Τα τεκμήρια και ο δημόσιος χώρος «κλειδί» στις έρευνες-Παρέλαση μαρτύρων

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το κυπριακό ποδόσφαιρο σείεται σε τέτοιο βαθμό, αφού ο Οθέλλος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για χειραγώγηση αγώνα, με την Αστυνομία να προχωρεί σε δυο βαρυσήμαντες συλλήψεις.
 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ OMADA ΕΔΩ
 
Χειροπέδες φόρεσε ο διαιτητής του αγώνα ανάμεσα σε Οθέλλο και Αγία Νάπα, Ανδρέας Κωνσταντίνου, καθώς και ο πρόεδρος της φιλοξενούμενης ομάδας, Δημήτρης Μασιάς, μετά τις μαρτυρίες που προέκυψαν σε βάρος τους, οι οποίες τους φέρουν σε δυσμενή θέση.
 
Οι δυο ύποπτοι οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την κράτησή τους για οκτώ ημέρες, αναφέροντας πως υπάρχουν υπόνοιες για την εμπλοκή τους στα υπό διερεύνηση αδικήματα, υποδεικνύοντας παράλληλα πως «οι μάρτυρες δεν περιμένουν έξω από το γραφείο του ανακριτή, έτοιμοι να δώσουν κατάθεση».
 
Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, οι δυο ύποπτοι οδηγήθηκαν στα κρατητήρια, ενώ αναμένεται να περάσουν από νέα ανάκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πρώτη αντίδραση του Οθέλλου μετά τις συλλήψεις Κωνσταντίνου-Μασιά

Αυτοί που «έδωσαν» Μασιά-Κωνσταντίνου
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί έξι καταθέσεις, ενώ υπολείπονται άλλες εβδομήντα, από ποδοσφαιριστές, παράγοντες, παρατηρητής και πρόσωπα από το στενό περιβάλλον των υπόπτων. Επίσης, αναζητούνται πρόσωπα που ήταν παρόντα σε συγκεκριμένο χώρο και πιθανόν να αποτελούν αυτόπτες μάρτυρες.
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία από τον πρόεδρο του Οθέλλου, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δέχθηκε τηλεφωνήματα από τον Δημήτρη Μασιά, ο οποίος του πρόσφερε 10 χιλιάδες ευρώ για να χαρίσει στην Αγία Νάπα. Μάλιστα, η απάντηση του εν λόγω μάρτυρα προς τον Μασιά, ήταν «ας κερδίσει ο καλύτερος». 
 
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας, ενώπιον της Αστυνομίας βρίσκεται βίντεο το οποίο παραδόθηκα από μάρτυρα και στο οποίο δείχνει τη συνάντησή του με τον Δημήτρη Μασιά.
 
Τότε, ο Δημήτρης Μασιάς, φέρεται να του απάντησε πως εάν δεν συμφωνήσουν, «θα πιάσει τον διαιτητή», ενώ άλλος μάρτυρας ανέφερε πως ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας, ζήτησε από παίκτη του Οθέλλου, του οποίου είναι ο μάνατζερ, να τον βοηθήσει. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο ανακριτής, ο ποδοσφαιριστής του απάντησε «πως δεν τον ενδιαφέρει η προσφορά». 
 
Εν συνεχεία ο ανακριτής της υπόθεσης, ανέφερε ότι στις 8 Φεβρουαρίου, στις 2 και 30 το μεσημέρι, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ένα πρόσωπο παραπονέθηκε στον Δημήτρη Μασιά ότι ενοχλεί παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Ο Δημήτρης Μασιάς απάντησε πως μίλησε μόνο με τον διαιτητή.
 
Παράλληλα, παίκτης του Οθέλλου παραπονέθηκε στον διαιτητή του αγώνα, Αντρέα Κωνσταντίνου, για τις αποφάσεις του και αυτός του απάντησε ότι «πρέπει να τελειώνουν επειδή δεν θα έκανε ξανά παιχνίδι δεύτερης κατηγορίας».
 
Μάλιστα ο ανακριτής της υπόθεσης έκανε αναφορά στις πολλές κόκκινες κάρτες, ενώ ανέφερε πως ο διαιτητής αρνήθηκε ιατρική βοήθεια σε παίκτη που αιμορραγούσε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύψεις Νεοφυτίδη για παίκτες-πληροφοριοδότες που πάτησαν το red buton

Δεν συνεργάζονται οι ύποπτοι
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής οι δυο ύποπτοι μετά τη σύλληψή τους, ανέφεραν «δεν θα πούμε τίποτε», ωστόσο αναμένεται να περάσουν από νέα ανάκριση.
 
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων έφεραν ένσταση στην κράτησή τους και έδωσαν δικαστική μάχη, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως υπάρχουν αλλότρια κίνητρα πίσω από τις συλλήψεις τους.
 
Η δε δικηγόρος του Ανδρέα Κωνσταντίνου, Ελίζα Σωκράτους, ανέφερε πως το πέναλτι και οι κόκκινες, καθήκοντος δόθηκαν από τον διαιτητή, ενώ αμφισβήτησε τις μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν, υποδεικνύοντας πως υπάρχει προκατάληψη και η Αστυνομία ψάχνει εξιλαστήρια θύματα.
 
«Βιαστήκατε μετά από ένα αγώνα, που σε κάποιους δεν άρεσε το αποτέλεσμα, να συλλάβετε τον διαιτητή», ανέφερε η δικηγόρος του κ. Κωνσταντίνου, λέγοντας παράλληλα πως η προσωπικότητα του πελάτη της, υπέστη πλήγμα.
 
Επίσης, η δικηγόρος του διαιτητή, κάλεσε τον ανακριτή να αποκαλύψει τα τεκμήρια που αναζητούνται, με τη Δικαστή να παρεμβαίνει και να ζητά από τον μάρτυρα να γράψει σε χαρτί τα τεκμήρια και να της το παραδώσει, χωρίς να τα αναφέρει δημόσια.
 
Ο ανακριτής της υπόθεσης, ανέφερε επίσης, πως αναμένεται η άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων, ενώ αν χρειαστεί θα πραγματοποιηθούν αναγνωριστικές παρατάξεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι μαρτυρίες που καίνε Μασιά, η προσφορά των 10.000 και το... ναι του διαιτητή
 
Πρόθυμος να ανοίξει τους λογαριασμούς του ο Κωνσταντίνου
 
Μετά το πέρας της διαδικασίας, σε δηλώσεις, η δικηγόρος του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου, Ελίζα Σωκράτους, κατήγγειλε πως παραβιάζονται βάναυσα τα συνταγματικά δικαιώματα του πελάτη της καθώς και το τεκμήριο αθωότητας.
 
Η Αστυνομία, είπε η κ. Σωκράτους, «δέχθηκε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα για θέματα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο και χαρακτήρισε τις κινήσεις της, ως σπασμωδικές. Οι οποιεσδήποτε κατηγορίες εναντίον του είναι αβάσιμες και δεν υπάρχει κανένα ίχνος μαρτυρίας που να τον συνδέει με οτιδήποτε».
 
Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, δίδει την συγκατάθεση του για άνοιγμα των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων.
 
Σημειώνεται πως η Αστυνομία έλαβε μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των μαρτύρων. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η συνάντηση μάρτυρα με Μασιά και το βίντεο στα χέρια της Αστυνομίας
 
20 καταγγελίες στο Red Button
Την ίδια ώρα, που οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, ανέφερε πως μετά τον αγώνα Οθέλλου-Αγίας Νάπας, ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή του Red Button, ενώ άμεσα οι Διωκτικές Αρχές, άρχισαν τις έρευνες.
 
Παράλληλα, ο κ. Νεοφυτίδης αποκάλυψε πως στις τρεις μέρες λειτουργίας της εφαρμογής, έγιναν πάνω από 20 καταγγελίες από ποδοσφαιριστές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Μπεν Σιμόν για το ντέρμπι με την Ομόνοια-«Είμαστε συγκεντρωμένοι στα μικρά πράγματα»
Ολοκληρώνεται με δύο αγώνες, η 10η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο του Πρωταθλήματος
Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»