταν διαιτητής σε παιχνίδι που έφθασε κόκκινος φάκελος τον περασμένο Ιανουάριου, όπως επίσης και η ομάδα της Αγίας Νάπας.  
Την ίδια ώρα, η Αστυνομία παρακολουθεί τις δημόσιες δηλώσεις που γίνονται, και όπως στην περίπτωση του προέδρου της Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου, και του προέδρου της ΑΕΛ, Ανδρέα Σοφοκλέους, οποιοσδήποτε προβαίνει σε καταγγελίες, θα καλείται στο τμήμα για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του και να δώσει στοιχεία. 
 
Ως εκ τούτου, την ώρα που οι Αρχές αναμένουν ακόμη τον Σταύρο Παπασταύρου να επιστρέψει στην Κύπρο ώστε να καταθέσει στοιχεία σε σχέση με τις αναφορές του ότι προσεγγίστηκε για εξαγορά τίτλου, στην Αστυνομία για να κατάθεση να κληθεί και ο πρώην πρόεδρος της Αγίας Νάπας, Κώστας Ηλία, ο οποίος σε δηλώσεις του μίλησε για βρωμιά, ενώ ισχυρίστηκε ότι κάθε βδομάδα προσεγγιζόταν για να στήσει αγώνα.
 
Ο κ. Ηλία θα κληθεί να δώσει κατάθεση και στοιχεία ώστε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του σε μια προσπάθεια να υπάρξει πάταξη της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Σημειώνεται πως σε δημόσιες καταγγελίες προέβη και ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, ο οποίος είχε κληθεί επίσης από την Αστυνομία για να δώσει κατάθεση. 
 
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Αστυνομία θα επιχειρήσει να βάλει φρένο στα λαϊκά Δικαστήρια που στήνονται δημόσια, κατά τα οποία παράγοντες, μιλούν για στημένα, εμφανίζονται γνώστες καταστάσεων και δημιουργούν εντυπώσεις. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η συνάντηση μάρτυρα με Μασιά και το βίντεο στα χέρια της Αστυνομίας

Έκτακτη σύσκεψη σε Υπουργείο, διευκρινήσεις Αστυνομίας
Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ο υπουργός Δικαιοσύνης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με την Αστυνομία, την ΚΟΠ, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών, τον Σύνδεσμο Διαιτητών και τον Σύνδεσμο Προπονητών.
 
Την ίδια ώρα, σε σχέση με τις αναφορές ενώπιον του Δικαστηρίου για τον αριθμό των ανακριτών που διερευνούν αδικήματα που αφορούν τη χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων, η Αστυνομία σε ανακοίνωση της διευκρινίζει πως:
 
«Μετά από την πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό για το πιο πάνω θέμα, έχει οριστεί ανακριτική ομάδα με ικανοποιητικό σε αριθμό και έμπειρο προσωπικό, υπό την εποπτεία του Διευθυντή του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, η οποία ενισχύεται ανάλογα με τον όγκο εργασίας που εκάστοτε απαιτείται να διεκπεραιωθεί».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας